Amigurumi van restgaren

1 1

Na haar vorige gastblog over hoe je een mooie muts kunt haken, had Sandra de smaak te pakken ;). Dit keer beschrijft Sandra heel handig voor ons hoe ze een amigurumi haakt van restgaren! Dankjewel, Sandra, hartstikke leuk! Lees snel verder:

Herken je dat? Allemaal van die restjes garen over. De een gooit het weg….de ander (waaronder ikzelf) kan het niet weggooien. Braaf worden de restjes door mij bewaard voor dat ene project waar je nog een klein beetje nodig hebt van een bepaalde kleur. Ik maakte dit keer van mijn restgaren een mooie amigurumi!

1 1

Ik kreeg pas een zak met allemaal kleine plukjes restgaren met de woorden “misschien kan jij er nog wat mee”. Het bleek garen te zijn van iemand die was overleden en dit garen in de kast had liggen.
Nu ben ik al niet goed in garen weggooien…. En toen kreeg ik er dus nog een hele zak bij 😉
Per streng was het ongeveer tussen de 11 en 13 meter…daar kan je niet echt wat mee.

2

Hup het is de kast in gegaan tot het moment dat ik er wat mee wilde doen. Eerst maar eens tijd en inspiratie vinden.

Uiteindelijk heb ik er stukken van ongeveer 80 cm tot 100 cm van geknipt en deze heb ik met de “magische knoop” aan elkaar geknoopt. Dit is een knoop die superhandig is; de knoop blijft goed zitten en hij verdwijnt helemaal in je werk. Wil je weten hoe je een magische knoop maakt, kijk dan deze handige tutorial van Gek op Haken.

3

Ik ben gaan knippen en knopen tot ik een flinke bol had en zeg nou eerlijk, dat ziet er toch al superleuk uit.

Met zo’n bol kan je echt van alles maken.
Ik heb ervoor gekozen een amigurumi beer te maken. Wel met lichte voetzooltjes en snuit, zodat het een beetje de kleurenpracht breekt. 😉

6

Na het maken van de bol ben ik gaan haken. Soms komt het knoopje in het garen aan de voorkant uit, dat is natuurlijk niet mooi. Ik trok dan een stuk of 5 steken uit, en haakte ze opnieuw maar nét iets strakker zodat de knoop net aan de achterkant van het werk terecht kwam.

Het verloop van het garen heb ik zelf bepaald, dan weer een stukje licht garen, afgewisseld met wat donkerder garen. Op een gegeven moment ontbrak het aan wat lichter garen, dat heb ik erbij gezocht uit mijn eigen voorraad.

En, zo kwam de beer tot leven!

Het eindresultaat is echt heel leuk. Ik heb de beer teruggegeven aan diegene die het garen aan mij heeft gegeven. Het was per slot van rekening garen met een betekenis…ze waren ontroerd.

7

Zo zie je maar wat je allemaal met restgaren kan maken….Ik gooi niet meer zo snel garen weg…het knopen is wel even een karwei, maar het resultaat uniek.

Liefs Sandra

Wil jij ook een amigurumi van restgaren maken, misschien kun je dan gebruikmaken van een van de volgende Gek op Haken-patronen: Poesje Maud, een kleintje unicorn of Vosje Finn.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Dank je wel, je kan er ook nog voor kiezen, om maar 1 kleur te gebruiken, bv van licht tot donker roze en alles wat er tussen zit, of blauw, of groen…ook leuk. Ik ben benieuwd naar jouw creaties

  1. Wat een leuk idee! Ik ben dol op restjes, zowel van stoffen als van brei- of haak garen. Net een trui af, in blokken ribbels gebreid, met rest garens. Maar een knuffel haken met kleuren aan elkaar ….. daar was ik nog niet op gekomen!
    Dank voor de tip!

  2. Wat leuk Sandra en een goeie tip..En die magische knoop kende ik niet. Wat een mooie beer is het geworden. Gaaf dat je de beer hebt gegeven aan degene die jou de wol gaf. Ik heb heel veel restjes katoen. Je hebt me op een idee gebracht.
    Coby🥰