Pannenlappen in de kijker

1000026320 01

Dagelijks gebruik ik een gehaakte pannenlap of pannenwant wanneer ik aan het koken ben. Als je die haakt in katoen, kan je die makkelijk mee wassen in de wasmachine. Wat handig is, want tijdens het koken kunnen er vlekken ontstaan van eten.

IMG 20220227 093042 01

Het is natuurlijk ook heel leuk om zelf een pannenlap te haken, je kunt dan zelf kiezen welke kleur je hem maakt. Op de website zie je heel wat patronen voor pannenlappen. Ik zet die voor jullie eens in de kijker.

Marja schreef een blog over een tunisch gehaakte pannenlap, met het haakpatroon van de roos. Je vindt die blog hier terug: Tunische pannenlap

Deze hartige pannenlappen van Jantine zijn ideaal als moederdag cadeau. Dus je hebt nog eventjes tijd om die te haken.

Ben je op zoek naar pannenlappen die wat steviger zijn? Dan zijn er de pannenlappen ‘Op zee’, een patroon van CB’s creations. Ze maakte een haakpatroon waarbij je een dubbele lap haakt.

Ik gebruik zelf dagelijks deze pannenwant. Die wordt gehaakt met een dikkere draad of je kan ook gebruikmaken van twee fijne garens. De want is heel handig in gebruik, ook om een ovenschaal uit de oven te halen.

Verder is een afgiethulp ook iets wat je echt in huis moet hebben. Bij het afgieten van de aardappelen verbrand je je vingers niet. Wel altijd opletten met de warme damp die aan de zijkant uit de kom ontsnapt!

Denk er wel aan, dat je best katoen gebruikt bij het haken van pannenlappen. Want acryl of polyester kan smelten bij aanraking van een warmtebron. En dat is niet de bedoeling, toch?!

Gebruik je je gehaakte pannenlappen niet, dan zijn ze heel handig om tussen je kookpotten en pannen te leggen. Ter bescherming van de potten en pannen in je kast.

Haak ze!

Groetjes Sofie

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *