Boekreview: Cocoon!

FlatlayCocoonVanBoven

Wauw, wat is Cocoon! een prachtig boek. De schrijfsters van het boek, Laura Borgers (DeHaakzolder) en Janneke Termeulen (Ge_woonjans), schrijven in het begin dat het boek ook mooi moest zijn voor op de koffietafel. En, dat is echt het eerste wat ik dacht toen ik het boek in handen kreeg, “wat een mooi koffietafelboek”! Daar scoort het boek wat mij betreft echt mee; de prachtige vormgeving! Maar, voor deze boekreview zijn jullie natuurlijk vooral benieuwd naar de haakpatronen die in Cocoon! staan. Daarover hieronder meer!

Cocoon! is een boek dat gaat over meer dan het haken zelf. Cocoon! is een gevoel, dat eigenlijk al begint voordat je begint met het haken aan je werkje. Het gaat over elke stap die bij het haken hoort: de voorpret, het uitzoeken van mooie garens en de beslissing welke kleuren je gaat gebruiken, het klaarzetten van een fijn haakhoekje met een kopje thee, een koekje en een deken. Daarna het haken op een fijn tempo en het nagenieten van je werk. Echt genieten van wat je doet dus! En, dat heb ik voor deze boekreview van Cocoon! ook echt gedaan!

IMG 3480

In het boek staan de mooiste foto’s van garens en haakbenodigdheden. Heel fijn om naar te kijken en bij weg te dromen. De mooie plaatjes maken je wel hebberig hoor! Zo staat er inmiddels een roze tangetje, een mintgroene soeppan en een gestreepte taartstandaard op mijn verlanglijstje ;). Dus wees gewaarschuwd!

In het boek staan hele diverse patronen, voor elk wat wils. Zo kun je met dit boek leuke beenwarmers, verschillende dekens, gelukskoekjes, slingers, placemats en nog veel meer haken. Ik vind het heel leuk dat Laura en Janneke bij elk patroon beschrijven waar ze hun inspiratie vandaan hebben gehaald. Zo gaat zo’n patroon echt leven.

Ik ben zelf gegaan voor de gelukskoekjes. Ik houd namelijk van de wat kleinere projecten. Voor dekens heb ik geen geduld. Er staat wel een hele gave deken in die gemaakt is met hele grove wol, dus misschien dat ik dat nog wel aandurf. Grote stappen, snel thuis, zullen we maar zeggen ;).

De gelukskoekjes zijn echt leuke kleine en snelle projectjes die je even tussendoor kunt maken. Ze zijn zo leuk om te maken, dat ik bijna niet meer kon stoppen. En, het staat ook nog heel gezellig; al die gekleurde koekjes bij elkaar.

Deze gelukskoekjes zijn perfect om iemand een hart onder de riem te steken, door ze te vullen met mooie lieve spreuken. Mocht je even geen inspiratie hebben, in het boek staat een bladzijde vol met leuke spreuken ter inspiratie.

Ik zag op instagram dat Laura met de koekjes een hele leuke adventskalender voor haar gezin heeft gemaakt. Het is ook echt een gaaf haakwerkje voor Valentijnsdag; verras je geliefde met allemaal gelukskoekjes met daarin herinneringen aan speciale momenten of met lieve woordjes. Lief toch!?

Nog een paar tips van mij, voor als je de gelukskoekjes ook gaat maken:
1. Gebruik niet te dun metaaldraad, anders kun je de koekjes niet zo mooi in vorm krijgen. Pijpenragers (ja, heb ik ook geprobeerd) zijn ook niet handig, want die zie je in je haakwerk zitten!
2. Ga je met het metaaldraad aan de slag, maak dan even een steekmarkeerder aan het einde vast, dan schuift het draad niet uit je haakwerk!

IMG 3539

Ik vind Cocoon! echt een prachtig boek. Ik ben inmiddels ook al begonnen aan de nostalgische slinger, maar die is nog niet af. Ik ga voor de slinger lekker mijn tijd nemen; helemaal in cocoon-stijl!
Wil je het boek Cocoon! ook bestellen? Klik dan HIER.

Denk je nou na deze boekreview van Cocoon!, ik wil nog meer boekreviews lezen, kijk dan eens naar een van onze andere blogs: Het Granny Square Boek, PicaPau2 van Yan Schenkel, Gruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis of Sokken haken a la Sascha en Amilishly Chibi Dolls van Alexa Boonstra.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *