Boekreview: Amilishly Chibi Dolls

IMG 20201108 145325 01

Vorige maand kreeg ik van Alexa het boek ‘Amilishly Chibi Dolls’ in de brievenbus, dus het is tijd voor een boekreview. Het boek is door uitgeverij Livres de Louise, de uitgeverij van Loes van Freubelweb, uitgebracht. Omdat door de omstandigheden (corona) geen boeklancering ter plaatse kon door gaan, werd het een online boeklancering.

amilishly chibi dolls

Alexa is ondertussen aan haar tweede haakboek toe. In het eerste boek van haar hand, of is het naald ;), werden de ‘gewone’ Amilishly Dolls uitgegeven. Ik kocht vorig jaar het haakpakket van Suïsen in Wolcafé. Zo kwam dit fijne popje Suïsen vanuit mijn haaknaald gekropen. Ik was op slag verliefd! Tijdens een feestje bij wolcafé, maakte ik voor de eerste keer live kennis met de ontwerpster. Een jonge dame, die samen met haar vriend de popjes tot leven brengt, want hij mag die ook testhaken. Wat een hecht team, dus.

Alle popjes zijn geïnspireerd door Japan en de traditionele Japanse Kokeshi pop. Het leuke is dat de cover van haar beide boeken gedrukt is, zoals een boek in Japan. Namelijk de achterkant van de kaft vormt de voorkant. Maar gelukkig heeft ze voor ons de Nederlandse tekst en opbouw van haar poppen gebracht, zoals wij hier gewoon zijn. Haar eerste boek met de grote poppen bevat 11 patronen, haar tweede boek met de mini’s heeft er eentje extra én in elk boek staat een bonuspatroon.

Ik moet zeggen dat ik het vooral mooi vind, hoe een pop tot leven komt. Alhoewel het haken met haaknaald 2 mm niet altijd even makkelijk is. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen, om met een grotere naald te gaan haken. De verhouding blijft hetzelfde, maar bij het eindresultaat heb je een iets grotere pop.

Elke Amilishly (Chibi) Doll krijgt een duidelijke uitleg van de rondes, die je moet haken. Ook vind ik het interessant én fijn dat de rondes onder elkaar vermeld staan, dat leest makkelijk. Elke pop heeft zijn eigen aankleding en krijgt de nodige visuele ondersteuning door foto’s. Iets wat het voor de beginner wel mogelijk maakt, om ook zo’n fijn popje te kunnen haken.

Ik heb ondertussen al Akiko en Magical Girl Ayla, gehaakt. Zowel de grote, als de Chibi versie. Zo tof om die samen te zien!

Ik ben alvast van plan om mijn poppengamma verder uit te breiden. Je kan ze een eigen karakter geven door de kleuren, die je zelf mooi vindt te gebruiken om te haken. Wedden dat je net als ik zo’n popje in huis wil?

Laat me gerust weten welke Amilishly Chibi Doll popje jouw favoriet is.

Wil je kennismaken met Alexa, bezoek dan ook haar website en ben je zo benieuwd, dat je het boek wil inkijken?  Klik hier; handig om de stijl van het boek zo te kunnen ontdekken.

Fijne groetjes,

Sofie

Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan ook een van onze andere boekreviews, zoals bijvoorbeeld over Het Granny Square Boek, PicaPau2 van Yan Schenkel, Gruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis of Sokken haken a la Sascha. En, hou vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *