Op wolexpeditie in West-Brabant

garen en meer 4 1

Degenen die mijn eerdere blog over wolwinkels in Limburg hebben gelezen, weten dat ik gek ben op het bezoeken van wolwinkels. Vaak hangt er een gezellige sfeer, kan je mooie creaties bewonderen ter inspiratie en word je vanzelf vrolijk van alle kleurtjes. Ik ga dus dan ook graag op een zogenaamde wol-expeditie. Zo heb ik dus al een blog geschreven over wolwinkels in Limburg, maar aangezien ik zelf in West-Brabant woon, leek het me wel zo logisch om ook hier aandacht te schenken. Aan leuke winkels die ik jullie kan aanraden. 

Stoffen & Stiksels

stoffen en stiksels 1
Stoffen & Stiksels in Hoogerheide

Allereerst wil ik de wolwinkel van Martine noemen; Stoffen & Stiksels in Hoogerheide. Dit is een gezellige winkel met allerlei mooie stofjes, garens en fournituren (wellicht had je al een vermoeden door de naam van de winkel). Ook kan je hier terecht voor hengsels van tassen, knopen, patronen, linten en natuurlijk ook het soms hardnodige advies van de eigenaresse.

Ze heeft ook een webshop, maar er gaat natuurlijk niets boven het binnenwandelen van een snoepwinkel met mooie bolletjes garen. Er worden regelmatig workshops georganiseerd om nieuwe technieken te leren, denk hierbij aan punchen, sokken breien, naailes en tunisch haken. Ook wordt er regelmatig een naai-, haak- of breicafé georganiseerd om samen gezellig bezig te zijn. Qua garens kan je hier prima terecht voor al je wensen, er is genoeg keuze in garens van Schachenmayr, Durable, Scheepjes, Borgo de Pazzi, Lang Yarns en Wooladdicts. Samengevat; een prachtige winkel met veel keuze, kundig advies en veel gezelligheid.

Garen en meer

Als tweede wil ik de winkel Garen & Meer noemen. Deze zit in het centrum van Bergen op Zoom. De winkel is in april geopend en daar moest ik natuurlijk wel een kijkje gaan nemen. 

garen en meer 4
Mooie oude kast met alles van Scheepjes

Wat gelijk opvalt is een grote en mooie oude kast met alle soorten garens van Scheepjes. Mocht je dus een garen van Scheepjes zoeken, bv Metropolis, Our Tribe…dan ben je aan het goede adres. Verder is er ook Phil Looping van Phildar te koop. Andere merken garens zijn niet echt in grote hoeveelheden aanwezig, maar Scheepjes heeft genoeg variatie voor al je projecten. In de winkel worden ook ook veel fournituren verkocht, zoals lint en naaigarens, maar ook vilt en garen voor macramé. 

Tip: Houdt facebook in de gaten voor een update over mogelijke workshops die gegeven gaan worden. 

Wol van Moos (helaas is deze wolwinkel inmiddels gesloten)

Als laatste wil ik zeker Wol van Moos noemen; een kleine maar superknusse en gezellige wolwinkel in Fijnaart.

wol van moos 1
Karin bij Wol van Moos in Fijnaart

De eigenaresse is erg vriendelijk en kan prima advies geven over kleuren en materialen. Ze verkoopt erg veel soorten garen, waaronder de merken Borgo de Pazzi, Durable, Lana Grossa, Scheepjes en ook een lokaal geproduceerde wol, van schapen die rond Fijnaart grazen.

Dit soort lokale ondernemingen vind ik fantastisch en die moeten we zeker steunen. De winkel staat gezellig vol, met schappen vol garens tot het plafond maar ook  met een heleboel mooie projecten voor inspiratie. Ik kende de winkel nog niet voordat ik er een tip over kreeg voor deze blog. Maar, ik ga zeker vaker terug! Erg gezellig en de eigenaresse maakt graag een praatje met je om je te helpen met eventuele vragen. 

Tip: Op haar website staan de actuele tijden voor workshops en het brei-/haakcafé. 

Algemene info  + bijzonderheden over deze wolwinkels in West-Brabant:

Stoffen en Stiksels:
KLM Laan 28
4631 JW Hoogerheide
Je kan voor de deur gratis parkeren.

Garen & Meer
Bosstraat 15
4611 NA Bergen op Zoom
Je kan helaas niet voor deur parkeren, maar er is wel een parkeergarage in de buurt. 

Wol van Moos (inmiddels gesloten)
Voorstraat 20
4793 EV Fijnaart
Gratis parkeren voor de deur. 

Ik wil zeker nog meer wolwinkels bezoeken, ook buiten West-Brabant, dus als je nog tips hebt van winkels waar ik écht een keer heen moet, laat het weten in een reactie onder deze blog. Graag hoor ik ook jullie ervaringen met de 3 genoemde winkels? 

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik kende ze allemaal nog niet, maar ik woon ook in Zuid Holland. Daar kan ik in Schoonhoven Wolcafé aanraden en ik heb ook een tip voor Gelderland: YLA Lifestyle in Lochem 🙂

  Liefs,

  Alexa (Amilishly)

  1. Hoi Alexa,
   Ja Wolcafe is zeker een mooie winkel, daar kwamen wij elkaar tegen ? En YLA Lifestyle ken ik natuurlijk vd YLA box, maar ben nog nooit daar in de winkel geweest. Wil er zeker nog wel eens langs! Bedankt voor de tips!
   Liefs, Karin

  2. Super toffe blog. Bedankt voor de tips! Mijn tip is Bonita-Loka in Wagenberg vlakbij Breda. Een kleurrijke winkel met heel veel inspiratie op het gebied van haken, breien, borduren, punchen en weven. Echt een aanrader voor diegene die van handwerken houden!

 2. Hoi Marieke..wat een leuke blog over de winkels bij ons in de buurt. Uiteraard ken ik Stoffen en Stiksels. En sinds een paar maanden Garen en Meer. Wol van Moos ga ik zeker binnenkort een keer naartoe. Ik was laatst in Zaltbommel een super winkel Wolplein. Ik keek daar ook mijn ogen uit. Een echte aanrader.
  Nog veel succes met je blog.
  Coby

  1. Inderdaad, Wolplein is prachtig en erg groot. Soms vind ik juist de kleine winkeltjes wat knusser en gezelliger. Maar ja, grote winkels hebben meer in het assortiment. Beide handig dus! ???

 3. Stoffen en stiksels ken ik ook goed, Garen en meer (in mijn eigen stad) moet ik nog gaan ervaren maar de eigenaresse is heel vriendelijk, het zal nog moeten groeien. Wol van Moos ken ik (nog) niet maar wie weet binnenkort wel.