menu

inloggen

inloggen

De gezelligste haakwebsite van Nederland & België!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Zet de Bloemetjes Binnen! ;)

Gezellige sfeerimpressie!

Nog even en dan zijn de IJsheiligen weer voorbij en kunnen alle bloemen weer buiten worden gezet. Houden jullie je daar altijd aan? Kunnen jullie de verleiding weerstaan als je in het tuincentrum rondloopt?

Ik vind het altijd lastig, maar heb daar nu een leuk ideetje voor. 

Want wat is er leuker dan bloemetjes haken? Een bloemetje kan altijd. Pak je restjes katoen erbij, zoek op Pinterest, Internet of in boeken naar verschillende leuke patronen en ga aan de slag.

Zelf vond ik de meeste patronen in: “100 Bloemen om te haken en te breien”. Eén van mijn allereerste haakboeken. Als je niet kunt of wilt breien is er ook een versie van dit boek met alleen maar patroontjes voor gehaakte bloemen, het heet “100 bloemen om te haken”. De Mollie Flower die je op deze website kunt vinden kun je er ook voor gebruiken.

Op de voorgrond het haak- en breiboek.

Ik koos ervoor om verschillende bloemen te haken. Sommige bloemen heb ik meerdere keren gehaakt, want herhaling zorgt voor rust en eenheid. Wissel af met gehaakte blaadjes en andere groene elementen en maak er daarna een geheel van. Ik nam het idee van een krans als uitgangspunt en koos voor een kurken onderzetter om de bloemen op te bevestigen. Het mooie was dat dit gewoon met naald en draad kon. Dwars door het kurk heen en terug met een paar steekjes ieder bloemetje vastzetten en, tadaah! Klaar!
Als je je krans elk seizoen wilt veranderen, dan kun je de bloemen ook vastzetten met speldjes. Houdt de krans dan wel uit de buurt van (kleine) kinderen en huisdieren! 

Close up van de bloemenkrans.

Tip: prik met een speldje een dierbare foto of mooie quote op je kurkbord en de bloemen vormen een mooi lijstje!

Nog even leuk inpakken en ik heb een leuk cadeau om al snel weg te geven.

Haken jullie ook wel eens bloemetjes? Hoe gebruiken jullie de bloemetjes? En wat maken jullie er dan van?

Groetjes en tot snel weer!

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: