Zomerchallenge: Afmaken voor afhakers

Zomerchallenge Afmaken voor afhakers

Toen ik vorig jaar een blog schreef voor de bloggerwedstrijd van Gek op Haken schreef ik over verschillende types haaksters. Zo schreef ik over Kleurenkoninginnen, Eksters en Relax-sterren. De meeste haaksterren herkennen zich wel in meerdere types. Zo herken ik mezelf in de Relax-ster, de Verzamelaar, de Kadootjesfabriek, de Rekenknobbel en tja… helaas ben ik ook echt een Afhaker. Mijn hobbykamertje puilt uit van de mandjes en van die leuke kratjes met mooie projectjes die niet af zijn. Maar daar ga ik deze zomer verandering in brengen! En in deze nieuwe blog van mijn hand neem ik jou met een knipoog mee in mijn uitdaging voor deze zomer.

Heb jij ook een stapel projecten die nog niet af zijn? Maak je klaar voor de zomerse challenge ‘Afmaken voor afhakers’. Van 1 augustus tot en met 31 augustus geef ik je elke dag een uitdaging om iets aan die stapel onaffe projecten te doen. Komt een dagje niet uit, voel je vrij deze over te slaan. Niemand zit natuurlijk op (extra) stress in de zomermaanden te wachten. Heb je een dag geen project die bij de uitdaging past? Geniet van het heerlijke gevoel en drink er een drankje op! En voor de gelukkigen die elk project keurig afmaken: lees gerust verder, maar helaas, jij kunt deze challenge niet helemaal volgen. Drink er ook maar een drankje op en wens de deelnemers veel succes. We kunnen je motiverende steun goed gebruiken! 😉

Zomerchallenge Afmaken voor afhakers
Zomerchallenge

Wil jij deze zomer transformeren van een afhaker naar een afmaker? Bekijk deze challenge vooral met een glimlach en wie weet is het ook voor jou een heerlijk motiverende stok achter de deur. Daar hoop ik tenminste wel op! Want ik ga zelf natuurlijk wel mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk dagen af te strepen. 

Praat lekker mee op in het online haakcafé. Ik ben heel benieuwd hoeveel dagen jij aan het eind van augustus hebt afgevinkt?! Onder de actieve deelnemers verloot ik een prijsje. Dat is alvast een projectje wat ik nog snel even af ga maken 😉.

De poster van de challenge kun je afdrukken en gebruiken als afstreepkalender. Hieronder volgt per dag een beschrijving, soms net wat uitgebreider dan op de poster.

Dinsdag 1 augustus

Keer je huis op z’n kop en verzamel al je onaffe projectjes voor één keer bij elkaar. Hoeveel heb je er? Maak een foto van je verzameling. Heb je lef? Deel de foto op in het online haakcafé in de groep ‘Zomerchallenge’.

Woensdag 2 augustus

Bekijk de projecten kritisch. Zitten er projecten tussen die je gewoon niet wil of kan afmaken? Neem er afscheid van. Geef het weg aan iemand die het wel af wil maken, haal het uit of in het uiterste geval: gooi het weg. Zo, dat is een last minder!

Donderdag 3 augustus

Pak het project met ál die losse draadjes die je nog even weg moet werken. Werk vandaag minimaal 50 draadjes weg.

Vrijdag 4 augustus

Welk project is het snelste af te maken? Doe het vandaag! Dat voelt goed toch? Een lekker begin!  

Zaterdag 5 augustus

Welk project is echt nog veel werk, maar doet je hart toch weer even sneller kloppen nu je het weer tegenkomt? Maak het je meesterwerk voor deze maand. Meesterwerk is toch een leukere benaming dan monsterklus? Gaat het je lukken om hem eind augustus af te hebben? Haak vandaag één toer om de slag te pakken te krijgen.

Zondag 6 augustus

Hier een los beentje, daar een kop en een staart… wellicht heb jij ook wel een amigurumi liggen die alleen nog even in elkaar gezet moet worden? Ga ervoor vandaag!

Zomerchallenge 1

Maandag 7 augustus

Zit er nog een projectje tussen die je graag cadeau wil geven? Bedenk aan wie je het wil geven, stel je voor hoe de ontvanger blij jouw cadeautje in ontvangst neemt. Met een glimlach haak je zo het cadeautje af!

Dinsdag 8 augustus

Haak een uurtje aan je meesterwerk.

Woensdag 9 augustus

Oei, welk patroon hoorde ook al weer bij dit lapje? En welke naald gebruikte ik? Tijd om ook wat orde aan te brengen in je patronenstapel. Verzamel de patroontjes die je komende tijd nodig hebt en probeer te achterhalen welke naald erbij hoorde. Dat maakt de drempel om iets af te maken weer lager!

Zomerchallenge 2

Donderdag 10 augustus

Die 50 draadjes afhechten vorige week… dat ging eigenlijk best lekker. Doe je er vandaag 100? Kijk maar eens hoe ver je komt!

Vrijdag 11 augustus

Pak het project wat nog op de puntjes op de i wacht en zet die puntjes vandaag vandaag. Zet dat ritsje erin, het knoopje erop of maak het koordje af.

Zaterdag 12 augustus

Het patroon zag er zo mooi uit, maar je snapt echt niet wat er wordt bedoeld met de beschrijving van toer 10. En tja, toen heb je het aan de kant gegooid. Zonde! Vraag hulp op in het online haakcafé en wie weet kun je zo weer verder!

Zondag 13 augustus

Hard gewerkt afgelopen dagen? Tijd voor een rustdag! Kies het werkje waar je nu het meeste zin in hebt en ga er een uurtje voor zitten.

Maandag 14 augustus

Goede moed vandaag? Haak tomeloos wat toeren weg aan dat project waar je lekker niet bij na hoeft te denken. Zo, is deze week ook weer opgestart!

Dinsdag 15 augustus

Tijd voor je meesterwerk! Pak hem er maar weer bij en haak weer wat (centi)meters! Elke steek telt.

Woensdag 16 augustus

Mist er ergens nog een rand? Haak vandaag de laatste rand om die deken of dat kussentje.

Donderdag 17 augustus

Draadjesdonderdag! Nog steeds niet alle draadjes afgehecht? Vooruit, vandaag mag je kiezen. Doe je er 50 of weer 100?

Zomerchallenge 3

Vrijdag 18 augustus

Oeps… toen was de draad op. En je moet nog maar een klein stukje! Koop het benodigde bolletje of bedenk een creatieve oplossing. Overwin deze drempel!

Zaterdag 19 augustus

Welk projectje kan nog wel wat doorzettingsvermogen gebruiken? Soms is het ook even tanden op elkaar en door. Haak er minimaal een uurtje aan. Zet ‘m op!

Zondag 20 augustus

Kijk nog eens terug naar de opdrachten van afgelopen 20 dagen. Kies er zelf één uit die je inhaalt of nog eens doet.

Maandag 21 augustus

Zit er een kledingstuk tussen jouw projecten? Bijvoorbeeld een lekker vest of een mutsje? Neus vandaag in je kast en bedenk waarmee je dit leuk kunt combineren als het af is. Dat motiveert om er weer mee aan de slag te gaan!

Dinsdag 22 augustus

Pak je meesterwerk er vandaag maar weer bij en haak tot deze kleur of bol op is.

Woensdag 23 augustus

Het leek een fantastisch project, maar je bent toch niet blij met hoe het uitpakt. Probeer “out-of-the-box” te denken. Met welke creatieve draai, bijvoorbeeld een ander kleurtje, gaat het weer leven voor je? Verander je plan!

Donderdag 24 augustus

Draadjesdonderdag! Wie weet kun je deze dag inmiddels overslaan, maar voor de volhouders doen we nog een draadjesdonderdag. Kies het project met de meeste draadjes en werk weer wat eindjes weg!

Vrijdag 25 augustus

Misschien ken je het wel. Je liep vast en besloot te pauzeren. Eigenlijk moet je een stuk uithalen, maar dat is zo zuur! Vandaag haal je het uit zover nodig en haak je er daarna weer een stukje bij waar je wél tevreden over bent.

