Review: Yarn and Colors Waves Cushion haakpakket

Waves Cushion in interieur

Dat Yarn and Colors flink aan de weg timmert in haak- en breiland, zullen jullie vast wel hebben opgemerkt. Binnenkort verkopen ze naast de allermooiste garens ook andere creatieve benodigdheden, zoals haaknaalden, breinaalden, steekmarkeerders en schaartjes. Maar, ze hebben ook hele gave haakpakketten uitgebracht. Ik heb een van die haakpakketten thuisgestuurd gekregen, het pakket voor het Waves Cushion, voor een review en dat was echt een geweldig cadeautje! 

Yarn and Colors werkt met lookbooks. Elk lookbook heeft een eigen thema en binnen dat thema bieden zij een aantal verschillende haak- en breipatronen aan. Voor die patronen worden ook haakpakketten aangeboden. In zo’n pakket zitten alle benodigdheden om het patroon, exact zoals op de lookbook-foto, te haken. De haakpakketten worden, kant-en-klaar, wel alleen maar aangeboden in de kleuren die ook op de lookbook-foto’s te zien zijn. Wil je een item in een andere kleur haken, dan kun je het patroon en alle benodigdheden apart bestellen. Je bent dan wel iets duurder uit dan wanneer je een kant-en-klaar pakket koopt. 

IMG 1785
Het door mij ontvangen pakket!

Van Yarn and Colors mocht ik een pakket uitzoeken uit het eerste lookbook: “#1 Comfy Cushions”. Mijn zoontje heeft een slaapkamer die hoofdzakelijk zwart-wit is ingericht, dus koos ik voor het Waves Cushion-pakket. Het leek me wel leuk om een kussen te maken voor op zijn bed. Het Waves Cushion is door Manon van @petit_petite_nl ontworpen. Het is een heel leuk kussen van 40×40 cm met zwart-witte golven. 

Inmiddels zijn er ook al (haak)pakketten beschikbaar uit de volgende lookbooks: “#2 Wallhangings” (hele leuke muurhangers), “#3 Winter Essentials” (mooie sjaal, muts en vingerloze handschoenen) en “#4 Rookie” (leuke, maar gemakkelijke brei- en haakpatronen voor de beginnende haakster/breister). 

Zoals ik al schreef, zitten in het pakket alle benodigdheden. Ik kreeg een pakket met daarin al het benodigde garen, het patroon, maar ook een binnenkussen. Ik kon dus direct aan de slag. 

Inhoud
De inhoud van het pakket.

Het Waves Cushion wordt gehaakt met Yarn and Colors Epic, een 100% katoenen garen. Het garen heeft een matte en stoere uitstraling. Je haakt Epic met een wat dikkere haaknaald, waardoor je haakwerk ook een wat grovere en stoerdere uitstraling krijgt. Ik vind dat heel mooi! 
Doordat het garen wat losser gedraaid is, moest ik in het begin wel even wennen, omdat ik telkens met de haaknaald in de draad stak. Gelukkig wende het snel en toen ging het haken ook heel snel! Het was wel echt een haakwerkje voor overdag, want door het zwarte garen zag ik in de avond echt (letterlijk en figuurlijk) geen steek ;).

Ik raad je zeker aan om, zoals ook in het patroon beschreven staat, eerst een proeflapje te haken, om te bepalen welke haaknaald je nodig hebt. Niet iedereen haakt tenslotte even strak/los. Ik heb mijn kussen uiteindelijk gehaakt met de voorgeschreven haaknaald, 4,5 mm. 

Structuur Waves Kussen
De structuur van het Waves Cushion.

Je ontvangt bij het pakket een patroonboekje, waarin het patroon in drie talen te vinden is (Nederlands, Duits, Engels UK&US). Wat ik heel handig vind is dat het patroon zowel in haakschema, als volledig uitgeschreven, is opgenomen. Zo kan iedereen met dit patroon uit de voeten!

Het golvende patroon op het kussen ontstaat door het afwisselend gebruik van veel verschillende steken. Ik moest in het begin echt goed lezen wat ik bij elke rij moest doen. Toen ik het patroon eenmaal doorhad, had ik genoeg aan een blik op het haakschema om snel door te kunnen haken. Door de afwisselende steken, kleuren en rijen werd het zeker geen eentonig werkje. Ik heb het kussen met veel plezier gehaakt. Kijk snel hieronder voor het resultaat:

Waves Cushion in interieur
Mijn Waves Cushion!!

Ik vind het echt een heel gaaf kussen geworden. Zo gaaf zelfs, dat ik nog een kussen ga haken voor in onze huiskamer. Want zeg nou zelf, dat staat toch prachtig?! Helaas (voor mij 😉 ) had ik dit kussen al aan mijn zoontje beloofd, dus deze staat nu te shinen op zijn bed!

Waves Cushion in slaapkamer

Ik kan het echt iedereen aanraden om een kant-en-klaar lookbook-pakket aan te schaffen. De prijs van een Waves Cushion-pakket is €20,25 en dat is voor wat je krijgt een hele mooie prijs. Ik vond het ook superhandig dat bijvoorbeeld ook het binnenkussen werd meegeleverd. Kortom, ik ben fan! Ik ga snel naar de website van Yarn and Colors om een extra binnenkussen (of twee of drie, hihi) te bestellen en wat nieuw garen, op naar nog meer van deze mooie kussens!

Heeft een van jullie als eens een Yarn and Colors lookbook-pakket besteld? En, zo ja, wat heb je gemaakt? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen! 

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *