Boekreview: Amigurumi Hartendiefjes 2

001477b34f13eca4239476d4a1c5e9f8 p get cover fe

Hoewel het nog geen 2 jaar geleden is dat haar eerste boek uitkwam, heeft ze inmiddels een tweede boek gepubliceerd. Ik heb het over Erinna Lee, bekend via Instagram als LittleAquaGirl. Het eerste boek “Amigurumi Hartendiefjes” is immens populair, logisch dus dat er op hele korte termijn een tweede deel is uitgekomen. Ik kan me voorstellen dat dat voor de ontwerpster niet gemakkelijk is geweest, allemaal nieuwe diertjes kiezen, ontwerpen en uitwerken in zo een korte tijd. Toch is het haar gelukt en ligt het boek “Amigurumi Hartendiefjes 2” nu klaar op mijn bureau voor een boekreview.

In haar tweede boek, staan net als in het eerste boek, 15 nieuwe haakpatronen. Alle amigurumi die je kunt haken met het boek zijn dierenfiguren. Je kunt bijvoorbeeld een olifant, een beer of een kraaghagedis haken. Alle diertjes lijken op echte dieren, maar dan met menselijke trekken. De haakpatronen beginnen met een verhaaltje over het diertje.

De patronen uit het boek zijn wat opbouw en techniek hetzelfde als de patronen uit het eerdere boek. In september 2020 schreef ik een review over het eerste boek en daar kun je dan ook alles nalezen over de patronen. Wat dat betreft is er niets veranderd en dat is superfijn. Ben je aan de manier van haken al gewend door het eerste boek, dan zul je meteen gemakkelijk aan de slag kunnen met boek 2.

IMG 4027
Aan het werk aan Bonnie de Beer

Erinna is een pietje precies. Alle knuffeltjes zijn perfect afgewerkt en hebben mooie details. Dat precieze merk je ook goed aan de gegeven instructies. Alles wordt uitgelegd; zelfs de exacte plaats waar je onderdelen moet aannaaien wordt aangegeven. Er wordt gewerkt met markeringen en foto’s waarop precies te zien is hoeveel steken afstand er tussen de onderdelen moet zitten. Echt heel handig en zo kun je de knuffels precies namaken.

Ik ben dit keer aan de slag gegaan met de reislustige Doki de Olifant. Ik vind het ontwerp van een zittende olifant met een tuinbroek aan echt superschattig. Het is wel veel werk om Doki te maken; zo hij heeft veel onderdelen en kleurwisselingen. Maar, dat maakt het ook weer een uitdagend patroon en het resultaat mag er zeker zijn! Wat ik ook echt heel leuk vind is dat zijn slurf en hoofd uit een stuk zijn, dat zie je niet vaak bij gehaakte olifanten. Meestal wordt de slurf apart gehaakt en later aangenaaid. Ik vind dit echt een veel liever en natuurlijker effect hebben!

IMG 4026
Mijn Doki de Olifant

Inmiddels heb ik 3,5 patroon uit de boeken van Erinna gehaakt. Ja, 3,5 want Bonnie de Beer is helaas nog niet af! Ik was al fan van de leuke ontwerpen van Erinna, maar ben nu een nog grotere fan geworden. De hartendiefjes zijn echt verslavend om te maken. En, ik wil ze ook eigenlijk niet weggeven! Doki zit zo lief op mijn bureau en het ballerinaatje Daisy-Mae uit het eerste boek ligt heerlijk in mijn projectkast. 😉 Ik vind het zo gezellig om ze te zien zitten als ik aan het werk ben.

IMG 4029
Al mijn hartendiefjes bij elkaar!

Mocht je het boek Amigurumi Hartendiefjes ook willen kopen, dan kan dat HIER. Heb jij het boek al? Heb je er al iets uit gehaakt en zo ja, welk hartendiefje heb jij gehaakt? Wat vind jij van de patronen?

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *