Boekreview: Monsters haken van Kerry Lord

IMG 0232

Het boek van Kerry Lord is al een tijdje geleden verschenen, maar ik heb het nu toch eindelijk gekocht en daar heb ik zeker geen spijt van. Wat een leuk en inspirerend boek! Ik was altijd een beetje jaloers op mijn zus die twee dochters heeft. Haar meiden zijn altijd dolenthousiast als er iets voor ze gehaakt wordt. Een mooi plaid voor op het bed, een leuke col voor in de winter of een lappenpop voor mee in bed. Ik heb zelf een zoontje van 10 jaar en die vindt al dat haken maar niks. Veel te kleurig en in zijn ogen te meisjesachtig. Tot nu toe dan, want met dit boek is ook hij ineens enthousiast. De monsters zijn namelijk erg stoer en in heel veel verschillende variaties te maken.

Opbouw haakboek

Het boek is een flipboek en opgebouwd uit 3 modules. Er zijn 23 verschillende koppen, 23 verschillende armen en 23 verschillende poten. Het lijf is elke keer hetzelfde. Door de bladen te “flippen” zie je elke keer een ander monster ontstaan en vooral voor kinderen is het zo erg leuk om een eigen monster samen te stellen. Verder kun je ook nog variëren met staarten, formaten, borduurpatronen en natuurlijk de kleuren waardoor het monster dat je haakt uiteindelijk altijd uniek is. Volgens het boek kun je meer dan een 1 miljoen verschillende haakmonsters maken! Dus mocht je je vervelen dan is die tijd voorbij :-). Wat ook fijn is, is dat je het zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Per onderdeel is aangegeven welke varianten geschikt zijn voor beginners of gevorderden.

Flipboek edit

Keuze maken

Wat een leuk concept, nu komt alleen het lastigste gedeelte: een keuze maken uit al die mogelijkheden. Mijn zoontje wil het liefste dat ik ze allemaal haak, maar ik denk dat hij dan zelf niet meer in zijn bed past.

Via deze link kan je het boek bestellen.

IMG 0084

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *