Boekreview: Amigurumi Hartendiefjes van Erinna Lee

amigurumi hartendiefjes haakboek 059.30935

Hartstikke leuk dat Karin me vroeg om een boekreview over Amigurumi Hartendiefjes van Erinna Lee, ook wel bekend als LittleAquaGirl, te schrijven. Het is namelijk best een speciaal boek voor mij. Al een aantal maanden voor het boek uitkwam, mocht ik een Nederlandse vertaling van een van de prachtige patronen uit het boek testen. Omdat ik een van de testers ben geweest, staat mijn naam ook genoemd in de Nederlandse versie van het boek. Is dat niet supergaaf? Dus kan een review van mijn kant echt niet uitblijven!

Amigurumi Hartendiefjes is het eerste boek van ontwerpster Erinna Lee. Onder de naam LittleAquaGirl post zij op Instagram de mooiste creaties en onder de naam TheLittleHookCrochet verkoopt zij via Etsy haar (losse) patronen. Erinna is in de amigurumi-wereld een hele populaire ontwerpster en het verbaast dan ook niet dat zij nu een boek heeft uitgebracht. 

Het boek

Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel een beetje bevooroordeeld ben over dit boek. Ik ben namelijk echt een enorme fan van de ontwerpen van Erinna. Haar ontwerpen zijn zo schattig en bovendien haakt ze alles in prachtige pastelkleurtjes. Echt helemaal mijn ding!

En het boek is helemaal volgens deze stijl. De ontwerpen zijn prachtig, allerschattigst en allemaal gehaakt in leuke pastelkleurtjes. In het boek staan 15 verschillende haakpatronen, waarmee je superschattige diertjes kunt maken voor jezelf of om cadeau te geven. 

Alle diertjes uit het boek hebben een accessoire (zoals een bloemenkrans, een muts, een haarband of een vliegeniersbril) en het leuke is dat die accessoires ook nog onderling kunnen worden uitgewisseld. In het begin van het boek staat een hele handige tabel, waarin precies staat aangeduid welke accessoires je met welke diertjes kunt “mixen en matchen”. Je moet dan hier en daar wel de afmetingen aanpassen van de accessoires, maar daar heeft Erinna dan ook extra instructies voor geschreven. 

Elk patroon begint met een klein verhaaltje over het diertje. Vervolgens is duidelijk omschreven welk garen, haaknaald en overige spulletjes je nodig hebt om het patroon te kunnen maken. Ook het formaat van elk diertje staat aangegeven. Uiteraard is het formaat uiteindelijk afhankelijk van welke haaknaald en welk garen je gebruikt. Ik vind het altijd fijn om van tevoren een idee te hebben hoe groot mijn creatie zal worden. 
In de patronen zijn alle stappen heel duidelijk en uitgebreid omschreven. Bij de wat moeilijkere stappen zijn zelfs handige foto’s met instructies bijgevoegd. 

Wat ik ook erg leuk vind is dat er aan het begin van elk patroon een QR-code staat. Als je die code scant, kom je automatisch op de website van het betreffende diertje en kun je foto’s zien van andere hakers die het diertje al hebben gemaakt. Zo kun je inspiratie opdoen voor je eigen creatie. Natuurlijk kun je ook je eigen creatie op de website delen. 

De patronen

Zoals ik al schreef heb ik een van de patronen mogen testen voordat het boek werd uitgebracht. Ik heb toen met veel plezier varkentje Daisy-Mae gemaakt. 

Aangezien patronen er in de testfase anders uitzien en ze mogelijk nog foutjes bevatten, vond ik dat ik voor deze review nog een diertje moest maken uit het boek. Ik heb gekozen voor Walter de Eekhoorn. Ook na het haken van een tweede amigurumi, ben ik nog steeds een enorm fan van het boek. De patronen zijn zo gedetailleerd, dat ik zeker weet dat iedereen ze kan maken. Het patroon voor Walter de Eekhoorn is bijvoorbeeld 8 pagina’s lang en bevat 17 foto’s! 

De patronen zijn wel vrij technisch. Daarmee bedoel ik dat bijvoorbeeld de meerderingen en minderingen niet altijd de “vaste” volgorde volgen. Vaak staat er in het patroon te lezen dat je bijvoorbeeld in de volgende toer vaste 1&2, 4&5, 10&11 en 14&15 moet samenhaken of meerderen. Je moet dan ook echt goed opletten én goed tellen. Ik raad iedereen aan om elke nieuwe toer te markeren, zodat je makkelijk terug kunt op het moment dat je een foutje hebt gemaakt. Het zijn dus geen patronen die je gedachteloos kunt haken terwijl je een televisieserie zit te kijken ;). 

Ik vind dat Walter erg goed is gelukt. Wel heb ik er spijt van dat ik voor de combinatie donkergrijs met lichtgrijs heb gekozen, omdat Walter nu zonder staart eerder lijkt op een mol dan op een eekhoorn ;). Maar goed, aan mijn (slechte) kleurkeuzes kan de schrijfster van het boek niks doen. Zo zie je maar weer, kleur maakt veel goed (of fout, haha). 

Het oordeel 

En, wat vind ik na deze boekreview van Amigurumi Hartendiefjes? Ik vind dit boek echt een aanrader! Het boek is mooi vormgegeven en er staan hele leuke patronen in. Ook denk ik dat het geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde haaksters. Mocht je het boek Amigurumi Hartendiefjes ook willen kopen, dan kan dat HIER

Hebben jullie het boek al? Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie al iets uit het boek gemaakt?

Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan ook onze andere boekreviews, zoals bijvoorbeeld over Wannabees Koukleumpjes Haken van Joke PostmaGruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennisSjaals Haken a la Sascha van Sascha Blase of Happy Living van Lisanne Multem. En, houd vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *