Zelf een rammelaar maken

20230809 103927 01

Ken je dat ook? Je haakte een leuke knuffel en je wil er een rammelaar in doen, maar… Je hebt de laatste vorige keer opgebruikt en je kocht nog geen andere? Wist je dat je ook makkelijk zelf een rammelaar kan maken?

Wat heb je nodig?

  • Twee dezelfde flessendopjes.
  • Sterke lijm om plastiek aan elkaar te kunnen kleven.
  • Kleine parels (kralen), stenen of rijst.
zelf een rammelaar maken

Hoe ga je te werk?

Neem de twee propere flesdopjes. Spoel ze vooraf grondig met water, zodat er geen frisdrank achterblijft. Zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Verwijder eventueel een boord, zodat de doppen alle twee dezelfde hoogte hebben.

Vul één dopje met wat stenen of kleine parels (kraaltjes). Als het maar iets is wat ‘hard’ aanvoelt en ‘lawaai’ maakt bij het schudden en bewegen.

Doe aan de boord van het andere dopje de sterke lijm, laat die even liggen en bevestig die op de gevulde dop. Druk stevig aan en verwijder eventueel overtollige lijmresten met een doek.

zelf een rammelaar maken

Desnoods rondom een laagje stevige tape bevestigen, zo heb je een extra zekerheid dat de dopjes op elkaar blijven tijdens het gebruik.

20230809 103851 01

Waarvoor gebruik je een rammelaar?

Een rammelaar kan je verstoppen in een kleine gehaakte knuffel. Het haakpatroon van ‘Sam, de beer’ is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor. Er is zowel een versie van een rammelaar, als een knuffel beschikbaar op de site van Gek op Haken.

Op tijd controleren!

Aangezien je de rammelaar zelf hebt gemaakt, is er toch enige opmerkzaamheid nodig bij het gebruik van de rammelaar. Controleer daarom tijdig of er geen losse onderdelen zijn, zodat de baby of kindje zich niet kan verslikken in de parels (kralen) of steentjes die je in de rammelaar hebt gedaan. Je laat je kind het beste niet alleen met een speeltjes dat je zelf hebt gehaakt om te voorkomen dat losgeraakte onderdelen bij het kindje komen!

Rammelaar kopen

Er zijn natuurlijk ook rammelaars online te koop. Onder andere bij Caro’s atelier kan je een rammelschijfje bestellen. Leden krijgen fijn 10% ledenkorting met de speciale kortingscode.

En nu rammelen maar. Ga jij er ook eens eentje proberen te maken? Alvast veel knutselplezier.
Haak ze!

Groetjes Sofie.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *