Boekreview: Haak je restjes op

haak je restjes op

Welke haakster heeft ze niet? Een mand of bak vol met restjes garen. Ik wel in ieder geval 😉 Annemarie Huijser schreef een nieuw boek vol met heerlijke “restjes” projecten, dus zoek je restjes en “Haak je restjes op”!

Het boek “Haak je restjes op” kenmerkt zich door de vrolijke stijl van Annemarie. Een boek vol met vrolijke en felle kleuren. Deze kleuren maken van het boek een feestje om in te kijken en je kan er door de vele sfeerfoto’s eindeloos in blijven bladeren! Uiteraard kun je de kleuren van de patronen makkelijk aanpassen naar je eigen smaak en stijl. Het boek is opgedeeld in een aantal delen. Uiteraard is er een deel over de basis van het haken en een uitleg van de haaksteken die in het boek worden gebruikt. Daarnaast vind je natuurlijk een deel voor de patronen. De patronen zijn opgedeeld in een aantal categorieën. Zo vind je er toffe patronen voor een feest, accessoires zoals een sjaal, etui en haarband om je outfit mee af te maken. En een deel voor wonen en tafelen.

Hoe test je een boek nu op zijn best? Juist, door voor een boekreview een patroon uit het boek te haken. Ik koos voor het patroon van: go with the crochet flow vloerkleed. Uit het vorige boek van Annemarie, “Haken met Studio Hip&Stip”, wist ik dat ze een heldere manier van opschrijven heeft. Dat is nu niet anders; het patroon is hartstikke duidelijk. Ook hebben bijna alle patronen een haakdiagram erbij staan. Het aangegeven garen voor het patroon van het vloerkleed is Yarn and Colors Epic. Hier had ik nog flink wat restanten van liggen. Naast deze restanten heb ik ook nog Scheepjes Cahlista gebruikt en Durable Cosy Fine. Een echte mix van garens. Het laat zien, dat een alternatief garen dus prima kan. Het vloerkleed is het enige patroon in het boek waarbij geen haakschema aanwezig is, maar dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Er zijn meer dan voldoende goede foto’s toegevoegd die de tekst verduidelijken. Aan het begin van het patroon geeft Annemarie je ook al gelijk een aantal hele handige tips voor het maken en volgen van het patroon.

Doordat je bij dit patroon bijna ieder toer een andere kleur gebruikt en ook nog een andere steek, voel je een enorme motivatie om door te willen gaan. Ik werd er in ieder geval heel erg blij van. Doordat ik met restjes heb gewerkt was het natuurlijk wel iedere keer even inschatten of ik de toer zou halen met de restjes-bollen. Bij een inschattingsfout betekent dat dus wel zo nu en dan uithalen….. Gelukkig heb ik dat bijna niet hoeven doen. En, kwam ik in een heerlijke crochet flow tot het einde van dit superleuke vloerkleed.

En van de overgebleven kleine restjes ga ik nog een stel “lollypop coasters” haken (ofwel onderzetters) of, nee, toch die leuke “lollypop doily”, of misschien wel allebei….

image00001

Nou je hoort het, een superleuk haakboek, wat in je kast niet mag ontbreken!

Groetjes Boukje

Wisten jullie trouwens dat als je nu jaarlid wordt van Gek op Haken je als welkomstcadeau kunt kiezen voor dit te leuke boek? En, wisten jullie ook dat er bij Gek op Haken binnenkort een Give Away komt voor dit boek? Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Manouche, In de blog staat een link waarop je kunt klikken. Je kunt het boek onder andere bij die webshop kopen!

 1. Leuk Boukje,
  Ik heb het boek besteld en dinsdag thuis gekregen. Ik wil ook het vloerkleed gaan haken. Ik heb de resjes van cahlista, cozy fine en hobbii 8/8 al klaar liggen..mooi project nu mijn MOJO deken klaar is.
  Heel fijn je blog te lezen voor ik begin.
  Coby🥰

  1. Hoi Coby,
   Superleuk dat je het kleed ook gaat haken. Ik ben benieuwd naar jouw versie.
   Veel haakplezier!
   Groetjes Boukje