In the spotlight: fruitige patronen

PHOTO 2021 03 08 09 15 39 6

Nu we bijna de maand september naderen, begin ik aan de herfst te denken. Waarbij je kan genieten van een appel- of perenpluk. Toen de kinderen nog klein waren, gingen we in de buurt appels plukken, wel 25 kg in één keer. Om dan uit te delen aan familie en er maanden van te smullen. Want een appel die je vers kan plukken, is zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt, toch?! Nu ik toch aan fruit denk, denk ik ook aan het haken van fruit. Dat is dan wel een ‘lekkere’ aanvulling. Ik zet daarom in deze blog wat fruitige patronen in the spotlight!

Deze fruitige tuinslinger, waarbij je een aardbei, appel, peer, ananas, blauwe bessen, mandarijn kan haken is beschikbaar voor leden op onze website. Het is dan ook super leuk om de stukken fruit in een mand te leggen en aan je (klein)- kinderen te geven om mee te spelen. Of je fleurt er je tuin mee op door ze aan een slinger vast te maken. Want ook in september kan er nog een mooie nazomer zijn, waarbij je fijn in de tuin kunt zitten…

Zag je deze losse stukken fruit en groente al? Die je zelf in een fruitmand kan leggen als sier of ook weer kan geven om mee te spelen. Het is een patroon dat gratis is voor iedereen, dat is toch mooi!

Wist je dat er ook een leuk netje, om alle stukken fruit in te stoppen en rond te dragen bij het patroon staat? Beide haakpatronen zijn gemaakt door Marjan van de Leer.

Het is ook leuk om een mand te haken om het fruit in te doen. Op onze website staat een fijne blog waarin beschreven is hoe je een mandje kunt haken. De mand kan je goed aanpassen naar een grotere versie, voor als je heel veel stukken fruit haakt. 😉 Dit door de bodem groter te haken. Hoe dat moet, staat beschreven in de blog.

Ook leuk is de boho-mand, voor als je een wat sierlijker mand wil haken voor je fruit en groente.

Op de website van Caro’s Atelier zag ik deze fruitige pannenonderzetters, gratis te downloaden. Met het ledenvoordeel van 10% bij Gek op Haken, kun je meteen het benodigde garen bestellen bij Caro’s Atelier.

haakpatroon fruitige pannenonderzetters

Het zou natuurlijk fijn zijn, lieve leden, mocht je je fruitige creatie met ons delen in het online Haakcafé van Gek op Haken.

Groetjes Sofie

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *