Boekreview: Gruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis

unnamed

Toen het nieuwe boek “Gruwelijk Grappige Gadgets Haken” van DenDennis uitkwam, was ik meteen erg benieuwd naar hoe het zou zijn. Ik had zelf nog nooit eerder patronen van DenDennis gehaakt, maar zag ze wel altijd voorbij komen op Instagram. Ik vind het erg leuk dat ik zijn patronen nu eens heb kunnen uitproberen voor de review van dit boek!

Wat vind je allemaal in Gruwelijk Grappige Gadgets haken?

In het boek staan 14 onderwerpen (zoals muizen, regenbogen of kikkers) en voor ieder onderwerp zijn er meerdere patronen voor gadgets. Door de categorieën kan je heel leuk een set van gadgets maken die bij elkaar passen. In totaal zijn er ongeveer 50 patronen in het boek. 

Ik bladerde natuurlijk meteen door het boek heen en het viel mij meteen op hoe leuk en kleurrijk de patronen zijn. Ik zag meteen wel wat leuke patronen die ik wilde maken!

Aan het begin van het boek worden alle belangrijke technieken nog even uitgelegd. Dat is altijd handig als je even wilt spieken als je een techniek vergeten bent.

Als je goed naar de patronen kijkt, lijken veel patronen wel op elkaar. Er zijn bijvoorbeeld veel patronen voor sleutelzakjes en deze hebben allemaal dezelfde basis. Zelf heb je misschien maar behoefte aan 1 sleutelzakje, maar het is wel superleuk om bijvoorbeeld voor een kinderfeestje voor iedereen een ander sleutelzakje te haken!

Welke haakpatronen ik gemaakt?

Ik heb zelf 3 patronen gemaakt uit dit boek, van 3 verschillende onderwerpen: alpaca, kuiken en eenhoorn. 

Ik begon met het alpaca pasjeshoesje. Hij is superschattig geworden, dus ik ben heel blij met het resultaat! Het patroon is heel duidelijk en overzichtelijk en pasjes passen er precies in. Omdat er niet veel verschillende steken gebruikt worden, is het ook goed geschikt voor beginners. Ik heb gehaakt met een 2,5 mm haaknaald en Katia Capri garen (kleur 82167). 

Tip: Je kunt het pasjeshoesje bijvoorbeeld ook gebruiken als je een cadeaubon aan iemand wilt geven en je dat leuk wilt verpakken.

Ook de andere patronen zijn leuk om te maken als cadeautje. Geef bijvoorbeeld iemand een thermosbeker met een leuk hoesje erom cadeau. Iemand die net een nieuwe woning heeft, kan wel een leuke sleutelhanger gebruiken en ga zo maar door. De meeste gadgets zijn bovendien snel gemaakt, zodat je ook nog last minute een cadeau kan haken. 

Hoe zijn de omschrijvingen en de uitleg?

Ook heb ik iets uit de categorie kuiken gehaakt. Weer heb ik een 2,5 mm haaknaald gebruikt en Katia Capri garen (kleur 82057). Nadat ik alle onderdelen had gemaakt, kwam ik erachter dat er geen uitleg wordt gegeven over hoe je er een sleutelzakje van maakt. Er staat bijvoorbeeld niet hoe/waar je de sleutelring vast moet maken. Ik heb dit dus zelf uit moeten vogelen ;). 

Kuiken sleutelhouder
Sleutelhouder in de vorm van een kuikentje.

Als laatste maakte ik nog een leuk eenhoorn armbandzakje. Wat mij hier opviel was dat er geen sluiting op dit zakje leek te zitten. Deze heb ik toen zelf erbij bedacht omdat ik niet wilde dat er tijdens het dragen spulletjes uit zouden vallen. Ik heb de eerste 5 rijen van de sluiting van het pasjeshoesje gehaakt en dit toen als sluiting gebruikt.

Bij alle patronen was het wel jammer dat er soms net wat extra uitleg lijkt te missen, wat misschien vooral voor beginnende haaksters lastig kan zijn. Als je goed naar de foto’s kijkt, kom je er misschien zelf wel uit hoe je iets in elkaar zet, maar het zou beter zijn als dit ook in het boek nog uitgelegd zou worden.

Alle gadgets bij elkaar
Al mijn gadgets bij elkaar!

Leuk haakboek voor gadgets en kleurige haapatronen

In het boek “Gruwelijk Grappige Gadgets Haken” van DenDennis staan ongeveer 50 patronen en het boek kost €12,50. Als het je leuk lijkt om iets van gadgets (sleutelhoesjes, pasjeshoesjes, bekerhouders, tasjes) te haken en je houdt van dieren of kleurige patronen, is het boek zeker een aanrader! Heeft iemand van jullie dit boek al? Of is iemand van plan het aan te schaffen? Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wil jij ook zelf aan de slag? Klik dan hier om het boek Gruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis te kopen.

Nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan onze boekreviews, zoals bijvoorbeeld de review over Babyspeelgoed Haken van Rosanne Briggeman, Monsters Haken van Kerry Lord of Happy Living van Lisanne Multem. Houd vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb het boek gekocht en al diverse keren doorgebladerd. Er staan heel veel leuke dingen in, maar heb nog niet de gelegenheid gehad er eentje te maken. Maar dat gaat zeker komen!

    1. Bedankt voor je reactie Gerda. De patronen van DenDennis zijn zeker een feestje om naar te kijken! Groetjes, Karin