Vrolijk lichtjessnoer haken!

close up lichtjessnoer 2 1

Hoi, vandaag wil ik jullie wat vertellen over mijn meest recente (afgemaakte!) project.

Onlangs, op de handwerkbeurs in Zwolle, heb ik bij de stand van Huisje van Katoen een heel vrolijk lichtjessnoer zien hangen. Ik was gelijk verliefd op de kleurtjes en de lampjes! Als ik de stand van Huisje van Katoen op een beurs zie staan, moet ik altijd even stoppen. Vooral omdat ze bijzonder garen verkoopt in superleuke kleuren, ook de projecten die er hangen zijn altijd erg origineel. Ik heb inmiddels al 1 kroonluchter gehaakt met het roze Brabante garen en het pakket voor de 2e (mintgroene) ligt al klaar. De kroonluchters zijn wel wat meer werk en iets lastiger, daarom vond ik het zo leuk om nu een simpel projectje voor tussendoor te hebben.

Je maakt het met een snoer van 20 lampjes dat je bij de Hema kan kopen en daar haak je dan lampionnetjes omheen. Of eigenlijk; je voorziet elk lampje van een ‘jasje’. Op de beurs kocht ik mint en beige garen, thuis had ik nog een bol roze garen liggen. Het gebruikte garen is Brabante M van Huisje van Katoen (extra voordeel: het is gerecycled garen). De ontwerpster van de kroonluchters en deze lampjes is Antoinette van Schaik, op Instagram ook wel bekend als @wat_maakt_ze_nu_weer. Het patroon van de lampjes is een gratis patroon dat ik meekreeg op de beurs in Zwolle. En zoals al genoemd; het is een heerlijk simpel projectje, dat je er af en toe bij kan pakken als je even wat tijd over hebt om te haken.

Soms heb je tijd of zin voor grotere projecten en een andere keer wil je even iets kleins tussendoor doen, wat je snel kan afronden. Dan zijn deze lampjes erg leuk om te haken; voor mijn gevoel heb ik in een korte tijd dus 20 kleine projectjes afgerond. Fantastisch gevoel hoor :)! In een paar avondjes haken kan het snoer klaar zijn, want je haakt steeds 2 variaties van lampjes die beide niet erg moeilijk zijn. Met haaknaald 5 mm gaat het lekker vlot en ben je snel klaar!

Wat ik zelf fijn vind als ik haak, is het werken met een haakdiagram. En dat zit hier dus bij, superhandig! Maar voor degenen die daar moeite mee hebben; de tekst van het patroon is ook duidelijk hoor.

Ik heb de kleuren mint, beige en roze gebruikt. Op de beurs hingen ze in 10 verschillende bonte kleuren, wat ook een mooi gezicht was. Op de foto’s bij deze blog zie je ook de variant die Antoinette zelf maakte met rood, wit en groen garen. Welke combi je ook gebruikt, het zal super staan in je tuin als straks de mooie zomeravonden weer gaan komen. Lampjes aan en de sfeer in de tuin is gelijk al goed! Tot die tijd heb ik ze bij mij in huis hangen en ik word elke keer weer vrolijk als ik ze zie hangen. Het geeft een mooie gloed op de muur en de kleurtjes passen goed bij de inrichting van mijn huiskamer.

Ik hoor graag van je of je de lampionnetjes ook hebt zien hangen op de beurs en of je ze ook gaat maken! Ben heel benieuwd naar verschillende kleurencombi’s, dus laat een reactie achter onder de blog!

Mocht je ook interesse hebben in het patroon, stuur dan een mailtje naar Antoinette (info@avormgevingendtp.nl) of Huisje van Katoen (info@huisjevankatoen.nl).

Groetjes, Marieke

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Zo schattig!! Als ik klaar ben met mijn zomer top, weet ik meteen een leuk projectje voor tussendoor. Het garen van huisje van katoen ken ik en haalt heerlijk weg. Ik heb nog een mooie blauw liggen. Even een paar kleurtjes bijbestellen. Bedankt voor je leuke blog!

  1. Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Veel plezier ermee, maar dat gaat wel lukken als ik het zo lees. Heerlijk garen hè? ….de lampjes zullen zeker prachtig worden. Liefs, Marieke

 2. Wat een leuk projectje voor tussendoor, ik ga gauw kijken of de lampjes nog te koop zijn en vraag het patroontje op . Bedankt

  1. Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent! Hopelijk hebben ze de lampjes nog. Veel plezier ermee en ik kijk al uit naar het resultaat!

 3. Wat een toeval! De lampjes en garen had ik al in huis, maar vanmiddag ben ik er aan begonnen!! Inderdaad leuk haken en zeker niet moeilijk!

  1. Hartstikke leuk Viviën. Ik wil ze ook nog gaan haken voor mijn tuin. Ik vind ze zo vrolijk!
   Groetjes, Karin