In the spotlight: Good Vibes Only Sjaal

afwuqC29TECL5nwADo2XJg

In het voorjaar kan het soms toch best fris zijn in de morgen. Een sjaal is dan een uitkomst, maar dan wel een die “ Good Vibes Only” geeft! En dat doet dit patroon en het resultaat! Deze leuke sjaal is ontworpen door Martine de Regt. Je kent haar vast ook van de patronen zoals de Cal van de Magic Rainbow Deken, Pop Neeltje en heel recent verscheen het patroon van de Paashaas Placemat (mocht je nog iets voor de Pasen willen maken ;-)). Wil je meer weten over Martine? Lees dan zeker het interview.

Maar vandaag dus de Good Vibes Only sjaal hier in the spotlight. Een heerlijk patroon waarbij je met een dubbele draad werkt. Wanneer je het patroon hebt opgezet en de eerste toeren hebt gehaakt, krijg je daarna een herhaling van een aantal toeren. Deze heb je redelijk snel in de vingers en dan is het heerlijk doorhaken. Je eerste “good vibes” heb je dan al te pakken. Het is een opengewerkt patroon, en ondanks dat je werkt met een dubbele draad zal het niet te stijf worden. Als je liever een heel losse sjaal wilt hebben, kun je een grotere maat haaknaald gebruiken. Je zult dan wel meer garen nodig hebben om de juiste lengte van de sjaal te krijgen. Wil je liever een nog langere sjaal? Blijf dan doorgaan met herhalen tot de gewenste lengte. Ook dan zul je meer garen nodig hebben.

Na een paar avonden heerlijk doorhaken is je sjaal al klaar! Door franjes toe te voegen creëer je nog meer Good Vibes. Want dat is toch wel echt een leuk detail van het patroon. Ik vind dat zelf ook een leuk klusje om te doen. Draadjes knippen, dubbel vouwen, door de sjaal heen halen en vast zetten door ze door de dubbelgevouwen lus heen te halen. Een heerlijk klusje waar ik helemaal zen van kan worden. En, het geeft ook zo’n heerlijk fluffy detail aan de sjaal.

Ik koos voor mijn sjaal het aanbevolen garen Stylecraft in de kleur Duck-Egg (1820) een lieve lichtblauwe kleur. Het gebruikte garen heeft veel meters en is in veel kleuren verkrijgbaar, mogelijkheden genoeg dus om zo ook weer je eigen Good Vibes te creëren. Ga voor knalrood, pikzwart of lentegroen!

Ga jij ook aan de slag met dit patroon? En van welke kleur krijg jij dan die Good Vibes?

Groetjes en tot snel weer!

Liefs Boukje

Wil jij ook deze mooie sjaal haken? Voor leden van Gek op Haken is het patroon vrij te downloaden hier op onze website.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *