De tuin in!

Pavone vintage blue 2

De vogels fluiten, mooie bloemen lonken… de zon laat zich vaker zien. De tuin roept! Kom, de tuin in! Veel Nederlanders hebben alweer een bezoekje gebracht aan het plaatselijke tuincentrum om bloeiende planten, vrolijke kussens en mooie tuinsets te kopen. Grote kans dat voor een echte haakfanaat dit nog niet genoeg is. Er moet draad in de tuin, nog meer kleur! De tuin gebruiken we graag als verlengstuk van ons huis en we zorgen dat het er goed toeven is. In deze blog inspiratie voor haakwerkjes voor in de tuin.

In de lucht

Veel impact maak je met een lange gehaakte slinger in de tuin. Hang hem dwars door de tuin en laat hem fijn wapperen in de wind of hang hem langs een schutting of muur. Marjan ontwierp een fruitige tuinslinger en Jorina ontwierp bloemenvlaggetjes. Zie je hoe leuk zij ze op hebben gehangen aan een tafelklem? Zo’n tafelklem is sowieso een must-have als je van styling houdt. Je kunt hem steeds weer anders opmaken. Het is bijvoorbeeld ook erg leuk om er een gehaakte kroonluchter aan te hangen. Of wat dacht je van een omhaakt lichtjessnoer, waar Marieke eerder een blog over schreef?

Aan de waslijn

Niet alleen kleur maakt vrolijk, ook wapperend wasgoed aan een droogmolen activeert vaak onze geluksstofjes. Knijpers zijn onmisbaar, anders waait de lentebries je wasgoed door de tuin. En waar bewaar je de knijpers beter in dan de vrolijke knijperzak van Marieke? Bij mij staat hij op m’n to-do-list!

Op de grond

Ook al heb je een fijn tuinset, kinderen maak je vaak gelukkig met een picknick op het gras. Natuurlijk doe je dat het liefst op een mooi gehaakt picknickkleed. Linda ontwierp een origineel kleed met leuke franjes. Lekkere broodjes en een schaaltje aardbeien erbij en de picknick kan beginnen!

Aan de muur

Een stukje schutting over of een mooie overkapping? Mandala’s zijn heel geschikt om hier op te hangen. Zelf ben ik fan van de trio Boho dreams. En houd Gek op Haken in de gaten, want binnenkort komt er ook weer een prachtige mandala van Jantine aan! Ben je een beetje uitgekeken op Mandala’s? Dan is de bloemenkrans Feline ook een goede tip!

In je stoel

Lekkere kussens kunnen natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Kies een ontwerp wat past bij jouw tuinset en in je eigen stijl. Zelf vind ik het Biscornu (spelden)kussen erg leuk voor in de tuin. Die kun je heerlijk onder je hoofd leggen als je een schoonheidsslaapje doet.

Op de tuintafel

De zomerlunch maak je extra gezellig met een mooi gedekte tafel. Een tafelloper, onderzetters en een mooie bos narcissen zijn een geweldige uitnodiging om lekker neer te ploffen en te genieten van de maaltijd en goed gezelschap.

Boven je hoofd

Toe aan een extra grote haakuitdaging? Dan daag ik je uit om een parasol te haken. Gebruik het frame van een oude parasol die je nog hebt liggen of koop er bijvoorbeeld één op Marktplaats. Je hebt dan een uniek product! Een patroon kun je vinden bij Basiclodge.

Veel plezier in de tuin!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *