Op wol-expeditie bij Caro’s Atelier

Een paar weken geleden mocht ik weer op wol-expeditie. En, als je mij inmiddels een beetje kent, dan weet je dat dit mijn favoriete wol-gerelateerde activiteit is. Samen met Karin (van Gek op Haken) ging ik naar Caro’s Atelier. Het is wel zo gezellig om met z’n tweeën te gaan!

Deze wolwinkel stond al een lange tijd op mijn ‘places-to-go-to’ lijstje. Aangezien het vanuit West-Brabant echter 1,5 uur rijden is naar Almere, was het er tot nu toe nog niet van gekomen. Ik kende de winkel en het personeel eigenlijk alleen van verschillende haak-, brei- en wol-beurzen. De beursstand van Caro’s Atelier is altijd erg vrolijk en het staat dan elke keer weer vol met prachtige garens en mooie pakketten. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en je krijgt ook altijd wat patroontjes mee bij je aankopen. Het leek me daarom wel leuk om ook een keer de winkel zelf te bezoeken. 

Eindelijk was het zover: we gingen op pad naar Almere. De winkel zit op een bedrijventerrein, niet echt wat je van een wolwinkel verwacht. Maar het is toch wel logisch: het is een prachtige winkel met veel mooie garens, maar hun kracht is vooral het gigantische magazijn dat ze hebben. Daardoor kunnen ze via hun webwinkel allerlei zaken leveren en is er genoeg garen voor iedereen. 

In de winkel ligt 1 bolletje van elke kleur en bij de kassa kan je aangeven hoeveel je ervan wilt hebben. Het personeel van de winkel gaat dan ‘shoppen’ in het magazijn om jouw bolletjes te verzamelen. Het is een mooi systeem en daardoor is er ook veel keuze in garens. 

Ik heb meerdere rondjes door de winkel gelopen en ik werd gelijk vrolijk van alle gekleurde bolletjes! 

De winkel staat vol met prachtige projecten ter inspiratie zoals sjaals, dekens, poppetjes, kussens, etc. Een aantal projecten herkende ik wel van de beurzen, maar er zaten ook nieuwe pareltjes tussen. 

Omdat ik wist dat ik al snel zou gaan verhuizen, kon ik mezelf inhouden om niet teveel te kopen! Een aantal bolletjes Gioia van Lana Grossa kon ik écht niet laten liggen. Ook heb ik een leuk boek gekocht. Het is het boekje “kleine kerst truien haken” van Club Geluk

Mijn aankopen. Mooi toch?!

Al met al dus een fantastische winkel die deze rit van 1,5 uur (zolang moest ik rijden ;)) zeker waard is! Mocht je er nog niet zijn geweest, dan kan ik je aanraden om zeker eens een kijkje te gaan nemen in Almere. Het is een wol-walhalla! Maar natuurlijk kun je ook heerlijk online shoppen bij Caro’s Atelier.

Tot de volgende keer!

Wil je meer lezen over de wol-expedities van Marieke? Lees dan bijvoorbeeld haar verslag over wolwinkels in West-Brabant of Limburg.

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Marieke

Ik ben Marieke Liefting. Ik ben verslaafd aan haken, dus ik ben erg blij dat ik mijn verslaving met jullie mag delen in deze blog. In het dagelijkse leven ben ik geschiedenis juf op een middelbare school. Ik ben (naast haken) ook gek op oude meubels (opknappen), taarten bakken, wandelen en mijn kat. Ik haak vooral veel dekens, kussens, sjaals en soms ook baby speelgoed om cadeau te doen aan vrienden en familie. En mijn favoriete bezigheid is het bezoeken van wolwinkels in het hele land! Leuk als je me volgt op Instagram en/of Facebook!

Meer blogs? Wat dacht je hier van:

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: