Boekreview: Handmade van Jessica Kouwenhoven

Ik mag deze keer een review schrijven over een boek dat eind september is uitgekomen; het boek Handmade van Jessica Kouwenhoven. Op social media is zij vooral bekend onder de naam Studio Forest Friends

Handmade

Nou, die naam past heel goed bij haar, want in haar nieuwe boek is duidelijk te merken dat ze een grote fan is van de natuur. Ze is ooit zelf begonnen met het maken van haaknaalden uit takjes en daarmee is ze bekend geworden. Daarna is ze ook zelf wol gaan verven. Voor het verven van de wol gebruikt ze materialen die in de natuur te vinden zijn zoals boomschors, dennenappels en avocadoschillen. 

Uit hout gesneden haaknaalden e1576485765387

En, daar gaat dit boek dus ook grotendeels over: haaknaalden snijden uit takjes en wol verven, maar er staan ook heerlijke recepten en mooie haak/brei-patronen van sjaals en accessoires in.

Vooral dat snijden van die haaknaalden lijkt me superleuk om een keer te doen. Ikzelf heb dat nog nooit gedaan, maar heb er meerdere mooie haaknaalden op Instagram en Facebook voorbij zien komen! In haar boek beschrijft Jessica uitgebreid hoe je dit zelf kan doen, met allerlei tips & trucs om dit tot een goed einde te brengen!

Terwijl ik door het boek bladerde, viel me vooral op dat er prachtige foto’s instaan van allerlei creaties met de natuur als achtergrond. Het nodigt erg uit om er een kop thee bij te pakken en rustig te gaan lezen. Heerlijk voor de komende winterse avonden!

Voor deze review leek het me leuk om een haakpatroon te testen. Dus ik ben in de inhoudsopgave gaan kijken, en wat bleek……er staat een rolmaatje in!

Voor degene die mij op Facebook of Instagram volgen is dit makkelijk te herkennen, maar voor wie het niet weet; ik ben gek op rolmaatjes! Nienke van Mooi van Draad heeft ooit een ontwerp voor een rolmaat-hoesje gemaakt en die heb ik inmiddels al wel 25x gehaakt om steeds aan mensen weg te geven.

En nu staat er hier dus ook een fantastisch leuk rolmaatje in. Dan snappen jullie natuurlijk wel dat ik deze wel mòest kiezen om te maken!

Het is een makkelijk en duidelijk leesbaar patroontje. En, dat is de kwaliteit van dit boek: duidelijke beschreven patronen met als extraatje schema’s erbij. 

Al met al is Handmade een mooi boek met genoeg inspiratie voor de creatieve haakster en breister, maar ook met fijne plaatjes om lekker door te bladeren. Wellicht ook een mooi cadeau voor onder de kerstboom? Mocht je het boek Handmade van Jessica Kouwenhoven willen bestellen dan kan dat HIER.

Ik wens iedereen alvast mooie feestdagen toe en tot volgend jaar!

Marieke

Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan ook onze andere boekreviews, zoals bijvoorbeeld over Amigurumi Hartendiefjes van Erinna LeeGruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis, Sokken haken a la Sascha of Happy Living van Lisanne Multem. En hou vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *