menu

inloggen

inloggen

De gezelligste haakwebsite van Nederland & België!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Haakpatroon: vlaggetjes

Twee violen en een trommel en een fluit, want Feli is jarig en de vlaggen hangen uit! Ik was vorige week jarig en heb daarom een haakpatroon van deze leuke mini vlaggetjes voor jullie. Zo kunnen jullie allemaal het huis wat feestelijker maken! Je kan zelf leuke kleurtjes uitkiezen voor je vlaggetjes – je kan bijvoorbeeld ook oranje (of rood-wit-blauwe) vlaggetjes maken voor Koningsdag eind deze maand.

Je kan de vlaggetjes vervolgens overal ophangen waar je wilt – je kan bijvoorbeeld het bureau van jezelf of een collega versieren als iemand jarig is, maar het is ook superleuk om op een prikbord op te hangen of als lintje om een cadeautje te versieren. Ook zijn deze mini-slingers hartstikke leuk voor in een poppenhuis!

Ik heb zelf 125m/50g katoen garen gebruikt met een 2,5 mm haaknaald, maar je kan elk garen of naald gebruiken, als het garen maar de juiste grootte is voor de haaknaald. In deze blog staat uitgelegd hoe je de juiste haaknaald bij je garen kan zoeken.

Mijn vlaggetjes zijn ongeveer 3 cm hoog en mijn ketting van 7 vlaggetjes is ongeveer 40 cm lang.

Materialen:

 • Garen in verschillende kleuren
 • Zwart garen
 • Haaknaald
 • Stopnaald/dikke naald

Afkortingen:

 • l = losse
 • v = vaste
 • 2v in vlg v = 2 vasten in de volgende steek, meerderen dus

Vlaggetjes (maak er zoveel als je wilt!):

2 lossen, draai om en start in de tweede losse vanaf de haaknaald.

 1. 2v in vlg v, l, draai om (2)
 2. 2v in vlg v, v, l, draai om (3)
 3. 2v in vlg v, 2v, l, draai om (4)
 4. 2v in vlg v, 3v, l, draai om (5)
 5. 2v in vlg v, 4v, l, draai om (6)

Hecht af, knip de draad af en werk de draden weg.

In elkaar zetten:

Om de slinger aan elkaar te maken, haak je met het zwarte garen een ketting van 10 lossen. Hierna pak je het eerste vlaggetje erbij en haak je 6 vasten in de bovenkant/in de laatste toer. Haak hierna 5 lossen. Pak dan het volgende vlaggetje en haak hier weer 6 vasten in de bovenkant. Ga zo door tot je alle vlaggetjes gehad hebt. Haak vervolgens nog eens 10 lossen

Zo krijg je een slinger met alle vlaggetjes en steeds 5 lossen tussen de vlaggetjes. Aan de uiteindes van de slinger heb je iets meer lossen, zodat je de vlaggetjes goed kunt ophangen.

Wie is er nog meer jarig in deze periode? En, maken jullie dan ook leuke vlaggetjes voor jezelf? Of ga je dit haakpatroon gebruiken om een ander op te vrolijken?

Ben je lid van Gek op Haken en wil je nieuw garen aanschaffen voor het maken van deze gezellige vlaggetjes? Vergeet dan niet de kortingscode te gebruiken bij Caro’s Atelier.

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

2 gedachten over “Haakpatroon: vlaggetjes”

 1. Zo leuk. Ga ze zeker haken. Ik heb een heel grote lantaarn waar ik allerlei tafereeltjes in maak. Deze ga ik gebruiken voor een verjaardagsfeestje, of voor Koningsdag met rood-wit-blauwe vlaggetjes of voor sportevenementen met oranje vlaggetjes. Ideeën te over. Dankjewel

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik ben Feli

Ik schrijf blogs en patroontjes voor Gek op Haken. Mijn moeder heeft mij ooit als meisje haken geleerd, maar uiteindelijk was het verwaterd. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met amigurumi, wilde ik het meteen weer leren! Dat is intussen een paar jaar (en heel veel youtube tutorials) geleden. Nog steeds haak ik eigenlijk alleen amigurumi, want ik heb nooit het geduld voor sjaals en dekens :P Het liefste maak ik kleine patroontjes, want ik houd van gepriegel! Al mijn hele leven woon ik in Amsterdam en ik werk als programmeur. Als je mij wilt volgen of wilt laten zien wat je gemaakt hebt, dan vind je hier mijn instagrampagina en hier mijn facebookpagina.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in bij Gek op Haken: