Restjes ophaken

Sarahsjaal 2 1

Ik ben Boukje en groot fan van haken! Oftewel een echt haakgekkie! Ik fotografeer en schrijf over mijn haakwerk op Instagram @byjm_byjm,mijn eigen blog BY-JM en nu dus ook voor de blog van Karin.

Dat haakgekkie zijn brengt met zich mee dat er met grote regelmaat nieuwe bollen mee naar huis komen voor fantastische en prachtige projecten, maar ook dat er nogal wat restjes zijn….. Combineer dat met een grote gift restjes van mijn oma en moeder, dan weet je het wel. Maar wat kan je daar nu mee?

restjes deken 1
De granny deken

Begin januari haalde ik mijn 2 grote bakken met acrylgaren van zolder. En nee, dat is heus niet alles wat er is (er is ook nog dunne katoen, dikke katoen etc.)… Eerst alles maar eens door mijn handen laten gaan en bekijken wat er is. Tijdens dit rommelen beginnen vanzelf allerlei ideeën te borrelen en ploppen er een soort van plaatjes in mijn hoofd van projecten die ik ooit eens ergens heb gezien.

Ik bedacht mij dat het leuk zou zijn om te haken aan 4 identieke granny squares die ik dan uiteindelijk aan elkaar haak tot een deken. Zo gezegd, zo gedaan. De bollen in mijn projectbag naast de bank gezet en tussen allerlei zaken door dit werkje iedere keer weer opgepakt. Een granny is natuurlijk geweldig vanwege zijn eenvoud. Ondertussen heb ik deze restjes deken afgerond. Het is een deken van 1,20 x 1,20 geworden. Best een behoorlijk formaat voor een deken van losse bollen.

En het smaakte naar meer, dus ben ik gelijk een volgend restjes project gestart namelijk de rechte driehoeksjaal van It is a Sarah. Hierbij haak ik veel verschillende soorten garen door elkaar. Hierdoor krijg je ook verschillende structuren in de sjaaltjes. De uitdaging vind ik om iedere keer weer oplossingen te bedenken als er van een bepaalde kleur niet genoeg garen is. Ik probeer om bij een restjes project echt alleen met rest bollen te werken.

Sarahsjaal 1 1
De rechte driehoeksjaal

Zie hier het geweldige resultaat. Dus, duik eens in je bollen en kijk zeker ook eens hier bij Karin op de site rond. Wie weet krijg je zo wel dat ene fantastische idee, waardoor je begint aan een geweldig project van restanten.

Tot de volgende blog!

Liefs, Boukje

Sarahsjaal 2 1

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hi, leuk geworden allemaal met de restjes.
  Ik haak vaak een jutetas om als ik behoorlijke restjes heb. En in de afgelopen maanden ruim 100 plastic emmertjes omhaakt met echt kleine bolletjes. Deze verkoop ik voor KiKa ? (en spul waar ik niks (meer) mee kan, gaan weg ?

  1. Wauw wat goed dat je dat doet voor Kika Marjolie ❤️ . En ook een heel leuk idee voor je restjes. ??

   1. Dag Karin, hoeveel gram garen is gebruikt voor deze sjaal? Ik heb 4 bollen van 100 Gr liggen, naalddikte 4,5 en 230 met per bol. Gaat dit lukken denk je?

    1. Hoi Fenna,
     Ik heb mijn sjaal gewogen, hij weegt 380 gram. Dat zou qua gewicht kunnen. Qua lengte durf ik het niet te zeggen omdat ik met restjes heb gewerkt van verschillende diktes. Misschien een alternatieve/extra bol voor de rand zoeken?
     Groetjes Boukje