Boekreview: Bloemencollages haken

nederlandse kaft

Vorig jaar kwam er een nieuw Engelstalig haakboek over het haken van bloemencollages op de markt en zodra ik de kaft zag was ik gelijk verliefd! En natuurlijk moet je een boek niet alleen beoordelen op de kaft, maar deze kaft had alles wat ik mooi vind: prachtige kleuren, mooi en verfijnd haakwerk en veel bloemen en plantjes, alleen maar héél veel bloemen en plantjes.

Ik heb het boek gelijk gekocht en ben er mee aan de slag gegaan. Ik had al snel een stapel plantjes en bloemen gehaakt, mede door de handige schema’s die erin staan.

Helaas kan niet iedereen Engelstalige haakpatronen lezen of misschien ben je geen fan van haakschema’s?

Dan is er goed nieuws! Sinds deze week is de Nederlandstalige versie verkrijgbaar, ongeveer 11 maanden nadat het origineel uitkwam! Dat geeft al wel aan hoe populair het boek inmiddels is.

Het gaat om het boek ‘Bloemen collages haken’ van de ontwerpster Chris Norrington.

Er staan allerlei mooie collages van bloemen en planten in, gesorteerd in thema’s van verschillende seizoenen, kleuren en landschappen. En de patronen zijn supergoed te volgen, dus ik ben ervan overtuigd dat iedereen deze mooie collages kan haken. Elk patroon staat geschreven en in de vorm van een haakschema in het boek, hoe handig!

Je kunt allerlei bloemen en planten combineren en je eigen collages maken. Gebruik de bloemen bijvoorbeeld op kaarten die je kunt versturen, versier er kransen mee of lijst ze in en hang ze aan de muur, de mogelijkheden zijn oneindig! Maar als je even minder inspiratie hebt, kunt je natuurlijk ook één van de prachtige voorbeelden van Chris zelf namaken.

Ik volg de ontwerpster al een hele tijd op Instagram, te vinden als @chris.made.this. Neem zeker een kijkje bij haar Facebook of Instagram account, want ze deelt mooie inspiratie wat je allemaal met de bloemen kan maken. Zij heeft verschillende bloemen op een houten plank geplakt als muurdecoratie, of bijvoorbeeld ook op een papieren tasje als cadeauverpakking. Een ander idee is om enkele bloemen rondom een borduurwerkje te plakken met daarin de geboortedatum van een baby, als cadeau voor een kraamvisite. Hiervoor kun je dan ook een borduurring gebruiken.

Genoeg inspiratie dus! Ik vind het boek een echte aanrader!

Veel plezier met het boek en geniet van al je kleurrijke creaties die je ermee kunt maken!

Wil je nou nog meer leuke haakboekreviews lezen, kijk dan eens naar een van onze andere blogs: Het Granny Square BoekCocoon! van Laura Borgers en Janneke Termeulen of Amigurumi Hartendiefjes 2.

*Deze blog bevat een affiliate links. Wil je daar meer over weten kijk dan bij de veelgestelde vragen op deze website.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Had dit boek ook al gezien maar idd in het Engels . Fijn dat het nu ook in het Nederlands is en dat het duidelijk beschreven is . Dankjewel voor je blog ik ga het bestellen 😍