Review: Durable Comfy

Durable Comfy 1

Toen Durable mij vroeg of ik ook het nieuwe garen Durable Comfy wilde testen, twijfelde ik geen moment en zei ik “ja”. Ik haak eigenlijk zelden met acryl garen, dus ik wilde het wel eens proberen. Dit keer moest ik wel zelf de kleuren uitkiezen, want alle 58 kleuren opsturen zou iets te gortig worden. Ik koos verschillende lieve pastelkleurtjes uit, waaronder 4 roze tinten. Roze blijft tenslotte wel mijn lievelingskleur ;). Ik was echt blij verrast toen ik de doos opende, wat een heerlijk zachte en mooie bollen!

De kleurtjes die ik heb uitgekozen zijn: light pink, pastel yellow, light atlantis, pastel blue, pastel lilac, retro pink, ivory, rose blush, pink lemonade, light purple en light grey. De kleurtjes zien er echt precies zo uit als op de foto. Ik moest bij de kleurtjes meteen denken aan die zoete lik-koekjes die ik als kind wel eens at. Ik heb natuurlijk meteen een zak van die koekjes gekocht om de bolletjes mee op de foto te zetten en wat vind jij? Past precies toch!? Echt fantastisch mooie kleuren. En dit is slechts het topje van de ijsberg, er zijn dus 58 (!!!) kleuren. Durable Comfy is verkrijgbaar in de onderstaande kleuren:

Scherm­afbeelding 2022 12 08 om 13.04.45

Durable Comfy is een 100% microvezel acryl draadje. Durable schrijft daar zelf het volgende over:

“Microvezels zijn extra fijne vezels die heel natuurlijk aanvoelen. Ze geven Durable Comfy een lichte en zachte structuur en zorgen er tegelijkertijd voor dat het garen sterk en duurzaam is. Zo kan Durable Comfy goed vocht opnemen en afvoeren, waardoor het lijkt te ademen. Haak- en breiwerken voelen hierdoor bij warm weer minder klam aan.”

Ik vind Comfy vooral een heel zacht, glanzend, luxe draadje. Het voelt heerlijk soepel en glad aan tijdens het haken en je werk heeft een hele fijne glans. Verder voelt het ook heel luchtig. Ik denk inderdaad dat het zeer geschikt is voor kleding. Ik heb daarom zelf nog 4 bollen in de kleur rose blush bijgekocht, want daarmee wil ik nog eens de 4 seasons trui gaan haken.

Natuurlijk heb ik ook haakwerkje gemaakt met deze pastel regenboog aan kleurtjes. Het leek mij wel leuk om een Regenboogvlaggetje te haken. Het resultaat is superzoet! Het past perfect in de kamer van mijn dochter. Zij houdt van zoete kleurtjes en spulletjes, daar past dit vlaggetje super bij!

IMG 5772

Ik vind dat Durable Comfy heerlijk haakt. Het garen is zo soepel en glad dat het heerlijk door je handen glijdt en je er heel losjes mee kan haken. Daarom is het garen zeer geschikt is voor dekens, sjaals en kleding. Doordat het garen zo soepel en glad is, is het soms wel lastig om er een knoopje in te leggen. De knoopjes glijden er gemakkelijk uit. Ik zou dan ook aanraden om een einddraadje dubbel te knopen, zodat het later echt niet los kan schieten.

Comfy komt in bollen van 100 gram met een looplengte van 266 meter en het is geschikt voor haaknaald 3-4 mm. Er zit dus lekker wat garen op een bol, zodat je met een bol echt een heel eind kunt haken!

Goed, nu weet je wat ík van het garen vind, maar dat is natuurlijk maar één mening. Toevallig hebben nog twee teamleden van Gek op Haken gehaakt met het Durable Comfy garen en ik heb hen ook om hun mening gevraagd.

Onze ontwerpster Laura, van Laura Petra Haakt, die een kledingstuk (of twee ;)) heeft ontworpen met Durable Comfy schrijft over het garen het volgende:

Dit zachte garen voelt heerlijk als je ermee haakt en het resultaat is dubbel heerlijk: ik haakte een warm en comfortabel vest dat bovendien een luxe uitstraling heeft vanwege de subtiele glans die in het draadje zit. En niet te vergeten: het garen is ontzettend zacht, dat maakt het erg fijn om mee te werken.
Durable Comfy: niet alleen comfy om mee te haken, maar ook zeer comfy om te dragen. Het enige wat niet zo comfy is, is de ruime hoeveelheid kleuren die beschikbaar zijn. Keuzestress! Ik ben erg enthousiast en ga dit garen zeker vaker gebruiken!

Marieke, tutorial-maakster en blogger bij Gek op Haken, van Haak me Lief, haakt een heerlijke sjaal met Durable Comfy. Zij kocht het garen op de Kreadoe, waar zij na één blik op de bolletjes direct verkocht was. Marieke schrijft het volgende over het garen:

Ik kende dit garen niet, tot ik een sjaal zag bij Durable op de Kreadoe.
De kleuren en de glans trokken me gelijk richting de paspop en ik was verliefd! Ik mocht gelukkig de sjaal even lenen van Durable en ben naar een kraam om de hoek gehuppeld om de juiste kleuren te vinden. Et voilà; ik ging met 9 bollen Comfy naar huis!
Ik ben nooit echt een groot fan van glans (of glitter) garens geweest, maar ik moet mijn mening bijstellen! Dit garen is prachtig en zó zacht, en dat voor 100% acryl garen!! Ik was echt verbaasd toen ik het etiket las, ik dacht ècht dat er ook ander materiaal in zat vanwege de zachtheid.
Ik ben nu een prachtige sjaal aan het haken, ik kan niet wachten tot hij af is. Na tientallen sjaals gehaakt te hebben, is dit toch echt mijn favoriet als hij straks af is! Mijn favoriete garen dus van dit moment!!

Durable Comfy 3

Nou, ik geloof niet dat ik daar nog iets aan toe te voegen heb ;). Durable Comfy is een heerlijk garen, een echte aanrader! Heb jij er al mee gehaakt?

Wist je dat de leden van Gek op Haken 10% korting krijgen op het garen van Caro’s Atelier en dat zij ook Durable Comfy verkoopt? Dus ga je als lid van Gek op Haken garen bestellen, kijk dan eerst even onder de tab “Ledenvoordelen” voor de kortingscode die je kunt gebruiken.

Wil je nog andere reviews lezen over garen, lees dan ook eens “Review: Durable Soqs Tweed”Review: Durable Formidable“ of “Durable Mohair.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Goedemorgen.
  wil graag reageren op Durable “katoen.”
  deze is nog even goed als 65 jaar geleden.
  mijn moeder heeft wat spreien gehaakt.
  als je ziek was of als je in ziekenhuis lag…je wist dat je moeder ergens dichtbij zat te haken
  Als je katoen moest halen alleen durable want dan “stak “je niet in de draad !!
  nou als kind……zeg je niets.
  maar nu ik zelf “moeder en zelfs oma ben ……..ze had gelijk.
  dus “Durable”is geen eendags product.
  wens iedereen die haakt….veel plezier en koop gewoon durable….ook na 65 jaar……..is goed !!!!!

  haakgroetjes