Haken voor warme handen en oren

fullsizeoutput 3f2f jpg

Ja de tijd voor warme oren en handen breekt weer aan! Het kan maar zomaar ineens behoorlijk koud zijn in de herfst, dus tijd om je goed voor te bereiden op deze dagen. En, te haken voor warme oren, handen en nekjes.

5Dsl03yYQxK6uEE0YfWLvQ

Inspiratie kreeg ik door twee bollen Wool Addicts van LangYarns die ik nog had liggen. Ik zag gelijk het patroon Polswarmer `Earth’ van Juf Sas voor mij. Het patroon is destijds ontworpen voor een haakfeestje en heeft een mooie plek hier op de site gekregen. Het is echt zo’n leuk patroon en daarom wilde ik het heel graag nog een keer maken.

Zelf was ik destijds op het haakfeestje aanwezig, waarvoor dit ontwerp is gemaakt. Misschien weten jullie wel dat haken en gezellig kletsen niet altijd de beste combinatie zijn. Zo heb ik toentertijd, tijdens het haakfeestje, een loeier van een fout gemaakt. Ik heb namelijk twee linkerhanden gehaakt, waardoor het patroon niet mooi gespiegeld was. Desondanks heb ik de handwarmers toch echt heel veel gedragen, want ergens was het ook wel hilarisch…. en de herinnering deed mij iedere keer glimlachen. Nu dus tijd voor een paar nieuwe handwarmers, maar dan dit keer zonder de fout ;-).

fullsizeoutput 3f2f jpg

Het patroon van Juf Sas is heel duidelijk geschreven. Maar…. vergeet niet om even door te lezen voor de beschrijving van de tweede polswarmer, deze staat namelijk gespiegeld beschreven op de volgende pagina. Bij de polswarmers kun je ook een hoofdband maken, de hoofdband staat ook in het patroon. Kijk in het patroon om te zien hoeveel garen je nodig hebt. De polswarmers zijn erg geschikt om te oefenen met reliëfstokjes. Als je niet weet hoe dit moet kijk dan hier bij de tutorials, waar Marieke een hele duidelijke uitleg geeft over hoe je reliëfstokjes haakt. De reliëfstokjes geven een superleuk effect aan de handwarmers en maken ze lekker dik en dus warm en behaaglijk.

Alleen warme handen is niet genoeg voor mij tijdens koude dagen buiten met de hond. Dus zocht ik in mijn voorraadbakken andere restjes erbij en ging aan de slag met het gastblog van Sandra: “Tips om een muts te haken”. Deze blog staat ook hier op de website. Aan de hand van de duidelijke stappen uit de blog heb ik met dubbele draad de muts gehaakt. Het lijkt net of dat ik met heel veel verschillende kleuren heb gehaakt, maar niets is minder waar. Ik had 1 bol met een geel verloop garen en 1 bol effen geel. Zo zie je maar wat dat voor een leuk effect geeft. In de blog vind je een handige maattabel dus is het vanaf nu “appeltje, eitje” om een muts te haken voor groot en klein. Ik koos ervoor om de beschrijving van de rand te volgen met de reliëfstokjes en de laatste toer met het restje van de polswarmers te haken. Zo creëer je eenheid in de set.

Van de allerlaatste restjes heb ik een col gehaakt. Dit is een echt “freewheel” col waarbij ik verschillende patronen en steken heb gemixt tot ik iets kreeg waar ik blij van werd.

Een heerlijk zonnige set is het geworden om de grijze dagen op te fleuren in de herfst. En dat met allemaal leuk patronen en tips van Gek op Haken! Zijn jullie al bezig met warme winter accessoires? En wat haak je dan graag? Leuk om te horen wat jullie zoal maken!

Warme groet,

Boukje

Wil jij ook aan de slag met deze mooie polswarmers of de bijbehorende hoofdband, klik hier dan snel verder voor het haakpatroon, dat voor iedereen gratis te downloaden is.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *