Boek review: Het granny square boek

granny square nieuwe kaft

Ik haak nu zo’n 6 jaar en al die tijd ben ik al fan van granny squares. Het zijn simpele vierkantjes…maar je kan er zó veel mee variëren dat ze altijd leuk blijven. Je kan er kussens mee maken, maar ook tassen, kleding, spreien, pannenlappen, dekens of sjaals. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Dat zorgt er ook voor dat boeken waar patronen met granny squares instaan altijd wel populair zijn.
Soms zijn de boeken zelfs zó populair dat ze uitverkocht raken. Zo ook met het boek Granny Squares haken van uitgeverij Forte. Dit boek uit 2011 was razend populair en is helaas nergens meer verkrijgbaar.

Daarom is er nu een herdruk, met als titel; Het Granny Square boek. Een pakkende titel op een fleurige kaft die goed past bij de huidige tijd. Verder is er weinig aan het boek veranderd. De patronen zijn hetzelfde gebleven, maar dat zijn wel tijdloze ontwerpen die nog steeds hip zijn.

Soms merk je in het kleurgebruik wel dat het boek oorspronkelijk al wat ouder is, maar kleurkeuze is toch altijd persoonlijk…dus trek je daar maar niets van aan.

Ik heb vroeger het oorspronkelijke boek wel gezien, maar had er nog nooit iets uit gemaakt. Dus nu greep ik deze kans met beide handen aan!!

Het boek begint met de patronen van meer dan 20 verschillende granny squares. Ze worden uitgelegd met tekst èn schema’s, dus iedereen kan hiermee aan de slag. De patronen zijn duidelijk en alle gebruikte steken worden in het boek uitgelegd.

Na de patronen van de individuele granny squares volgen er 50 pagina’s vol met ideeën wat je met de granny squares kan maken, zoals pannenlappen, tassen, dekens, sjaals, mandjes, placemats, etc.

Ieder ontwerp wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van een werkbeschrijving; welke granny square gebruiken ze, welk garen is er gebruikt en hoe is de afwerking. En natuurlijk kan je hier je eigen twist aan geven door te variëren met de granny squares.

Ik heb het patroon van de mokkenwarmer gehaakt, mijn versie dan wel in het Stonewashed garen van Scheepjes. In het boek zijn vrolijke retrokleurtjes gebruikt, maar ik heb juist wat meer de zachtere kleuren erin verwerkt.

foto van originele patroon
In het boek worden retrokleurtjes gebruikt voor de mokken.

Wat je ook kiest, het blijft een leuk patroon! Of mijn thee nu langer warm blijft, geen idee, maar het staat wel erg vrolijk zo op tafel èn in de keuken.

Dus heb je dit boek nog niet in je kast staan? Dan is het zeker de moeite waard om dit alsnog aan te schaffen. Dat kan bijvoorbeeld hier.

Heb jij een titel van een boek dat uitverkocht is, maar dat je al een tijd zoekt? Zet het hieronder in de reacties, wellicht heeft iemand het boek voor je.

Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan ook een van onze andere boekreviews, zoals bijvoorbeeld over Smuk van Wimke Tolsma, PicaPau2 van Yan Schenkel, Gruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis of Sokken haken a la Sascha. En, hou vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *