Wat voor type haakster ben jij?

Foto Marjolein Moerkerken

Deze blog is de derde en laatste blog uit de bloggerwedstrijd van mei 2022. Marjolein Moerkerken is een van de drie finalisten. De blogs van de finalisten worden gepubliceerd op 16, 17 en 18 mei 2022. Vanaf 18 mei kun je via onze website stemmen op jouw favoriete blog. Stem je mee? Onder de stemmers worden leuke prijzen verloot!

En, dan geef ik nu het woord aan Marjolein….

De tijd dat vooral oude vrouwtjes de haaknaald pakten, is allang voorbij. Vandaag de dag pakt jong en oud, man en vrouw, boerin, bakker en advocate regelmatig een haaknaald om de mooiste meesterwerken te creëren. Maar wat voor type haakster ben jij eigenlijk? Lees snel verder en ontdek in welke types jij je het meest herkent!

De Relax-ster

Oh wat vind jij het heerlijk om na een drukke dag met je haakwerk op de bank te kruipen. Even ontprikkelen, je gedachten laten gaan en met elke steek die je haakt voel je je hersenpan ontspannen. Dat haken is zo rustgevend voor je brein!

De Granny

Nee, jij weet natuurlijk dat dit woord niets zegt over oma’s. Het is jouw favoriete vierkantje! Of je nu een tas haakt, een deken of een knuffel… het bestaat meestal uit zo’n leuk vierkantje. Had ik al gezegd dat je er alle kanten mee op kunt? En het verveelt je nooit!

20220508 164811

De Social-ster

Of het nu live in een haakcafé is of online op Insta, jouw hobby deel je graag. Je pronkt met je laatste werkstukken en doet inspiratie op bij je hobbymaatjes. Haken doe jij niet alleen, je voelt je verbonden met veel andere haaksters. Een lidmaatschap bij Gek op haken maakt dat natuurlijk compleet!

De Ekster

Haken is leuk, maar van al die hebbedingetjes die je erbij kunt gebruiken word je pas echt gelukkig. Heb je die nieuwste gouden ooievaarschaartjes al gezien? Zet dat maar vast op je verlanglijstje. Of wat dacht je van al die leuke steekmarkeerders… Je hebt er al wel 100, maar die leuke met dat cupcakeje eraan wil je toch echt aan je nieuwste projectje hangen! Gelukkig heb je genoeg mooie tasjes om alles in op te bergen.

De verzamelaar

Hoe snel je ook haakt, je wolvoorraad groeit uit zijn jasje. Want zeg nu zelf, al die mooie bolletjes in de winkel zijn niet te weerstaan! En kijk nou, wat een leuk patroon in dat nieuwe magazine! Daar schaf je ook vast de spulletjes voor aan. Ideeën en materialen verzamelen geeft je al zo veel plezier! Wat is nu leuker dan rondstruinen in je eigen wolwinkeltje? Moet je wel even zorgen dat je er nog kunt lopen…

20220508 163547

De Goede-doelen-haakster

Een mutsje voor een sapjesfles, een deken voor Roemenië of een kussen voor het asiel… Jij haakt graag voor een goed doel. Haken en geven is dubbele vreugde! Wordt er een actiemarkt aangekondigd? Snel aan de bak, jij zorgt wel voor een kraam vol haaksels. 

De Groene Haakster

Jij kiest je wol duurzaam. Je bent fan van natuurlijk geverfde wol en je hart maakt een sprongetje als in een winkel vlakbij de wol ter plekke wordt geverfd. Zo kun je alle ins en outs van de wol te weten komen en geniet je extra van je gehaakte boodschappentasje op de markt.

De Kadootjesfabriek

Yes, er is weer een baby’tje geboren bij de buurvrouw van het zusje van je vriendin. Mooie reden om weer zo’n leuk babydekentje te haken! Jij geniet van een feestje en viert er het liefst zoveel mogelijk. Een kadootje nodig? Zo gehaakt! Een babydekentje voor zus, een gastendoekje voor moeders en een knuffel voor je neefje…

20220508 164700

De Kleurenkoningin

Eigenlijk maakt het jou niet zo uit wat je precies haakt. Als je maar vrolijk wordt van de kleurtjes. Het liefst knallen ze je tegemoet. Je bent groot fan van de fluorwolletjes, zo gezellig! En één ding weet je zeker: een projectje moet minimaal 5 kleurtjes bevatten, anders ben je er zo op uitgekeken.

De Afhaker

Jij hebt door heel het huis projectjes liggen. Ben je een haaknaald kwijt? Dikke kans dat die nog in onaf projectje X steekt. En waar is die mooie groene bol gebleven? Oh ja… daar was je mutsje Y mee begonnen toen het opeens zo koud was. Voor het een af is, begin je het volgende en zo raak je soms de draad een beetje kwijt. Er is ook zoveel leuks te haken! Vandaag nog zag je zoiets leuks langskomen bij Gek op Haken… even proberen hoor!

De Rekenknobbel

Heerlijk om een patroon te ontcijferen of ontwerpen. Hoe ingewikkelder, hoe leuker! Ben je eenmaal opgestart met een project, dan kun je de verleiding niet weerstaan om te meten hoelang je over één toer doet. En hoeveel toeren doe je dan in een uur? Hoeveel dagen heb je nodig om dit project af te maken? Jij rekent het wel even uit! 

20220508 164326

De Haakster-del-sol

Voor jou is een haakreisje naar de zon de ultieme droom! Gezellig met anderen haken met je voeten in het zwembad, zonnehoedje op, een lekkere lunch erbij… wat wil je nog meer? Omdat je dit niet elk jaar kan doen, geniet je het andere jaar gewoon met je haakwerk in de hand voor je caravan. De zelfgehaakte vlaggetjes hangen al te wapperen in een zomers briesje!

Ik ben heel benieuwd in welk type jij je herkent! Grote kans dat je van meerdere types iets hebt. En vergeet niet… ook haaksters zijn uniek. Haak gerust je eigen hokjes!

Vanaf 18 mei kun je via onze website stemmen op jouw favoriete blog. Stem je mee? Onder de stemmers worden leuke prijzen verloot!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *