In the spotlight: Schuine Bobbel deken

Als Blogger van Gek op Haken vind ik het natuurlijk hartstikke leuk om ook met de patronen van de website aan de slag te gaan. Vandaag wil ik mijn ervaringen met het patroon van de Schuine Bobbel Deken delen. Ik zet dus dit keer de Schuine Bobbel deken in de spotlight!

Het patroon van de Schuine Bobbel deken is ontworpen door Carolien Boele. Zij heeft voor Gek op Haken al meerdere patronen ontworpen, zoals deze gave strandtas, de prachtige pom pom omslagdoek en dit gezellige plantenmandje. Wanneer je bij het team kijkt kun je alle bloggers en ontwerpers zien en kun je klikken om alle patronen van de ontwerper bij elkaar te zien. Een overzicht van de patronen van Carolien vind je hier. Hartstikke handig natuurlijk!

Omdat ik graag een deken wilde haken zocht ik in eerste instantie niet op ontwerper maar bij de categorie “dekens” (ook al zo’n handige zoekfunctie op de site;)). Zo kon ik alle dekens van alle ontwerpers zien. Omdat ik wel zin had om een deken met reliëf te haken, koos ik voor de Schuine Bobbel deken. Zo kwam ik dus uit bij dit patroon van Carolien.

De Schuine Bobbel deken werd het dus, maar hoe zat het ook alweer met het haken van Bobbels? De Popcornsteek staat gelijk aan het begin van het patroon heel helder uitgelegd. De eerste paar keer moest ik even kijken hoe het moest, maar na een aantal Bobbels te hebben gehaakt, was het appeltje eitje!

De deken haak je aan de hand van toeren. Iedere toer beschrijft waar je de Bobbels moet haken. 

Omdat ik met een ander garen (ik gebruikte Stylecraft Bambino DK in de kleur Sage, nummer 7117) aan de slag ging moest ik wat toeren extra haken om de deken even hoog als breed te krijgen. Ook dit was eenvoudig uit te vogelen, ik heb gekeken naar de beschrijving van de laatste toer. Deze toer heb ik teruggezocht op een eerder punt in de beschrijving en vanaf daar ben ik weer verder gaan haken. Tot ik mijn gewenste hoogte had bereikt.

De deken heeft een eenvoudige en strakke rand. Daar houd ik zelf wel van. Maar als je houdt van een andere rand is dit zeker ook mogelijk. Als je wat ervaring hebt opgedaan met haken is dit juist een leuke uitdaging. Een rand van waaiers of juist een meer opengewerkte rand, ik zie het zo voor me.

De Bobbels vormen in dit patroon schuine lijnen over de deken. Nu ik het een keer heb gemaakt zou ik ook nog wel willen experimenteren door de Bobbels juist boven elkaar te haken, ik ben wel benieuwd hoe dat er uit zal zien (ik voel een nieuw project opkomen…).

Ik vond het echt een leuk patroon om te haken. Wel moest ik er met mijn koppie bij zijn. Het was dus ook echt een fijne afleiding in de afgelopen weken, waarin er zoveel anders was en ging met alle Coronaregels.

Ik hoop dat jullie ook enthousiast worden van de leuke patronen van Gek op Haken. Heb jij al wel eens een patroon van Carolien gehaakt? Of, een van de Deken patronen die te vinden zijn op de website? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en hoor ze graag, dus laat het weten in een reactie hieronder.

Liefs, Boukje

Het patroon van de Schuine Bobbel Deken vind je HIER.

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Meer blogs? Wat dacht je hier van:

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: