In the spotlight: Sven het Schaapje

Xre8E0CBSqac1�JD547iGQ

Vandaag een patroon in the spotlight wat al sinds 2019 online staat, maar het verdient om weer eens opnieuw in het zonnetje gezet te worden. Zeker nu de lente bijna begint! Sven het schaapje is wat mij betreft echt de moeite waard.

Zoals jullie wellicht weten werk ik als juf op een basisschool. De komende periode staat bij ons het thema “Welkom in de Lente” centraal. We richten onze centrale ruimte dan in lentesfeer in en hebben hier dan allerlei opdrachten bij. Onze centrale ruimte zal daarom de komende weken veranderen in een tuincentrum, met planten en dieren. En, wat mag daarbij niet ontbreken…..? Juist een schaapje/lammetje, dus ik moest snel aan de slag met Sven het schaapje.

Je kunt voor dit patroon prima met restjes uit de voeten. Mijn bolletjes waren allemaal restjes katoen en na het haken was er nog genoeg over om nog een schaapje te haken. Het patroon is een ontwerp van Marjan van der Leer. Zij heeft voor Gek op Haken nog wel meer patronen ontworpen zoals: Vosje Finn en het gratis patroon van Geitje Ilse. Na het lezen van het patroon ging ik aan de slag. De stappen die je moest maken waren duidelijk beschreven in het patroon. Ik ben niet zo’n hele bekwame amigurumi haakster, maar kon hier echt heel goed mee uit de voeten. In de uitleg staat de popcornsteek die je moet gebruiken duidelijk uitgelegd. Alle onderdelen zijn stuk voor stuk uitgewerkt. Grappig vond ik dat je vanaf de beentjes door ging haken aan het lijf. Hierdoor hoef je aan het einde deze niet meer aan te naaien. Verder moet je voor dit patroon vasten kunnen haken, kunnen meerderen en minderen en geduld hebben om het netjes in elkaar te kunnen zetten.

Door het toevoegen van de details als oren, ogen en een geborduurde snuit, kreeg Sven steeds meer uitdrukking. En, kijk nu dan toch eens wat een schatje het is geworden! Als je nog niet zo veel ervaring hebt of graag een haakwerkje wil wat vlot klaar is, dan kan ik je Sven het schaapje echt aanraden.

Haak jij vaak amigurumi? En, welk amigurumi patroon van Gek op Haken heb jij wel eens gemaakt?

Groetjes van Boukje en Sven het schaapje 😉

tMYnMJAjT6u9HqnXVHnYUA

Wil jij Schaapje Sven ook haken, klik dan hier.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *