Haakinspiratie van Sofie

IMG 5535

Heb je net als ik soms helemaal geen inspiratie om wat je kan haken? Dan heb ik voor jullie en mezelf een lijstje klaar gemaakt om toch wat ideetjes op te doen.

Haak eens een pannenlap!

Jantine heeft zo’n mooie hartjes pannenlappen gemaakt, daar wil je direct aan beginnen, niet?! Als lid kan je het patroon hier downloaden.

pannenlappen lw galery

Haak een kleurrijke sjaal.

Marieke begon in de zomer met dit veelzijdig ontwerp van de ‘Happy granny squares sjaal’. Eentje waarbij je je eigen kleurencombinatie volop kan tonen. En je hebt nooit sjaals genoeg, of ook altijd fijn om cadeau te doen.

IMG20220314093220

Haak een vrolijk etui!

Bovendien kan je dat etui gebruiken om je haakspullen zoals aan haaknaald, rolmeter, steekmarkeerders enzovoort in op te bergen. Ik ben fan van het kleurrijke ruiten etui, een patroon van Carolien Boele.

IMG 20220207 102929 1

Haak een sleutelhanger!

Ik vind dit super handig om te haken en klaar te hebben liggen, vooral omdat je dit cadeau kan doen. Door te haken met felle kleuren zie je je sleutels onmiddellijk liggen. De Engelse bloem is mijn favoriet van op onze website Gek op Haken.

Sleutelbos

Haak een deken.

Om een deken te haken, heb je wel wat meer tijd nodig. Want dat haak je niet in één, twee, drie! Het haken van een deken is vooral in de winter lekker warm, want dan hebben je benen het (na enkele toeren te haken) warm door het stuk dat op je benen rust en achteraf is een deken echt een pronkstuk in je huis. Wil je 5 tips voor een deken, dan kan je mijn Top 5 van dekens hier terug lezen. Ik kan jullie al verklappen dat ik van mijn meegegeven top 5 al drie dekens gehaakt heb.

Hopelijk heb je weer wat inspiratie. Of wordt je lijstje van ‘to-do’ nu ook superlang, net zoals bij mij. Geen nood, haken is en blijft ontspanning.
Haak ze!

Groetjes Sofie

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *