Haakboek-review: Amigurumi Verkleedfeestjes

IMG 20211105 082801 01

Wie graag amigurumi haakt, heeft dit boek waarschijnlijk al gekocht of je hebt het op je verlanglijstje geplaatst. Ik ben alvast blij dat ik het in mijn bezit heb, want het is altijd fijn om een knuffel tot leven te zien komen, niet?! Ik vind Amigurumi Verkleedfeestjes echt een feest en daarom is het tijd voor een boekreview!

Heb je nog nooit eerder gehaakt, dan is het wel gewenst om eerst wat basissteken te gaan uitproberen. In het boek staan die duidelijk uitgeschreven door middel van tekeningen en een QR-code waarbij je verwezen wordt naar de Engelstalige video waarin de steek zorgvuldig wordt uitgelegd. Wil je een uitleg in het Nederlands bekijken, dan kan dat op het Youtube-kanaal van Gek op Haken.

amigurumi verkleedfeestjes 1 635244

Maar nu mijn bevindingen van het boek.

Wie mij kent, zal wel weten dat ik heel af en toe een amigurumi-boek onder de loep heb genomen en heel graag een knuffel tot leven wil brengen. Dus bij het zien van de kaft was ik meteen verkocht! Soledad, gekend als ontwerpster Madelenon, woont in Argentinië en haakt sedert ze negen is. Het talent heeft ze van haar overleden grootmoeder geërfd. En je kan zien dat er met heel veel overgave aan het boek gewerkt is aan de haakpatronen.

Het boek ‘Amigurumi Verkleedfeestjes’ heeft de mogelijkheid om 4 basis figuren zoals de beer, de olifant, een hert en de hond te haken. Daarnaast zijn er variaties mogelijk om die basis te veranderen.


Ik koos voor Hugo, de beer, omdat ik wel iets heb met beren…

Ik vind de opdeling van de patronen heel overzichtelijk, de tekst staat onder elkaar per ronde. Zo kan je makkelijk zin per zin gaan lezen. Er zijn heel wat foto’s toegevoegd bij stukken uit het patroon waar je zou gaan twijfelen wat er gehaakt moet worden, handig dus.

Bij het materiaal staat aangegeven welke kleuren je kan gebruiken, ik koos natuurlijk voor katoen garen wat ik thuis nog liggen had. Het enige wat ik soms mis is de hoeveelheid garen dat gebruikt werd. Wat ik wel kan meegeven is dat ik voor de basisbeer niet voldoende had aan één bolletje katoen van 50 gram (125 meter). Zo heb ik de beer een trui gegeven (waarbij ik een andere kleur gebruikte) en aan het hoofd heb ik met verschillende regenboogkleuren gewerkt.

Ik heb de ‘ondertrui’ gewijzigd, door de mouwen korter te haken dan aangegeven. Iets wat ik altijd fijn vind; om aan je amigurumi of haakwerk nog een eigen “touch” te creëren.

Verder kan je je volop uitleven bij het aankleden van je amigurumi in verscheidene thema’s die gaan van Halloween en Kerst naar Valentijn. Of haak je liever een matroos, vogelverschrikker of engeltje?

Ik koos voor een blauw basic jasje van de winterset gecombineerd met de broek van het strandset.

En nu Kerst nadert, wilde ik Hugo (of als het een meisje is Helga?) een vrolijke Kerstmuts geven, gecombineerd met een Kerstjurk uit de wandelset. Zo is hij tijdig klaar om te schitteren op het Kerstfeest!

Je ziet dus bij de gehaakte kleren voor de beer, dat ik heb gecombineerd tussen de verschillende sets die aangegeven zijn. Ook in het boek heb je heel wat uitgewerkte sets en natuurlijk ben je vrij om je eigen creativiteit en kleuren te gaan verwerken.

Dus, voor wie twijfelt, zet dit boek gerust op je verlanglijstje, je zal er geen spijt van hebben. Je kunt het boek bijvoorbeeld hier kopen!

Haak ze!

Groetjes Sofie

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hallo ik ben bezig aan de hond maar dan in dokters kleding. Zeer leuk aangenaam boek maar ik vind het hoofd zo groot. Is dat normaal? Als hij in elkaar zit stuur ik wel een foto

 2. Ik wil even reageren op het boekje van verkleed kleertjes
  Het is een heel leuk boekje om daar dingen uit te haken
  Mijn kleinzoon was heel erg bij met de brandweer beer want zijn vader is bij de vrijwillige brand weer
  Ik heb ook al de olifant gehaakt en hem aan gekleed als dierenarts
  Het is heel leuk om de dieren uit het boekje aan te kleden

  1. Dat is inderdaad fijn lezen dat je ook aan de haak bent gegaan om een knuffel uit het boek te haken.
   Ik ben ook zeker dat mijn beertje in de toekomst nog een vriendje erbij krijgt. Gr Sofie