Boekreview: Happy Outdoor Living

1n1HAdAQLGjlF81Km3dnw

Misschien heb je het boek Happy Outdoor Living van Lisanne Multem en haar Happy Handmade Living team al wel voorbij zien komen? Maar misschien ook nog helemaal niet! Omdat ik fan ben van haakwerkjes voor in de tuin, ben ik voor jullie in dit nieuwe boek gedoken! In deze nieuwe boekreview ga ik jullie alles over het boek vertellen.

1n1HAdAQLGjlF81Km3dnw

Allereerst is de vormgeving echt prachtig gedaan!! Het boek staat vol met mooie sfeervolle foto’s van de projecten. In één oogopslag zie je over welk project het gaat, wat je nodig hebt en zie je de beschrijving staan. Er zijn in dit boek geen haakdiagrammen opgenomen. Maar, de beschrijvingen zijn zeer duidelijk en prima te volgen, je zult de haakdiagrammen niet missen. Er staan echt heel veel leuke projecten (wel 45!!!) in en ook een paar recepten. Zoveel leuks dat ik kiezen moeilijk vond en gelijk garen voor drie projecten heb besteld.

fullsizeoutput 3dde

Je vindt in het boek grote en kleine haakwerken, moeilijke en makkelijke, van snel klaar tot wel even bezig en voor de koude en de warme dagen in je tuin! Ik koos voor drie eenvoudige, snel klaar projecten. Maar wel met materialen die ik nog nooit heb gebruikt of zo gecombineerd heb.

Allereerst ging ik aan de slag met het patroon: Stoer vakkenkussen. Een heerlijk patroon waarbij je zo het ene na het andere vierkant haakt. Ik moest hier wel mijn hand van haken corrigeren, want ik had met minder toeren al een vierkant te pakken. Na het haken van de voor- en achterkant, kwam de uitdaging voor mij. Haken met jute, dat had ik nog nooit gedaan! Het is even een klusje want het haakt wat stug, maar het resultaat…… ik ben zo verliefd op dat randje! Echt superleuk!

Na dit project was het tijd om een dienblad te haken, ook nog nooit gedaan. En, ook de vraag: zou het werken, speelde in mijn hoofd. Het dienblad maak je met koord, hier had ik nog niet eerder mee gehaakt. Een echte spierballen klus, dus…. niet te lang en teveel achter elkaar en op tijd pauze houden. Dat heb ik gedaan en met de fijne beschrijving is het helemaal prima gegaan. In het dienblad plaats je een onderbord waardoor je drankjes stevig blijven staan. Daarmee is mijn vraag of het dus werkt beantwoord, want ja ik kan er veilig drankjes mee naar buiten dragen, zonder dat het gaat wiebelen of dat je dienblad slap gaat hangen.

TXs9yYP6RvKZIHu4q7N�0Q

De spullen voor het derde project van: Toffe placemats liggen al klaar. Het lukte niet meer om deze te maken voor de blog uit zou komen. Maar nu het mooie weer zo zijn best doet, heb ik zin om daar ook snel mee aan de slag te gaan. Niets leuker dan eten in de tuin, maar….. de placemats staan zeker ook leuk binnen; op de keukentafel 😉 Dan staan er nog een aantal ideetjes op de planning voor later in het seizoen, zoals het schapenvacht en de stoere krans…. Teveel leuke ideeën!

Vind je het leuk om je tuin of huis aan te kleden met leuke gehaakte spullen? En, vind je het leuk om materialen eens anders dan anders te combineren? Dan is het boek Happy Outdoor Living echt een aanrader!

lpU0olPKTfq0YojbXNETCQ

Heb je het boek al? Dan ben ik heel benieuwd welk project jij het leukst vindt!
Veel haakplezier!

Groeten Boukje

Ook enthousiast geworden over dit mooie haakboek dan kan je het hier bestellen: Happy Outdoor Living

Wil je nou nog meer leuke haakboekreviews lezen, kijk dan eens naar een van onze andere blogs: Het Granny Square BoekCocoon! van Laura Borgers en Janneke Termeulen, Gruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis of Haak je Restjes Op van Annemarie Huijser en Amilishly Chibi Dolls van Alexa Boonstra.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Goedemorgen, geen idee of ik hier de vraag mag stellen maar ik zag dinsdag op de tijdslijn dat een abonnement van het tijdschrift incl haakboek te bestellen was. Nu kan ik het nergens terug te vinden.
    Is deze actie niet meer geldig?

    1. Hoi Marga, ik denk dat dat een actie van Happy Handmade Living zelf was. De actie die loopt via Gek op Haken is een jaar lang lid zijn (4 nummers) voor € 19,95. Meer info en je aanmelden hiervoor kan via het kopje Ledenvoordelen op deze site.