Op wolexpeditie in Den Haag

20240326 105439

Ik ga altijd graag op wolexpeditie; zo noem ik het als ik een nieuwe wolwinkel ga bezoeken. Ik kijk overal rond, neem alle kleuren in me op en bekijk vooral de unieke en aparte bolletjes garen die je niet overal tegenkomt. Een wolwinkel is voor mij écht een snoepwinkel. Dit keer ging ik op wolexpeditie in Den Haag!

In deze categorie heb je snoepwinkels en SNOEPWINKELS! Ik ga het nu hebben over die tweede groep…de écht mooie winkel met aparte garens; namelijk Cross & Woods in Den Haag. Ik was een ochtendje in Den Haag voor mijn werk en moest snel weer terug naar het zuiden voor mijn volgende afspraak. Maar ik kon het niet laten om even om te rijden voor deze unieke winkel.

20240326 105509

De buitengevel is al prachtig; het lijkt op een prachtige authentieke Engelse winkel, met houten lijsten om de etalages (als groot Engeland-fan stond ik gelijk te glunderen). En toen ik binnenstapte werd ik nóg meer verrast!

Ik kende Cross & Woods voorheen alleen van beurzen. En als ik ze op een beurs dan ergens tegenkwam herkende ik de garens wel gelijk: alleen maar duurzame garens en eerlijk geproduceerd. Je komt in de winkel niet de meer standaard merken tegen, maar wel prachtige garens van We are Knitters, Urth Yarns en Tukuwool.

Helaas had ik maar 10 minuten om door de winkel te lopen. Véél te kort natuurlijk, maar altijd nog beter dan niets! Ik zocht wat mooie DK garens voor een groene deken die ik wil gaan maken, dus ik was al wel gefocust op de kleur groen. Maar wat een pracht! Overal zag ik mooie bolletjes, voorbeelden van gebreide sjaals, prachtige strengen garens en zachte stofjes.

Op de toonbank stond nog een mooi vitrinekastje met prachtige handgemaakte en geborduurde steekmarkeerders van Bobbles & Berries.

De eigenaresses zijn Eloïse en Pauline en de naam van Cross & Woods is een combinatie van hun achternamen. Dat vind ik zelf dan wel weer een leuk feitje.

Ik ga zeker nog een keer terug, want deze 10 minuten waren bij lange na niet genoeg!! Ik kan hier wel een hele middag ronddwalen.

Dus mijn advies; ben je een keer in de buurt van Den Haag, ga naar dit prachtige handwerkparadijs. Degene die deze winkel uitloopt met lege handig moet ik nog tegenkomen! Ikzelf liep naar buiten met 2 mooie strengen groen DK garen van Tukuwool, en 1 streng van Urth Yarn, een cadeautje voor iemand die binnenkort jarig is.

En ik ga dus zeker nog een keer terug!

Je kunt Cross & Woods vinden aan het Westeinde 73a in Den Haag. Ben jij al eens in deze mooie winkel geweest? Of ken jij ze ook vooral van beurzen?

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *