Boekreview: Vrolijke granny squares haken van Jantine Flach

9789000382484 front

Op 28 mei was het dan eindelijk zover;  Karin en ik waren uitgenodigd voor de lancering van het haakboek van Jantine Flach, ontwerpster van haakpatronen. Voor Gek op Haken heeft ze ook al heel wat mooie ontwerpen gemaakt, zoals de Bloemenkrans Feline, de Chunky Turban (gratis patroon), de Heerlijke Herfstdeken (dat was een leuke CAL) en een set super toffe pannenlappen. De stijl van Jantine kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke felle kleuren!

Jantine heeft al een heleboel “losse” patronen gemaakt en uitgebracht, maar via uitgeverij Forte Creatief heeft ze nu ook een boek vol mooie patronen uitgebracht. Een supergaaf boek vol met patronen gehaakt van – zo verraad de titel van het boek al 😉 – granny squares! Het mooie boek heet “Vrolijke Granny Squares Haken“.

Dus, zaterdag 28 mei gingen Karin en ik op pad naar Wolplein in Zaltbommel voor de boeklancering, die voor een klein groepje hakers werd voorafgegaan met een feestje.

We waren met zo’n 15 dames, waaronder ook de testers van Jantines patronen. Het was een super gezellige ochtend, waarbij Jantine ook vertelde hoe het boek tot stand is gekomen. Het is erg leuk om van de ontwerpster zelf te horen hoe het was om zoveel verschillende granny squares te ontwerpen.
En, het resultaat is fantastisch: een mooi boek met vele vrolijke kleurtjes, dus een ècht Jantine boek. Op de foto’s in het boek zie je ook haar eigen gezin, wat het extra persoonlijk maakt.

Ik ben zelf altijd al een groot fan van granny squares geweest, dus ik vind dit een heerlijk boek. Genoeg inspiratie voor onder andere mooie dekens, een vlaggenlijn, een schort en mooie tassen!

Op de ochtend zelf zijn we gelijk aan de slag gegaan met de haarband die in het boek staat. En natuurlijk maakte ik deze in de kleur groen!

Mijn volgende projectje wordt de feestelijke vlaggenlijn, die ziet er zo vrolijk uit…. Elke dag wordt dan een feestje als deze slinger aan de muur hangt! Heb jij het boek “Vrolijke Granny Squares Haken” al gezien?

Jantine, gefeliciteerd met een prachtig boek! Hier mag je zó trots op zijn.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *