Op wolexpeditie bij Caro’s Atelier

caros atelier 2 e1695637250794

Een paar weken geleden mocht ik weer op wol-expeditie. En, als je mij inmiddels een beetje kent, dan weet je dat dit mijn favoriete wol-gerelateerde activiteit is. Samen met Karin (van Gek op Haken) ging ik naar Caro’s Atelier. Het is wel zo gezellig om met z’n tweeën te gaan!

Deze wolwinkel stond al een lange tijd op mijn ‘places-to-go-to’ lijstje. Aangezien het vanuit West-Brabant echter 1,5 uur rijden is naar Almere, was het er tot nu toe nog niet van gekomen. Ik kende de winkel en het personeel eigenlijk alleen van verschillende haak-, brei- en wol-beurzen. De beursstand van Caro’s Atelier is altijd erg vrolijk en het staat dan elke keer weer vol met prachtige garens en mooie pakketten. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en je krijgt ook altijd wat patroontjes mee bij je aankopen. Het leek me daarom wel leuk om ook een keer de winkel zelf te bezoeken. 

Eindelijk was het zover: we gingen op pad naar Almere. De winkel zit op een bedrijventerrein, niet echt wat je van een wolwinkel verwacht. Maar het is toch wel logisch: het is een prachtige winkel met veel mooie garens, maar hun kracht is vooral het gigantische magazijn dat ze hebben. Daardoor kunnen ze via hun webwinkel allerlei zaken leveren en is er genoeg garen voor iedereen. 

mooie raamhangers

In de winkel ligt 1 bolletje van elke kleur en bij de kassa kan je aangeven hoeveel je ervan wilt hebben. Het personeel van de winkel gaat dan ‘shoppen’ in het magazijn om jouw bolletjes te verzamelen. Het is een mooi systeem en daardoor is er ook veel keuze in garens. 

Ik heb meerdere rondjes door de winkel gelopen en ik werd gelijk vrolijk van alle gekleurde bolletjes! 

De winkel staat vol met prachtige projecten ter inspiratie zoals sjaals, dekens, poppetjes, kussens, etc. Een aantal projecten herkende ik wel van de beurzen, maar er zaten ook nieuwe pareltjes tussen. 

Omdat ik wist dat ik al snel zou gaan verhuizen, kon ik mezelf inhouden om niet teveel te kopen! Een aantal bolletjes Gioia van Lana Grossa kon ik écht niet laten liggen. Ook heb ik een leuk boek gekocht. Het is het boekje “kleine kerst truien haken” van Club Geluk

De aankopen e1571593076414
Mijn aankopen. Mooi toch?!

Al met al dus een fantastische winkel die deze rit van 1,5 uur (zolang moest ik rijden ;)) zeker waard is! Mocht je er nog niet zijn geweest, dan kan ik je aanraden om zeker eens een kijkje te gaan nemen in Almere. Het is een wol-walhalla! Maar natuurlijk kun je ook heerlijk online shoppen bij Caro’s Atelier.

Tot de volgende keer!

Wil je meer lezen over de wol-expedities van Marieke? Lees dan bijvoorbeeld haar verslag over wolwinkels in West-Brabant of Limburg.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *