In the spotlight: haakpatroon Diamant Tas

Diamant Tas

Hebben jullie dat wel eens gedaan een tas gehaakt? Er zijn best wel een aantal modellen te vinden zoals de “net” tas, een tas van Granny squares, tassen in de tapestry techniek en dus ook tassen met de mozaïek-techniek. Bij Gek op Haken heb je het leuke haakpatroon van de Diamant Tas en dat patroon wil ik graag in the spotlight zetten!

Diamant Tas

Dit leuke patroon van Created by Carolien kun je vinden bij de patronen van de tassen. In het patroon staat de mozaïek techniek aan de hand van een proeflapje uitgelegd. Het is verstandig om dit eerst te haken, als je nog nooit met deze techniek hebt gewerkt. De duidelijke foto’s laten je precies zien welke stappen je moet maken en hoe je dit moet doen.

De haaktechniek

De techniek in een notendop uitgelegd: Bij de techniek mozaïek haken, werk je met een hoofdkleur en accentkleur. Je haakt twee toeren in de hoofdkleur en daarna haak je met de accentkleur met vasten en lossen in de volgende twee toeren. Daar waar je de accentkleur niet wilt zien in je uiteindelijke werk, haak je lossen. Bij de volgende toer haak je voor de lossen langs met de hoofdkleur. Je krijgt dan de hoofdkleur te zien in je haakwerk en de accentkleur verdwijnt daarachter. Aan de achterkant zie je dan de strengen van de lossen op je haakwerk liggen. Je hebt dus echt een voor- en achterkant aan je haakwerk zitten.

Het haakpatroon

Als je de techniek onder de knie hebt, kan je aan de slag met de tas. Ik vond het echt superleuk om het diamant patroon te zien ontstaan tijdens het haken. Ik koos voor de tas voor een tegengestelde combinatie. Mijn hoofdkleur werd licht en de accentkleur werd donker. Leuk om te zien dat je ook zo kan spelen met een patroon. De achterzijde van de tas heeft niet het diamantpatroon, deze heeft een effen kleur. Maar als je verkocht bent aan de techniek en het patroon zou je de achterkant ook in het diamantpatroon kunnen haken. Houd er dan wel rekening mee dat je meer garen nodig hebt.

Nadat beide zijden klaar waren volgde het aan elkaar haken. Het leuke aan dit patroon vind ik dat de tas is afgewerkt met een voering. Dat maakt de tas extra chique en stevig qua afwerking. En, is ook wel handig vanwege de voor- en achterkant van het mozaïek stuk. Anders blijven al je spulletjes haken aan de lossen van je haakwerk. Dus dook ik tussen de lapjes en vond dit prachtige retro stofje op zolder (toch fijn als je meerdere hobby’s hebt).

Ook de aanbevolen hengsels uit het patroon passen prachtig bij de kleuren van de tas. Deze heb ik als laatste bevestigd door het haakwerk en de voering heen met extra sterk naaigaren. Er staat ook een optie in het patroon om de hengsels zelf te haken. Ik koos dus voor de leren hengsels, maar vond het wel een uitdaging om de bestelde hengsels netjes aan het haakwerk te krijgen. De stugge leren hengsels waren lastig in toom te houden en de voering ging toen wat schuiven. Maar met een beetje doorzetten na een eerste mislukte poging was ik bij de tweede poging toch wel heel tevreden met het resultaat.

EOaqm2NxTYeGXhHNVl8Feg

Jullie merken wel dat ik enthousiast ben over dit haakpatroon van de diamant tas. Ik vind de techniek erg leuk (altijd leuk als je weer iets nieuws kan leren), maar ook de combinatie van het haken en naaien. Dus deze tas neem ik met veel plezier in gebruik en mee naar het werk!! Ik kan de Diamant Tas dus echt aanraden, welk haakpatroon zal ik de volgende keer in the spotlight zetten?

Hebben jullie wel eens een tas gehaakt? En met welke techniek of welk patroon deden jullie dat?
Veel haakplezier als je met dit patroon aan de slag gaat!

Groetjes Boukje

Wil jij ook aan de slag met deze gave Diamant Tas, klik hier dan snel verder voor het haakpatroon, dat vrij te downloaden is voor onze leden! Of ga je liever voor een ander tassenhaakpatroon, klik dan hier.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *