Op wolexpeditie naar Pera & Pasha

IMG20221112104818

Onlangs was het zover, Karin en ik gingen op pad naar Pijnacker en Den Haag. We gingen een dagje winkelen waarbij we naar een kringloopwinkel gingen èn naar wolwinkel Pera & Pasha.

De winkel

Pera & Pasha is een prachtige wolwinkel die al zo’n 10 jaar in Pijnacker zit. Ik kende de winkel vooral van het Turkse garen Papatya Batik. Op een beurs zal je de stand van Pera & Pasha dan ook gelijk herkennen: een prachtig acryl garen in bonte combinaties van kleuren die je nergens anders zo tegenkomt.

En zo is de winkel dus ook: een bonte verzameling van kleur; een walhalla voor de garenliefhebber! Alle muren zijn bedekt met kasten vol garens! Ik begon bij binnenkomst gelijk te glimlachen 😊.

Karin en ik werden hartelijk ontvangen door de dames Monique en Sabrina. De eigenaren Cey en Oscar waren helaas juist nèt die dag niet aanwezig, maar de dames maakten dat helemaal goed (en we gaan natuurlijk zeker een keer terug als de mannen er wel zijn!)!

Een kopje thee erbij en ik kon even een rondje langs de garens gaan lopen!

Ik moest natuurlijk gelijk even vragen waar de naam van de winkel vandaan kwam; wat betekend ‘Pera & Pasha’ eigenlijk? En wat blijkt: het is een verwijzing naar de Turkse achtergrond van eigenaar Cey. Het betekent letterlijk: Turkse wijk en betaalbaar. Pera is een wijk in Istanboel en Pasha staat dus voor betaalbaar.

De winkel hangt vol met allerlei projecten die ze zelf ontworpen hebben en die ook terug te vinden zijn in de eigen haakboeken van Mr. Cey. Ik ben zelf verliefd geworden op de mooie kerstdeken die ze hebben liggen, met de mozaïektechniek gehaakt (ik heb een tekort aan tijd, anders was ik zeker gelijk begonnen!)!

Garens en meer

In de winkel verkopen ze allerlei merken garens; bijvoorbeeld van Scheepjes, Durable en Katia. Het acrylgaren ‘Mr. Cey Artist’ is heel erg populair.

Als ik vraag wat de beide dames als favoriet hebben, hoeven ze niet lang na te denken:

Sabrina zegt al vrij snel: Katia Polar (dat fluffy garen waar men veel alpaca’s mee haakt) en Monique komt met de Remix van Mr. Cey (60% katoen 40% acryl).

Ze zitten zeker niet stil bij Pera & Pasha… in de winkel zijn genoeg projecten en leuke haakbenodigdheden te zien, zoals:

  • Scheurkalender (zonder jaartal , dus super handig…..en tijdloos 😊)
  • Project planner
  • Haakagenda van Oscar
  • En het nieuwe boek van Mr. Cey: Mozaïek haken komt half 2023 beschikbaar: ‘Today is overlay crochet’.  

En wat is nou extra leuk? Je krijgt als Gek op Haken-lid 10% korting bij Pera & Pasha!!…Zowel in de winkel als online. Vergeet dus niet je code in te voeren als je wat bij ze bestelt!

Neem maar eens een kijkje op hun website.

Heb je al iets gemaakt met Mr. Cey garen of Papatya?  Ik ben heel benieuwd wat je ermee gemaakt hebt, laat je het weten in een reactie hieronder?

Groetjes, Marieke

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *