Vrolijke haakwerkjes voor na de feestdagen

IMG 6015

In november en december ben ik altijd erg druk bezig met het haken van allerlei kerstornamentjes, oftewel; hangers voor in de kerstboom. Als dan de feestdagen voorbij zijn, wil ik dus graag aan een nieuw projectje beginnen. Dat zal je vast wel herkennen Maar waar begin je dan mee?….Ga je al iets maken voor het voorjaar, of blijf je nog even in winter modus hangen? Of heb je last van de winterblues of Blue Monday en wil je juist even opgevrolijkt worden? Geen probleem, ik heb enkele leuke en vrolijke projecten op een rijtje gezet voor je. Veel plezier met deze patronen van Gek op Haken:

1. CAL: Zijdezachte Streepjes Deken

Afgelopen week is deze CAL van start gegaan, maar je kan zeker nog ‘aanhaken’ 😊. Gebruik je eigen garen of bestel nog een pakket; alles is mogelijk. En een weekje later beginnen kan helemaal geen kwaad, de patronen blijven op de site staan.

Het is een deken die ontworpen is door Carolien Boele en hij is ècht prachtig. Ik heb de deken zelf mogen haken voor de tutorial-video’s die ik maakte voor elk deel van het patroon. En de naam klopt ook nog; hij is ècht zijdezacht. Als je elke week bij blijft (wat natuurlijk helemaal niet hoeft) dan is hij begin maart klaar en dan heb je er nog veel plezier van!

2. Sjaal en Wanten Marit

Sjaal en Wanten Marit patroon is van Dorine Brökling en ik heb mogen testen voor haar. Wat een prachtige set! De bloemen zorgen ervoor dat het een vrolijke set is om te dragen. Je kunt deze set ook als het wat kouder is in het voorjaar nog prima dragen. Toen Dorine me vroeg of ik tijd had om deze set te testen was ik eigenlijk van plan om nee te zeggen, omdat ik het erg druk had. Maar na 1 foto was ik verkocht!! Ik ben gek op deze kleurencombinatie en vond het dus ook een erg leuk patroon om te mogen testen. En zoals ik al zei; je wordt vanzelf vrolijk van de bloemen en kan je deze set dus ook nog in het voorjaar prima dragen als het nog wat kouder is buiten!

3. Beenwarmers

Ik ben altijd graag buiten, maar soms kan het best wel koud zijn. Dan zijn deze beenwarmers echt een uitkomst! Teuni van Draadliefde heeft ze ontworpen. Het patroon is voor schoenmaat 33 ontworpen, maar je kan ze makkelijk aanpassen voor een andere maat. Ik ga ze zelf in het groen maken, lijkt me wel een vrolijke kleur….met een roze randje natuurlijk😊 Een leuk patroon waar je geen weken mee bezig bent, dus genoeg tijd voor nog andere patronen.

In het patroon staan ook nog de instructies om een bijpassende scrunchie te haken, superleuk! En wist je dat dit patroon gratis te downloaden is van de website?

4. Patchwork Kruikhoes

Het kan ‘s nachts nog best koud zijn en we willen wel graag een warm bed. Dan is deze hoes voor je warme kruik een uitkomst! Een lid van Gek op Haken schreef dat ze hem binnen een dag al af had! Dat vind ik altijd de leukste projecten: als ze snel af zijn zodat je verder kan met je volgende project, haha. De ontwerpster is Susy Terheggen en ik vind de kleuren die ze heeft gebruikt erg mooi. Ze gebruikte garen van Yarn and Colors, dat geeft toch wel een mooi effect. Ook al zie je de kruik niet onder de dekens, je slaapt toch lekkerder als je weet dat er een vrolijke gehaakte hoes omheen zit. Ja toch?

IMG 3219

5. Bloemenkrans Feline

Mocht je al toe zijn aan het voorjaar, dan kan ik je aanraden om de Bloemenkrans Feline van Jantine Flach te gaan maken. Ik denk dat iedereen automatisch vrolijk wordt als je bloemen aan het haken bent. Ik heb zelf ook een bloemenkrans aan de deur in mijn huiskamer hangen en ik ben gelijk opgewekt als ik er naar kijk. Dus mocht Blue Monday ervoor zorgen dat je toe bent aan wat kleur in huis, ga aan de slag met deze vrolijke krans!

P.S. ik geloof zelf niet zo in dat hele Blue Monday gedoe…..ga die dag lekker haken als je de tijd ervoor hebt, dan word je vanzelf happy en helemaal zen!

Nou, ik ben benieuwd met welk project jij gaat beginnen? Ikzelf ga aan de beenwarmers beginnen, dan kan ik binnenkort lekker warm aangekleed naar buiten!

Wil jij ook gaan beginnen met één van deze leuke projecten? Klik dan op de naam van het patroon om het snel te downloaden: CAL Zijdezachte Streepjes Deken, Sjaal en Wanten Marit, Beenwarmers, Patchwork Kruikhoes en Bloemenkrans Feline.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *