Op wolexpeditie in Zwolle en Dronten

happy crafts 1

Degenen die mijn blogs vaker hebben gelezen, weten dat ik gek ben op het bezoeken van wolwinkels! Ik noem een bezoekje aan zo’n snoepwinkel vaak gekscherend een ‘wolexpeditie’. Ik zoek dan namelijk knusse winkeltjes waar ik allerlei mooie bolletjes garen tegenkom en waar ik word ondergedompeld in een overvloed aan kleuren, gehaakte dekens en fleurige kussens. Ik besteed graag een middagje in een wolwinkel waar ik nog niet eerder ben geweest….en dus is dit een leuk tijdverdrijf tijdens vakanties. Zo ging ik op wolexpeditie in de meivakantie: ik ben met mijn vriend een weekje naar Drenthe geweest en ik heb dit mooi kunnen combineren met een bezoekje aan Happy Crafts in Zwolle. Op de terugweg ben ik ook nog naar Wolplezier in Dronten (Flevoland) geweest.

Happy Crafts in Zwolle

In Zwolle, aan de Assendorperstraat, zit de wolwinkel Happy Crafts (vroeger was dat de Rits In). Zwolle is sowieso een leuke stad om eens te bezoeken; het heeft een prachtig oud centrum. Happy Crafts zit wat buiten het centrum, maar wel op loopafstand!

happy crafts 3

Ik heb mijn vriend op een bankje achtergelaten (het was gelukkig mooi weer) en ben gewapend met mijn camera, portemonnee en mondkapje de winkel binnen gegaan. Winkelen op afspraak was toen net afgeschaft, dat was mooi meegenomen!

Het is een prachtige winkel, ruim opgezet en met een groot aanbod van verschillende garens. Happy Crafts Zwolle verkoopt wol en katoen van Durable, Scheepjes, Lang Yarns, Bobbiny en DMC. Daarnaast vind je er een breed assortiment brei/haaknaalden van onder andere Clover, Prym, Knitpro en Pony. En is er een mooie collectie handwerkboeken, haakpakketten en creatieve cadeaus.

Ik weet ook dat op sommige dagen Nienke van Mooi van Draad daar werkt, maar dat was niet het geval op de dag dat ik er was. Ik ben een groot fan van haar ontwerpen en weet ook dat er een nieuw boek van haar in de maak is, dus houd haar account in de gaten!

Heb je ook gezien dat Nienke vorig jaar hele toffe hoezen voor bloempotten heeft ontworpen voor Gek op Haken? Het leuke patroon vind je op de website en in het gave Gek op Haken-haakboek: Zomerse Haakpatronen!

Wolplezier in Dronten

Tja, Dronten….dat lag totaal niet op de route terug naar Brabant, maar ik wilde al een tijdje graag naar de winkel Wolplezier, dus een kleine omweg vond ik niet erg.

wolplezier 1

Ik kende deze winkel al van enkele handwerkbeurzen waar ik ben geweest; toen waren ze bekend als de samenwerking tussen Wolplezier en Hobbykamer de Blauwe Vlinder. En nu gaan ze dus door onder 1 naam; Wolplezier.

De winkel is wat verstopt in een winkelcentrum, dus ik moest even goed zoeken. Maar het is de speurtocht zeker meer dan waard geweest. Het is een grote en lichte winkel, met vele garens en voorbeelden van haakwerken ter inspiratie. Overal hangen vesten, truien, tassen en dekens om je op ideeën te brengen, mocht je zelf niet weten waar je aan kan beginnen, haha. (Daar heb ik nou nooit last van) Vooral voor de dames en heren die graag sokken haken/breien is er genoeg garen te vinden!

Ze verkopen garens van Katia, Durable, Lana Grossa, Scheepjes en Schachenmayr. Ook hebben ze allerlei benodigdheden voor je haakwerk zoals muziekdoosjes, leren labels, haaknaalden, haakboeken, stoffen en ook verrassingsboxen als cadeau voor een verjaardag! 😊

De eigenaresse was erg vriendelijk en we hebben even leuk staan kletsen over allerlei haakactiviteiten. Ze kijkt uit naar de tijd dat er weer beurzen worden georganiseerd, maar dat zullen we allemaal zeker wel herkennen!

Tot het zover is…… als je in de buurt bent, ga zeker een keer langs deze toffe winkels! Een wolexpeditie naar Zwolle en Dronten is zeker aan te raden 😉

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 35.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een een leuke expeditie..wat een geduld heeft je vriend..heel fijn is dat. Ik houd de zaken zeker in gedachten en heb ze al genoteerd in mijn agenda. Heel fijn jouw blog en zeker als je naar een stad gaat, waar jij bent geweest. 🥰

    1. Ik ben heel blij met het geduld van mijn vriend, haha, Maar wat leuk dat je zo met me meeleest 🙂 Als je nog tips hebt voor andere winkels, dan hoor ik het graag.

      groetjes, Marieke