Restjes ophaken 2!

Een tijd geleden schreef onze blogster Boukje een leuke blog over het ophaken van je restjes. Boukje gebruikte haar restjes om mooie dekens en een sjaal te haken. In Restjes ophaken 2 beschrijft Feli welke projecten zij gebruikt om haar restjes op te haken. De eerdere blog van Boukje vind je hier.

Soms is het leuk om voor een nieuw patroon nieuw garen te kopen. Maar wat als je nog heel veel restjes garen hebt om op te haken?

Als eerste kun je alle restjes sorteren zodat ze allemaal ongeveer dezelfde dikte hebben. Als je dikke en dunne restjes combineert in een haakproject, kan het zijn dat er grote gaten komen in je project, dus het is wel slim om dezelfde dikte garen te gebruiken voor een project.

Vorig jaar is er al een blog geschreven over hoe je allemaal kleine restjes aan elkaar vast kan maken, om op die manier een leuke amigurumi te haken. Deze blog kun je hier vinden.

Heb je heel veel restjes die qua kleuren goed bij elkaar passen? Dan is iets met granny vierkantjes of driehoeken een leuk idee. Elk randje van een granny square hierin kan een andere kleur hebben, waardoor je al je restjes goed kan ophaken. Op de website hebben we bijvoorbeeld een gratis patroon voor deze leuke knijperzak.

Wil je geen groot project maken? Dan kan je ook kleine projectjes maken waarbij het niet uitmaakt welke kleur je gebruikt voor het haken, zoals deze leuke herbruikbare wattenschijfjes of hele kleine vlaggetjes.

Hebben je restjes in specifieke kleuren? Dan kan je er ook voor kiezen om een klein projectje zoals een sleutelhanger te haken. Bij Gek op Haken hebben we heel veel kleine patroontjes die je hiervoor kan gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn deze mini cactussen of deze leuke donut.

Hopelijk heb je met deze blog “Restjes ophaken 2” weer inspiratie opgedaan om je restjes op te haken. Wat zijn jouw verschillende manieren om restjes op te haken? Laat het ons weten in een reactie!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *