Handwerkbeurs Zwolle

20200215 155801

Vorige week heb ik een fantastische leuke dag gehad op de handwerkbeurs in Zwolle.

Samen met @Vivienvanschaik en Karin van @Gekophaken hebben we op zaterdag 15 februari de fikse reis vanuit het zuiden naar Zwolle afgelegd, maar dat was het geheel waard. 

Ik vind dit altijd de leukste beurs om naartoe te gaan, omdat het alleen maar over handwerken gaat. Beurzen zoals de Kreadoe zijn natuurlijk ook leuk, maar daar komen zóveel hobby’s samen dat ik daar een beetje verdwaal tussen de kramen. 

In Zwolle zie je allerlei soorten handwerk; zoals quilten, spinnen, wol verven, punchen, borduren, vilten, haken en breien. Ook zijn er veel stands die fournituren verkopen of accessoires om babyspeelgoed te maken. Ikzelf wil altijd graag even tussen de knopen zoeken, dus die sla ik nooit over!

We hebben ieder jaar eigenlijk wel dezelfde tactiek; we lopen eerst helemaal naar de achterkant van de 2e hal en dan lopen we rij voor rij langzaam terug naar de voorkant. een idee of jullie ook zo lopen….maar voor ons ‘voelt’ dit beter dan willekeurig een kant op lopen…..Ja, inderdaad wel erg dwangmatig hè..haha! 😉

Er stonden ook dit jaar weer meerdere kramen met prachtig zelf geverfde garens zoals Kleur en Draad, Atelier het Wolbeest, Wol met Verve en Dutch Wool Diva. Zeker de moeite om deze ook online eens op te zoeken als je niet naar de beurs bent geweest! Hand geverfde garens zijn toch wel iets unieks; het kleurverloop is in elke streng anders dus elke streng is uniek. Er zitten ook vaak hele aparte kleurencombinaties tussen die jezelf niet zou bedenken, maar als je het zo in een streng ziet is het toch prachtig! Ikzelf ben een grote fan van deze strengen, omdat het nooit 13 in een dozijn zijn.

Natuurlijk waren ook bekende wolwinkels en merken aanwezig; zoals Wolplein, Durable, Cross & Woods, CuteDutch, de Haakfabriek, Yla Lifestyle, Huisje van Katoen, Caro’s Atelier, Wolcafé en Happy Crafts. Die laatste zullen jullie beter kennen als de Rits in uit Zwolle. Zij werken nu samen met handwerk.nl en hebben ook een vestiging in Haarlem geopend.  

Ik ga zelf graag altijd even kijken bij de kraam van Especial and More. Zij hebben zulke mooie pakketten om cactussen, dekens en kussens te haken. Echt een favoriet van mij!

Wat ook een favoriet van mij is en waar ik altijd even wil kijken is Caro’s Atelier. Zij hebben zulke mooie sjaals en dekens! Als ik daar rondloop zie ik altijd wel 4 of 5 projecten die ik ook wil gaan maken. Zo ook de pop Carolientje. Ik haak eigenlijk nooit amigurumi, maar deze pop die je kan aankleden in verschillende soorten kleding, vind ik echt zó leuk dat ik in de verleiding kom om dit toch maar wel te gaan doen. En, als lid van Gek op Haken krijg je daar 10% korting, dus ga snel eens op hun website kijken!

Als ik dan toch over poppen bezig ben, dan wil ik graag ook Alexa Boonstra noemen, bekend van Amilishly. Opnieuw; ik ben geen die hard amigurumist….maar heb je die poppen van haar gezien? ! Wow! En, ze heeft er ook een aantal in een dikker garen gemaakt! Of ja, haar vriend dan, hoe gaaf is dat?! In dikker garen vind ik de poppen zelfs nòg leuker. Alexa heeft net een boek uitgebracht met meerdere patronen van Japanse stijl poppen erin en ze zijn superschattig. Dat boek gaat dus zeker op mijn verlanglijstje!En, ik had Wolcafé al eerder genoemd, maar ook die wil ik even in het zonnetje zetten. Ze hadden weer prachtige sjaals liggen, waardoor ik de verleiding niet kon weerstaan er toch een pakket van te kopen. Helaas was de gewenste kleur niet meer aanwezig, maar dat sturen ze kosteloos naar me op. Wat een service!

Amilishly
De poppen van Amilishly

En, zo gingen 3 vermoeide, maar zeer enthousiaste dames rond 17 uur weer huiswaarts. We hebben genoten en de datum voor volgend jaar staat al in mijn agenda: 18 t/m 21 februari 2021

Ben jij ook geweest? Ik hoor graag wat jouw ervaring was, laat je het weten in een reactie hieronder?

Wil je nog meer informatie over de (handwerk)beurzen van dit jaar? Kijk dan snel in de agenda op onze website.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik ben het met je eens dat dit de leukste beurs is. Ik was er al voor de 7e keer. Ik loop ook altijd eerst helemaal naar achter en dan loop ik weer naar voren. Hahaha. Ik heb echt super veel aankopen gedaan en zou eigenlijk niks meer mogen kopen, maar ik ga in maart naar de Creativa in Dortmund. Die is echt super groot maar zo leuk. Eens kijken wat daar allemaal te koop is hihi.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  casacreaemilia.blogspot.nl

  1. Hoi Emily,

   Klinkt erg herkenbaar, ik wilde ook niet teveel kopen, maar dat is niet gelukt.
   Dit is het warenhuis onder de snoepwinkeltjes…Haha!
   Die beurs in Dortmund ken ik niet, die ga ik maar eens googelen.
   Wellicht uit zelfbescherming maar niet doen misschien?
   Anders kom ik op alleen maar meer ideeën..Haha

   Fijne dinsdag!
   Marieke

 2. Mijn man en ik zijn op zondag geweest. Ik heb alleen als ik de hal inloop dat al het moois me overvalt. En gaan dan eerst voor de koffie en daarna lekker struinen bij alle kraampjes. Het valt me alleen wel op dat er weinig jonge mensen. Maar ga volgend jaar weer. 😀😍

  1. Hoi Ria, leuk dat jullie ook geweest zijn.
   Ik snap best dat de drukte en grootte van de beurs je dan overvalt.
   Wij gaan ook regelmatig even zitten om wat te drinken, zo houd je het leuk!
   Ik reken mezelf maar tot de jongere, maar ik denk niet dat ik met 39 officieel tot die groep hoor😜😂😬
   Wellicht tot volgens jaar dan!

 3. Ik ben op zaterdag geweest en volg dezelfde tactiek als jullie gedaan hebben. Ik vind di tf de leukste beurs en kijk mijn ogen uit. Al die mooie kramen met handgeverfde garens, word alleen al.blij van het rondkijken.
  Volgend jaar zeker weer!

 4. Ook ik heb genoten van de beurs. Allereerst natuurlijk vanwege de gezelligheid met Karin en Marieke. Daarnaast was zó fijn om zoveel kramen te zien met prachtige wol. Ik kwam weer ogen tekort, er was zoveel en allemaal anders. Een gedachte die niet alleen bij mij opkwam, maar die ik meerdere malen om me heen hoorde: waar kan ik tijd kopen om al dat moois te verwerken?! Ik heb ook veel bekenden gezien van workshops die we ooit volgden of van winkels die we bezochten, en en we ontmoetten onze haakvriendinnen uit België. Het leek wel een reunie! Na drie keer heb ik nog geen genoeg van. Volgend jaar weer!

 5. Wat een leuke blog Marieke, nu heb ik toch het gevoel zelf een rondje over de beurs gemaakt te hebben 🙂 En wat een lieve woorden, dankjewel!

  Liefs,

  Alexa

  Ps. Ik ben ook zo’n iemand die dus helemaal naar achter loopt en dan alle rijen één voor één afloopt, heerlijk!