Review: Durable Cosy Fine Faded

IMG 3701

Wat een heerlijke doos vol snoepjes werd er een tijdje terug bij mij bezorgd zeg: een hele doos garen. Durable Cosy Fine Faded is een nieuw garen van Durable, dus tijd voor een review.

Er zijn 26 verschillende kleurtjes verkrijgbaar van dit nieuwe garen. Het garen voelt heerlijk zacht en heeft een matte uitstraling. Het is wat samenstelling en gevoel precies hetzelfde als Durable Cosy Fine, maar dan met een batik effect. Je kunt de twee garens dan ook heel goed samen gebruiken. Cosy Fine (Faded) is een blend-garen, dat wil zeggen dat het uit verschillende materialen is samengesteld. Er zit 58% katoen in en 42% polyacryl. Op een bolletje van 50 gram zit ongeveer 105 meter garen.

Het garen is geschikt voor haaknaald 4-4,5 mm, dus het is uitermate geschikt voor kleedjes, dekens en dergelijke. Om het garen goed te kunnen testen heb ik daarom de Dots and Stripes Mandala gehaakt met een haaknaald 4,5 mm. Het garen haakt heel fijn weg, dus maakte ik uiteindelijk 2 mandala’s.

Voor de bovenste mandala gebruikte ik Cosy Fine in white en teal en Cosy Fine Faded in coral, mint en light purple. Voor de onderste mandala gebruikte ik Cosy Fine in vintage green, baby blue en white en Cosy Fine Faded in lime en vintage green. Zoals je ziet kun je de garens goed door elkaar gebruiken voor een leuk speels effect.

Ook kun je het garen heel goed gebruiken om amigurumi te haken. Gebruik dan wel altijd een kleinere haaknaald om een strakker resultaat te krijgen. Ik gebruikte zelf een 3 mm haaknaald om Molly Meermin te haken, maar met 3,5 mm kun je ook prima een amigurumi haken. Ik houd van een extra strak resultaat, vandaar dat ik voor een 3 mm haaknaald ben gegaan.

IMG 3690
Molly Meermin, een ontwerp van Martine de Regt voor Gek op Haken

Voor Molly Meermin heb ik de kleuren Cosy Fine in pale pink en de Cosy Fine Faded in flamingo pink, teddy, mint en grass green gebruikt.

Doordat het garen zo zacht is, is Molly een heerlijk knuffelbare meermin geworden. Mijn dochter is dol op Molly!

Het garen Cosy Fine Faded is wel verschillend in uiterlijk. De wat donkerder kleuren hebben een wat groter contrast in de draad, dan de pasteltinten. Daardoor krijg je een verschillend effect. Bij Molly Meermin heb ik bijvoorbeeld voor het haar en de staart donkerdere kleuren gebruikt, waardoor je meer “stipjes” ziet. Bij de bloem in Molly’s haar en bij haar capeje is het batik effect veel subtieler. Mijn voorkeur gaat uit naar het wat subtielere effect en dus naar de pasteltinten. Ik vind het wel heel leuk dat je dus ook nog een keuze hebt tussen een wat subtieler of meer uitgesproken effect, zo is er voor iedereen wat bij.

Wat was het leuk om Durable Cosy Fine Faded aan een review te onderwerpen. Ik haak veel amigurumi, maar haak eigenlijk zelden met iets anders dan 100% katoen. Maar, ik ben om. Zeker vanwege het zachte gevoel dat dit garen mijn knuffels geeft, want dat is toch ook echt wel heel belangrijk. Ik ga het dus zeker nog vaker gebruiken.

En, voor wie het wil weten ;), mijn favoriete kleuren van de Faded zijn flamingo pink, mint, lilac en light yellow.

IMG 3693

Heb jij dit garen al eens uitgeprobeerd? En, zo ja wat vond je ervan en wat is jouw favoriete kleur? Daar ben ik reuze benieuwd naar!

Wist je dat de leden van Gek op Haken 10% korting krijgen op het garen van Caro’s Atelier en dat zij ook Durable Cosy Fine (Faded) verkoopt? Dus ga je als lid van Gek op Haken garen bestellen, kijk dan eerst even onder de tab “Ledenvoordelen” voor de kortingscode die je kunt gebruiken.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb met dit garen op naald 3,5 gehaakt, maar vond het heel stroef haken. Niet zo zacht als ik had verwacht. Ik had de roze variant. Misschien voelt het met de andere kleuren anders?

    1. Hoi Majorie, dat is niet fijn haken dan inderdaad. Ik heb niet het idee dat er verschil in zachtheid zit tussen de verschillende kleuren. Ik vond dit garen wel fijn haken, maar ken ook iemand die er weer helemaal niet van houdt. Blijft toch heel persoonlijk denk ik, wat fijn voor je is. Dankjewel voor het delen van jouw ervaring! Groetjes, Claudia