Review: Aan de Haak Amigurumi Special 2

Aan de Haak Amigurumi Special 2

Aan de Haak brengt vier keer per jaar een special uit. Begin dit jaar hebben we hier bij Gek op Haken de kledingspecial al bekeken en deze keer mag ik de Amigurumi special 2 reviewen! Ik haak zelf bijna exclusief amigurumi, dus dat maakt het extra leuk dat ik deze special mag reviewen.

Aan de Haak Amigurumi Special 2

Als ik een tijdschrift of boek binnenkrijg, blader ik het altijd eerst even door. In deze special staan 18 patronen, verdeelt onder de categorieën knuffels, kids, dolls, gifts en accessoires. Er staan dus veel verschillende soorten patronen in. Dit vind ik zelf altijd leuk, omdat er dan echt voor iedereen wel iets leuks in staat. 

Hierdoor is er ook een goede verdeling van grotere patronen (zoals de pauw of de luiaard) en kleine patronen (zoals de cactus sleutelhanger of een octopus boekenlegger). Sommige patronen leken wel een beetje op dingen die ik eerder al een keer gezien of gemaakt heb. Voor Gek op Haken heb ik namelijk ook al een keer een patroon voor een cactussleutelhanger of octopus gemaakt. Maar er zijn ook heel veel patronen die ik heel origineel vind, zoals de pauw of de marionet vogel.

De állerleukste patronen krijgen van mij altijd een tabje waarop ik de naam van het patroon schrijf, zodat ik deze makkelijk terug kan vinden. Mijn drie favoriete patronen van deze special waren de miereneter, mini doll en de pauw. 

Het neefje van mijn vriendin is deze maand jarig, dus daarvoor wilde ik wel zo’n coole miereneter maken. Kijk maar eens op de foto, hij heeft zelfs een stoere hoody aan. Hartstikke leuk voor een jarige job. Het patroon voor de miereneter is geschreven door AmiFan.

Haakpatroon Miereneter

Het patroon is duidelijk geschreven en er wordt goed uitgelegd wat je allemaal nodig hebt. Ook staan er wat foto’s bij om sommige stappen extra uit te leggen. Ik vond helaas wel 1 klein foutje in het patroon, maar het was heel makkelijk om te bedenken wat er eigenlijk moest staan, dus ik heb hier verder geen last van gehad tijdens het haken. Dit laat wel weer zien dat het altijd goed is om af en toe na te tellen of je de juiste hoeveelheid steken hebt aan het einde van de ronde en gebruik steekmarkeerders!

Het volgende patroon dat ik ga maken, wordt denk ik deze mooie pauw, waarvan het patroon door Haakjemee is geschreven. Het is erg leuk om te zien hoe ze de lussteek gebruiken in dit patroon. Ik maak zelf meestal vooral kleine dingetjes, dus dan is deze uitgebreide pauw een mooie uitdaging!

Haakpatroon Pauw Aan de Haak

Naast patronen, staan er ook twee interviews met ontwerpers in het blad. Het is altijd leuk om zo te zien wie er schuilt achter alle patronen. Éen van de interviews is bijvoorbeeld met Alexa van Amilishly, die ook het patroon voor de mini doll schreef.

Al met al heeft deze special dus veel leuke patroontjes met goede uitleg. Doordat er veel verschillende patronen in staan, zit er ook voor zowel beginnende als al wat meer ervaren hakers iets tussen. Dat is ook wel de charme van een tijdschrift, veel verschillende patronen van verschillende ontwerpers. Voor elk wat wils zullen we maar zeggen!

Hebben jullie de Aan de Haak Amigurumi Special 2 al in de winkel gezien of zelfs gekocht? Ben je nieuwsgierig geworden naar aanleiding van deze review? Welk patroon zouden jullie wel willen maken? En hebben jullie dit blad al in de winkel gezien?

Wist je dat je als lid van Gek op Haken korting krijgt op een jaarabonnement op het tijdschrift Aan de Haak? Kijk snel op onze pagina met ledenvoordelen voor meer informatie!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *