Boekreview: Smûk van Wimke Tolsma

587 Wimke boek Smuk

Ik was erg blij toen ik hoorde dat ik een boekreview voor het geweldige boek Smûk mocht schrijven. En, dat is niet alleen vanwege de leuke haakpatroontjes die er in staan. Nee, het is een boek met 60 eenvoudige zelfmakers. En aangezien dingen zelf maken heel duurzaam is, ben ik daar heel blij mee! De schrijfster is Wimke Tolsma uit Friesland. Smûk is dus een Friese term, die ik voorheen niet kende. 

Wimke beschrijft in Smûk vooral de gezellige dingen die iedereen in zijn leven nodig heeft. Knutselen, wandelen, koken en lekker bezig zijn waardoor je het gevoel hebt dat je zelf je geluk maakt. Ik kende de term smûk niet, maar het lijkt een beetje op het Deense hygge dat we enkele jaren geleden overal tegenkwamen. Smûk gaat vooral over de gezellige, knusse en eenvoudige momenten. Bijvoorbeeld het maken van iets nieuws met spulletjes die je al lang in huis had en waardoor je lekker samen kan knutselen met de mensen in je omgeving. 

Er staan allerlei zaken in dit boek die je zelf kan maken; haakpatronen, recepten, slingers voor feestdagen, scrubs en zalfjes, pompons, macramé en nog tig andere creatieve bezigheden. 

En dan vooral duurzaam dus! Zelf kaarsen maken bijvoorbeeld of je eigen huisparfum samenstellen met natuurlijke ingrediënten. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik super vrolijk word van duurzaamheid!! We hebben veel plastic verpakkingen en spulletjes uit de winkel helemaal niet nodig. Zo heb ik een tijdje terug een gratis haakpatroon voor herbruikbare wattenschijfjes gemaakt, dan hoef ik die in ieder geval al niet meer te kopen en weg te gooien. Ook sommige chemische schoonmaakmiddelen kan je prima vervangen met middeltjes zoals soda en azijn. 

Van de 60 zelfmakers staan er 3 haakpatroontje in en voor deze blog heb ik er natuurlijk wel één getest: de pannenlap! Wat een leuk patroontje, niet te moeilijk…. en het resultaat is heel smûk! 😉

Dit is dus echt een boek naar mijn hart. En wat is nou zo leuk: als je lid bent van Gek op Haken krijgt je korting op dit boek! Als lid van Gek op Haken bestel je namelijk dit prachtige dikke boek voor maar € 15,- ipv € 17,95. Je betaalt bovendien geen verzendkosten. Kijk snel op de pagina met ledenvoordeel om te zien hoe jij ook zo’n leuk boek kunt bestellen.

Ik ben heel benieuwd of je het boek ook al hebt of dat je van plan bent het te gaan aanschaffen!?

Groetjes, Marieke

Link om het boek te bestellen: https://smuk.wimke.nl/
Link naar de kortingscode voor leden: https://gekophaken.nl/ledenvoordelen/
Link naar de website van Wimke met nog meer zelfmakers: https://www.wimke.nl/

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *