Patronen met een gehaakt randje

16

Soms kan je een project aan het haken zijn en dan mis je toch nog iets als hij klaar is. Vooral bij dekens en sjaals kan het eindresultaat soms wat saai uitvallen. En wat is dan de oplossing? Haak er een mooi randje omheen en dan is je haakproject pas ècht af!

Ik heb hieronder mijn favoriete Gek op Haken-projecten genoemd die een supermooi randje hebben!! En onthoud: zo’n randje kan je op elk ander project toepassen. Dus heb je thuis nog een sjaal liggen die je nooit draagt, omdat hij wat saai is? Voeg een leuke rand in een vrolijke kleur toe en draag hem elke dag!

In willekeurige volgorde:

Sjaal Marit van Dorine Brökling

Ik heb deze set van een sjaal met wanten mogen testen voor Dorine en toen ik het patroon ontving viel mijn oog gelijk op de gele bloemetjes die aan het uiteinde van de sjaal hingen. Wat een vrolijkheid in één sjaal! Zo’n randje van bloemetjes geeft de sjaal net wat extra “WOW” waardoor het een echte eyecatcher is aan je kapstok en om je nek!

Sjaal Palette van Linda Daas

Ik heb Karin bezig gezien terwijl ze deze sjaal aan het haken was en het randje dat aan de sjaal zit is ècht prachtig! Ik moet wel eerlijk zeggen; het is geen losse ronde die je als laatste om de sjaal heen haakt. De rand haak je namelijk gelijk aan het einde van elke toer. En dat maakt hem juist ook wel weer super apart; je haak de rand tijdens het haken van de hele sjaal! Dus elke toer eindig je met een stukje van de rand. Het lijken een soort druppels die aan de sjaal hangen, een erg mooi effect!

Heerlijke Herfstdeken van Jantine Flach

Deze deken is gemaakt als CAL, dus elke week kwam er een nieuw deel online. Toen de rand online kwam werd ik erg enthousiast! Zonder rand is het nog steeds een prachtige deken, maar dit vrolijke randje maakt de deken echt helemaal af. Als je dit randje zelf gaat gebruiken bij dekens of sjaals die je thuis nog hebt liggen, houd dan rekening met het volgende: niet alle kleuren van de deken/sjaal hoeven terug te komen in de rand. Bij de deken van Jantine zitten maar 3 kleuren in de rand en dat is de kunst van het weglaten! Kies 2 of 3 kleuren als je deze rand gaat gebruiken, des te mooier is het eindresultaat. Het moet natuurlijk geen bonte kermis worden! 😉

De Pom pom omslagdoek van Carolien Boele

De naam zegt het al: het gaat bij deze sjaal om de pompons die aan de sjaal hangen! En dat ook nog eens in een contrasterende kleur waardoor ze extra opvallen. De bolletjesrand aan de onderkant is voor een beginner misschien een uitdaging. Maar laat je daar vooral niet door tegenhouden. In het patroon vind je een duidelijke foto-tutorial hoe de pom pom-rand gehaakt moet worden. Dit is ook een rand die prima voor elk project gebruikt kan worden dat je thuis nog hebt liggen!! Dus pak je ‘work in progress’ project erbij en geef het een mooi randje!

Pannenlappen van Jantine Flach

Ok, ik geef het eerlijk toe; deze pannenlappen zouden ook zonder het mooie randje eromheen nog steeds prachtig zijn.  Het randje geeft alleen wel ècht iets extra’s dat ze nog mooier maakt, toch? Vooral die extra lusjes aan de onderkant maken het project helemaal af. Ik heb zelf al een sjaal in gedachten waar ik dit randje wel wil gaan toepassen! Het is nu een wat saaie sjaal die helemaal opfleurt met zo’n randje! En dan in een andere kleur dan de sjaal bijvoorbeeld…ik heb een groene sjaal, en dan is een roze randje wel erg tof!

Nou, ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om je oude projecten er weer eens bij te pakken en helemaal hip te maken met een gehaakt randje!!

Laat het me weten als je zoiets al eens hebt uitgeprobeerd? Ik zie je reactie wel hieronder verschijnen.

Groetjes, Marieke

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *