Review: Aan de Haak Special Kleding

Het gekozen patroon broches 1

Kennen jullie het tijdschrift Aan de Haak? Ik kende het tijdschrift van naam, maar verder niet. Erg leuk vind ik het dan ook dat ik bij deze Special een review mag schrijven.

Een Special hoor ik sommigen van jullie denken. Ja een Special! Aan de Haak komt ieder jaar met 6 nummers, waarvan 2 een Special zijn met een thema. Daarnaast geven ze voor wie dat leuk vindt ook nog 2 extra Amigurumi Specials uit. Het blad Aan de Haak bestaat dit jaar 5 jaar en dat vieren ze met een aantal speciale thema edities. Het thema van deze keer is Kleding. Een onderwerp wat aan mij wel besteed is!

Het onderwerp Kleding is binnen het tijdschrift onderverdeeld in een aantal categorieën. Zo vind je heerlijke sjaals en omslagdoekentruien en vestenjurken en rokken en een patroon voor een baby vestje in deze editie. Naast de draagbare kledingstukken zijn er nog twee categorieën: tassen en accessoires. Twee groepen die je misschien niet direct bij Kleding verwacht. Leuk is het om te zien en lezen dat er veel bekende ontwerpers hebben meegewerkt aan de Special, zoals o.a. Linda Modderman, Caro’s Atelier en Marjolein de Zeeuw. Door de verschillende ontwerpers zie je een grote diversiteit in de patronen. Hierdoor is er echt voor ieder wat wils om te haken en maken. Van een klein tot een groot project en van snel klaar tot wat langer bezig.

Als je goed rondkijkt in het magazine kom je ook nog een stukje tegen over Gek op Haken 🙂 , dat is natuurlijk ook super LEUK!

Het gekozen patroon broches 1

Natuurlijk wilde ik ook een patroon uitproberen. Ik koos voor een wat kleiner project uit het magazine. Namelijk de Botanische Broches van Marjolein de Zeeuw. Een friemelwerkje met een erg leuk resultaat. Het patroon staat helder beschreven en is goed te volgen. De gebruikte afkortingen staan vooraan in het magazine uitgelegd, waardoor de haaktermen snel te begrijpen zijn. Na een avondje haken heb je dan dus een stel leuke broches voor jezelf of om cadeau te geven. Maar je kan ook een heel stel van deze blaadjes aan een ketting van lossen maken voor een leuke slinger of ketting om je hals. Of, haak het juist met een veel dikker garen, om grote figuren te krijgen. 

Ondertussen heb ik door al dat bladeren ook heel veel zin om de Silver Green Poncho van de cover te haken, of het Happy Flower vest…… Hebben jullie het magazine ook? Wat zou je eruit willen maken? Of ben je nu juist nieuwsgierig geworden naar het blad? 

Het magazine is nu te koop in de winkels, maar ook op de website van HobbyYou.

Veel haakplezier! En, tot een volgend blog.

Boukje

P.s. Ben je helemaal enthousiast geworden en zou je wel abonnee willen worden? Via het kopje Ledenvoordelen zie je hoe je als lid van Gek op Haken met korting een abonnement kunt nemen op Aan de Haak.

Sfeerfoto broches 1

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *