Review: Durable Velvet

IMG 6727 jpg

Durable Velvet! Zodra Durable dit chenille garen lanceerde wilde ik het al uitproberen, maar ik had het telkens te druk om er een project mee te haken. Toen Durable echter onlangs 12 nieuwe kleuren van dit garen uitbracht heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik het garen alsjeblieft voor Gek op Haken mocht reviewen. Het leek me zo leuk om eens een amigurumi te supersizen met van dit dikke zachte Durable Velvet-garen. Gelukkig mocht ik met Durable Velvet aan de slag, dus hier is mijn review ;).

Durable Velvet is inmiddels verkrijgbaar in 32 mooie kleuren, waarmee je echt alle kanten op kunt. Ga jij voor felle, gedempte of zelfs monochrome tinten? Er is echt voor elk wat wils.

Durable Velvet is een chenille garen en dat garen geeft een hele zachte, licht glanzende en knuffelbare uitstraling aan elk project. Het materiaal is 100% polyester en de bollen van 100 gram bevatten 180 meter draad. Het garen is geschikt voor de meest uiteenlopende projecten: kussens, knuffels, dekens, maar je kunt er ook een leuke trui of vest mee maken. Geadviseerd wordt om haaknaald 3-5 mm te gebruiken.

Wat me als eerste opvalt als ik naar het garen kijk is het zachte uiterlijk. Je wilt gewoon elke bol knuffelen en dat is ook wat mijn dochter Stella (4 jaar) meteen deed toen zij een bol in handen kreeg. Een hele middag heeft zij met een bol roze garen zitten knuffelen. Ik vond het zo zacht, dat ik wel een badkuip zou willen vullen met het garen om er lekker in te gaan zitten haken. En zeg nou zelf, dat ziet er toch ook echt heerlijk uit? 😉

IMG 5869

Nee grapje. Ik ben niet in een bad met bollen gaan zitten, maar ik heb wel heerlijk met Durable Velvet gehaakt. Aangezien mijn dochter het garen zo knuffelig en fijn vindt, heb ik voor haar een leuke pop gehaakt: Pop Neeltje.

Het haken met Durable Velvet gaat heel snel en soepel. Voor de pop gebruikte ik haaknaald 4 mm. Op die manier krijgt je haakwerk met dit garen een lekker vaste structuur, zodat de vulling niet naar buiten kan piepen. Doordat je met een grotere haaknaald haakt, zie je de steken heel goed en wordt je haakwerk lekker groot. Ze is ongeveer 35 cm (inclusief knotjes) geworden. Ik heb haar niet te stevig opgevuld, zodat ze lekker knuffelbaar is. Stella is dolblij met haar mooie zachte pop!

Ik heb Pop Neeltje gehaakt met de kleuren: Taupe (het haar), Pale Pink (huid), Plum (randje rokje), Rose (kraagje en schoentjes), Blue Grey (jurkje) en Lavender (jurkje).

Omdat ik nog veel garen over heb (geluksvogel ben ik), heb ik besloten nog een project met dit garen te haken. Ik ben inmiddels begonnen aan de Daisy Deken. Voor de deken gebruik ik haaknaald 5 mm en dat maakt de deken lekker luchtig en soepel. Door het zachte garen krijgen de bloemen die in de deken zijn gehaakt een heel mooi zacht en aaibaar uiterlijk. Ik vind het echt prachtig!

De deken is voorlopig nog niet klaar, maar dat vind ik niet erg. Het is namelijk helemaal geen straf om met dit garen te haken. Je kunt wel zeggen dat ik een grote fan ben van dit mooie zachte garen. Het is zo veelzijdig, een echte aanrader!

Heb jij al eens met dit garen gehaakt?

Wist je dat de leden van Gek op Haken 10% korting krijgen op het garen van Caro’s Atelier en dat zij ook Durable Velvet verkoopt? Dus ga je als lid van Gek op Haken garen bestellen, kijk dan eerst even onder de tab “Ledenvoordelen” voor de kortingscode die je kunt gebruiken.

Wil je nog andere reviews lezen over garen, lees dan ook eens “Review: Durable Soqs Tweed”Review: Durable Formidable“ of “Durable Mohair.

Wil jij ook een van de patronen uit deze blog haken? Klik dan op de onderstaande linkjes:
Pop Neeltje
Daisy Deken

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi, wat leuk om je blog te lezen.
  Lijkt me heerlijk haken, ik ben nu met iets vergelijkbaars bezig.
  Wat ik graag zou willen weten is welke haaknaald je gebruikt of het beste kan gebruiken, niet de maat, maar het merk/type.
  Lees het graag. Alvast bedankt.
  Groetjes

  1. Hi Noor, Wat leuk dat je ook met velvet-garen aan de slag bent gegaan. Jouw vraag laat zich moeilijk beantwoorden, omdat welke haaknaald voor jou het beste is, heel persoonlijk is. Ik heb best een aantal merken uitgeprobeerd, voordat ik mijn favoriete haaknaald had gevonden. Ik gebruik nu graag de Tulip Etimo haaknaalden. We hebben een tijdje terug een blog geschreven over de favoriete haaknaalden van alle bloggers: https://gekophaken.nl/favoriete-haaknaalden/ Misschien vind je daar nog wat inspiratie?! Voor velvet-garen zou ik in ieder geval een haaknaald nemen die soepel door de steken glijdt, dus ik zou minder snel een houten of bamboe haaknaald nemen. Groetjes, Claudia

 2. Ik heb vorig jaar een sjaal/doek gehaakt met dit garen voor mijn trouwdag. Prachtig zacht garen wat comfortabel over mijn schouders/armen hing en ook heerlijk om mee te haken!