Top 5 gehaakte sjaals

IMG 20221226 134739

De blaadjes gaan vallen, sla die sjaal maar om! De Top 5 van gehaakte sjaals.

De tijd dat je zomaar zonder jas naar buiten kan lopen ligt weer achter ons. Nu begint de dag met het checken van de weer-app of de thermometer en het ‘even voelen’ buiten hoe koud het is. ’s Ochtends als je de deur uit stapt heb je zin in een dikkere jas… ’s middags is het weer bloedjewarm. De herfst is begonnen met het bijbehorende wisselvallige weer. Ideaal om dan je tussenjas of spijkerjas te combineren met een lekkere sjaal. De blaadjes gaan vallen, sla die sjaal maar om! En het liefst draag je natuurlijk een zelfgemaakt exemplaar.

Reden genoeg om in de verzameling patronen van Gek op Haken te duiken en op zoek te gaan naar het mooiste patroon voor een sjaal of poncho. Ik maakte een top 5.

1. Moesjessjaal en moesjesmuts

De moesjessjaal is een ontwerp van Linda van Wolgelukjes en wat ziet deze driehoeksjaal er heerlijk uit! Sowieso vind ik de gebruikte kleuren prachtig voor de herfst en de sjaal oogt super comfortabel. Echt zo’n sjaal waar je lekker in weg kan kruipen! Met de bijbehorende muts maak je een prachtig setje.

Moesjessjaal en moesjesmuts

2. Sjaal en wanten Marit

Dorine Brökling ontwierp ook al zo’n mooie set, zij combineerde een sjaal met een set wanten. Ik heb het geluk dat deze al aan de kapstok hangt, want dit patroon heb ik voor Dorine getest vorig seizoen. Zo leuk altijd om te zien wat andere kleuren (en in dit geval ook andere wol) doen met een patroon! Ik gebruikte Drops Lima, Drops Lima Mix en een glittertje van Durable glam en het werd een heerlijk warme set. Laat de herfst en winter maar komen!

3. Zeemeerminsjaal

De zeemeerminsjaal van Jorina Joosse is een snoepje om te zien. Zij ontwierp hem in vrolijke voorjaarskleuren, maar ik denk dat hij in een meer herfstig kleurenpalet ook heel mooi zal zijn! Of je fleurt de herfst en winter juist op met deze felle kleurtjes, dat werkt vast goed tegen een winterdip. De kleur van je jas of kleding kun je er goed in terug laten komen.  

Jorina20met20zeemeermin20sjaal kopie

4. Warme Wintersjaal

Als ik het patroon van de Warme Wintersjaal van Laura Pietersma alleen al lees, krijg ik direct zin om naar boven te rennen, wat bollen Colour Crafter uit mijn voorraad te pakken en te starten. Volgens mij haakt dit patroon heerlijk weg! Op een relatief eenvoudige manier haak je een sjaal met een mooi effect. En hoe aantrekkelijk is het dat je geen draadjes weg hoeft te werken? Deze verwerk je aan het eind in de franjes. Voor deze sjaal gebruik je slechts twee kleuren, dat zal op heel veel manieren prachtig uit kunnen pakken! Doordat je zelf de breedte en de lengte gemakkelijk kunt aanpassen, maak je van deze sjaal ook makkelijk een kindermaatje. 

8e729801 28ab 4248 9b1d 3f8f62aa5b16

5. Chique Poncho

De mooie poncho van Linda maakt mijn top 5 compleet. Fijn voor de tussendagen, over een wollen truitje of spijkerjas. En is het binnen guur maar vind je het nog te vroeg om de kachel aan te zetten? Dan houd je ‘m binnen toch nog lekker even aan? Met de dikke draad van Concept by Katia Eden en haaknaald 8 mm vliegt deze van je naald af en kun je de poncho snel aan.

Chique Poncho email

Mijn top 5 is af, maar ik kan het niet laten er nog een bonustip aan toe te voegen. Ook de Happy Granny Sjaal van Marieke Liefting hangt hier na een geslaagde testronde aan de kapstok. Granny’s doen het altijd goed en op deze manier kun je leuk je favoriete kleuren combineren. Deze sjaal is wat dunner en daarmee niet heel warm, maar geeft net wel dat extra beetje comfort.

IMG20220606163502

Ik ben benieuwd welke sjaal jij dit seizoen van je naald laat rollen. Je kunt nog meer inspiratie vinden via de link Sjaals / omslagdoek Archieven of door de categorie ‘sjaals en omslagdoeken’ te kiezen op de website. Er komen vast ook nog mooie patronen bij in de toekomst!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *