Projectblad voor haakprojecten!

Project 4Seasons Trui

Hebben jullie ook zoveel dingen gehaakt, dat je soms even niet meer weet wat allemaal? Of hebben jullie, net als ik, zoveel verschillende projecten tegelijk op de haaknaald, dat je wel eens de draad 😉 kwijtraakt? Voor iedereen die wel eens dat probleem heeft, heeft Gek op Haken iets nieuws en heel handigs op de website voor al je haakprojecten: een projectblad! 

Als ik werk op bestelling, moet ik wel eens een popje maken dat ik al eens eerder heb gemaakt. Soms herinner ik me dan niet precies welke haaknaald of welk garen ik precies heb gebruikt. Ook maak ik weleens een trui opnieuw, omdat ik hem zo leuk vond. Het is dan handig om te weten welke maten ik eerder had aangehouden, zodat je niet telkens opnieuw een proeflapje hoeft te maken. Het is handig om die informatie ergens te bewaren. Ik heb heel veel notitieboekjes, maar op de een of andere manier kan ik de informatie toch vaak niet meer terugvinden. 

Projectblad

Speciaal voor Gek op Haken ontwierp Pleun van Studio Woord & Draad daarom het projectblad dat je helemaal gratis op deze website kunt downloaden. 

Projectblad Gek op Haken versie2

Pleun ontwierp voor Gek op Haken eerder ook al het vertaalschema (Engels UK/US naar Nederlands) en de garentabel, waarover ik eerder ook een blog schreef. Alle bladen hebben de gezellige huisstijl van Gek op Haken, lekker vrolijk roze (mijn lievelingskleur)!

Welke informatie op je projectblad

Maar welke informatie over je haakprojecten kun je nou zoal op je projectblad zetten? Eigenlijk alles wat je moet onthouden en weten als je wat langer over je project gaat doen of als je het later nog eens wilt maken. 

Je kunt bijvoorbeeld noteren hoe het patroon heet en wie de ontwerper van het patroon is. Je kunt alle materialen die je hebt gebruikt noteren, zoals de precieze haaknaald en het garen (aantal bollen, kleurnummers, samenstelling, looplengte, enz.). Er is ook veel ruimte gelaten om je eigen notities op te schrijven. Ik vind het bijvoorbeeld altijd wel handig om te vermelden op welke temperatuur je het garen mag wassen. 

Het handige van het projectblad is dat er allerlei categorieën op staan, zodat je de belangrijkste informatie over je haakproject echt niet vergeet op te schrijven!

Project Pop Neeltje

Ik zou dus zeggen, download het projectblad en schrijf vanaf nu al je projecten op! Het is trouwens ook hartstikke leuk om alle projectbladen bij elkaar in een map te bewaren. Je kunt dan af en toe lekker door je map bladeren en terugdenken aan al het moois dat je al hebt gemaakt. 

Laat ons vooral weten of je van plan bent het projectblad te gaan gebruiken? We zouden het ook leuk vinden om foto’s terug te zien van jullie creaties met het projectblad! 

Tag op facebook Gek op Haken of zet de foto op Instagram met de hashtag #gekophakenprojectblad

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb hem gedownload en ga hem morgen uitprinten . Het lijkt me reuze handig en zo heb je inderdaad een naslagwerk van al je projecten.