Zaterdag 26 augustus

Wist je dat het over 121 dagen Kerstfeest is? Als je nu die halve kerstster afmaakt, ben je lekker op tijd klaar voor komende kerst! Of maak die paddenstoel af voor de herfst.  Vooruit, wil je voor Pasen aan de slag? Ook dat mag!

Zondag 27 augustus

Kies vandaag zelf je uitdaging!

Maandag 28 augustus

Dat éne project… Je weet het niet hoor… maar afgelopen weken ben je hem blijven negeren. Maak vandaag de keuze: gaat hij alsnog weg of ga je er nog voor om hem komende tijd af te maken?

Dinsdag 29 augustus

En… gaat het je lukken om je meesterwerk af te maken voor donderdag? Even knallen nog maar!

Woensdag 30 augustus

Weet je, ik geef je een bonus deze dag. Doe waar jij blij van wordt, maar start nog even geen nieuw project vandaag.

Donderdag 31 augustus

Proficiat! Je hebt het einde van deze challenge behaald. Geniet van al je prestaties van afgelopen maand! Je bent een topper! Maak je nog een mooie foto van jouw resultaten? En deel je ervaringen in het online haakcafé. Ik ben benieuwd!

(oeps… zie ik daar nog een los draadje hangen?)

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Zoals ik al in het online cafe aangaf, heb ik 1 “meesterwerk” liggen. Ik ben meestal hooguit met 2 projecten tegelijk bezig en maak ze ook af. Maar met grannies, is dit toch lastiger voor mijn gevoel. Ik zal morgen de foto plaatsen in het online cafe. Ik heb nu 3 weken vrij en wil toch echt dat dit project na jaren eens af komt.

 2. Heel tof idee, maar toen ik zo’n 5-6 jaar geleden het handwerk opnieuw opnam, heb ik eerst al mijn onafgewerkte werkjes afgemaakt en nu ben ik met nooit meer dan 2 werkjes tegelijk bezig 😊

 3. Ik ben al begonnen met dingen afmaken. En de goede afspraak met mijzelf gemaakt niets nieuws te beginnen voor dat alle losse projecten af zijn. Al moet ik zeggen dat voor in de auto toch een nieuw project ben gestart. Granny’s haken gaat in de auto makkelijker dan een deken. Met verschillende bolletjes.

 4. Waarom zijn er idd zoveel projecten niet af???
  Ik dacht dat ik daar alleen goed in was. 🫣Maar nu blijkt dat jullie óók allemaal mandjes, tassen en laadjes vol hebben liggen.
  Ik doe mee, ga tòch niet op vakantie…..

 5. Super handig… maar eh… ff mn werkgever vragen of ik de maand aug vrij kan krijgen..😂😂.
  Maar serieus! Dank voor deze motiverende kalender.

 6. Oh, dit is zo herkenbaar!
  Op zolder ligt een tas met grannies waar een jasje van gemaakt moet worden en een tas met grannies waar nog een deken van moet worden gemaakt.
  In de woonkamer wachten nog tunesisch gehaakte stroken om een deken van de maken. En er staat een tas naast de bank met een kerstproject dat er al 2 jaar ligt. In de kast boven ligt ook een onaf kerstproject. Onder de salontafel liggen twee omslagdoeken die nog niet klaar zijn en er ligt ook een tas met miniprojectjes voor prematuurtjes waar nog knoopjes en lintjes aan moeten (die ik al maanden geleden heb gekocht…..).
  In onze slaapkamer ligt een doos met alle materialen om een dooptenue te breien voor mijn siliconen babypop.
  En last-but-not-least ligt naast mijn laptop de mandala madness waar ik een parasol van wil maken. Daar ben ik halverwege mee en dit is het project waar ik nu aan werk komt dit zomer niet meer af, maar hij gaat zeker op de lijst
  En dat is wat me zo te binnen schiet. Als ik echt zoek, vind ik vast nog wel meer
  Eens even proberen of de printer mee wil werken.

 7. Ga ook zeker meedoen 🙂. Heb een grote bak vol onafgewerkte. Nu in aparte zakjes gedaan. Al een beetje overzicht ☺️. Maar zie niet hoe ik het blad kan afdrukken.🤷‍♀️