Opbergtips voor je haakbenodigdheden

Wellicht zit er iets in de genen van hakers en haaksters, want volgens mij zijn we allemaal wel gek op blikjes, bakjes, doosjes, etuitjes en potjes om onze haakbenodigdheden in op te bergen. Om die verzamelwoede een beetje in toom te houden ;), geef ik je dit keer wat opbergtips voor je haakbenodigdheden!

Ikzelf heb daar tenminste wel ècht een zwak voor. In de loop der jaren heb ik veel haakspulletjes verzameld en daarvoor heb ik al veel verschillende type etuis en bakjes gebruikt.

Die ervaringen wil ik graag met je delen, zodat je wellicht zelf gerichter op zoek kan gaan naar dé beste oplossing voor jouw geliefde haakspulletjes.

Opbergers voor haakbenodigdheden
Alle opbergers bij elkaar

Voor degene die niet helemaal begrijpen waar ik het over heb; ik heb het dus over een handige opbergplek voor al je haaknaalden, schaartjes, steekmarkeerders, rolmaatjes en stopnaalden.

In de afgelopen jaren heb ik vele verschillende soorten haaknaalden gebruikt. Mijn Clover haaknaalden heb ik al best een lange tijd samen in een hoesje dat je kan opvouwen. Dit noemen we dan een haaketui. Op internet zijn meerdere soorten haaketuis te vinden van stof of leer. Je kan ze bijvoorbeeld ook vinden bij  www.Hobbybags.nl (en daar krijg je als lid ook nog eens 10% korting!)

Haaketui van Clover

Mijn overige haaknaalden heb ik in een “gewone” etui gestopt, zodat ik ze wel altijd snel kan vinden en in de buurt heb.

Ik heb al vele verschillende etuis gehad, elke keer iets groter of een andere kleur die ik nèt iets mooier vond. Hieronder laat ik je enkele voorbeelden zien:

Haaketuis

Verder heb ik een oud doosje voor mijn schaartjes en steekmarkeerders. Het is een oud, gestoffeerd doosje dat van mijn moeder is geweest. Dat doosje heb ik altijd bij me. Als ik op pad ga doe ik daar ook de haaknaald in die ik op dat moment nodig heb. Zo heb ik alles bij elkaar in een handig klein doosje.

En inmiddels heb ik zó veel spulletjes dat ik zelfs een kastje in mijn huiskamer heb staan om daar spulletjes in op te slaan. Ik heb hem ergens online gevonden, geverfd en ingericht als haakkastje. Als ik de klep optil kan ik gelijk al mijn haakspulletjes zien en kan ik snel vinden wat ik zoek.

Ik maak dus wel een duidelijk verschil tussen de spulletjes die ik thuis laat en de spulletjes die ik met me mee wil nemen als ik op pad ga met mijn haakwerkje.

Ik ben heel benieuwd naar jouw opbergplek voor al je haakspulletjes. Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Groetjes, Marieke

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat leuk om te zien hoe herkenbaar dit is. Zelf heb ik een opbergpoef gekocht en daar al de spulletjes in gedaan. Heb een paar project tassen. Voor als ik weer lekker onderweg ben. En zorg ook dat alles gelijk weer wordt opgeborgen als het klaar is. Maar zo een kastje is zeker zo handig hihi wie weet gaat dat er ooit ook nog komen

  1. Wat leuk dat het zo herkenbaar voor je is! Naarmate ik meer spulletjes in huis kreeg, had ik steeds meer mandjes en doosjes nodig…uiteindelijk is zo’n kastje dan wel erg handig.

   groetjes, Marieke @Haakmelief

 2. Wat een leuk kastje heb jij. Ik denk dat ik manlief maar eens ga vragen voor ook zoiets. Nu staat en ligt het door de hele kamer waar ik maar een plekje zie. Heel herkenbaar dit allemaal hihi.

  1. Dank je wel voor je leuke reactie. Fijn te lezen dat het herkenbaar is! Ga zeker op marktplaats zoeken, super leuk om zoiets te restylen en te gebruiken!

   groetjes, Marieke