Garen van Huisje van Katoen

unnamed 1 kopie

Ik leerde Huisje van Katoen al enkele jaren geleden kennen, op de handwerkbeurs in Zwolle. De stand hing vol met leuke lampionnen, wandhangers, kussens en manden. Ik was gelijk verliefd op de zachte pastelkleuren en de gehaakte kroonluchters! Zo’n kroonluchter heb ik uiteindelijk ook zelf gemaakt en die hangt nu in mijn wolkamer te stralen.

Ik heb inmiddels al meerdere patronen van de website gemaakt, zoals de licht groene lampion waarbij ik ook het garen heb gebruikt dat op de website wordt verkocht: Barbante. Dit is een 100% gerecycled garen en daar gaat mijn duurzame/ ecologische/ biologische hart sneller van kloppen. 😉

Resten uit de kledingindustrie worden samengebracht, gesorteerd op kleur en vervolgens gemengd tot alle tinten die beschikbaar zijn. Dit slimme proces verzekert dat het garen niet geverfd en chemisch gereinigd hoeft te worden zodat er tijdens het proces energie en water bespaard wordt. Het garen heeft een stoere robuuste uitstraling maar is zeer zacht om mee te werken waardoor het heerlijk haakt en knoopt.

Op de website van Huisje van Katoen vindt je allerlei voorbeelden van projecten die met het garen gehaakt en gemaakt/geknoopt kunnen worden: vloerkleden, wandhangers, kussens, gordijnen, tassen, knuffels, manden, plantenhangers, lampenkappen, mandala’s, kroonluchters, krukjes, laptop hoezen, cactussen, pannenlappen, onderzetters…………..

Het garen is in 3 soorten verkrijgbaar:
Barbante M, voor haaknaald 4/5,5 mm –  Verkrijgbaar in ca 100 en ca 300 meter
Barbante XL, voor haaknaald 6/8 mm –  Verkrijgbaar in ca 55 en ca 250 meter
Barbante XXL voor haaknaald 8/15 mm – Verkrijgbaar in ca 200 meter
Met name de laatste 2 diktes worden ook veel gebruikt voor macramé.

Het project wat ik zelf het leukste vond om te maken, was mijn snoer van lampionnen, naar een patroon van Antoinette van @wat_maakt_ze_nu_weer. Ik heb verschillende kleurtjes van Barbante gebruikt; in zachtroze, crème en mintgroen. Hier scheef ik al eerder een blog over: Vrolijke lichtjessnoer haken.

En sinds kort is er dus een samenwerking tussen Huisje van Katoen en Gek op haken!! Hoe leuk is dat! Leden krijgen korting op de website van Huisje van Katoen en Mirjam van @susannahtje heeft voor Gek op Haken een supertof kleed ontworpen waarbij ze Barbante heeft gebruikt! Het patroon ‘Vloerkleed Ibiza’ staat op de site van Gek op Haken en deze wil ik ècht wel gaan maken, want hij lijkt me perfect voor mijn keuken.

Het kleed wordt gehaakt met Barbante M en dan heb je 5 bollen à 300 meter nodig. Het garen is wat dikker, het lijkt zelfs wat op macramé garen. Dus het haakt lekker makkelijk weg, in dit geval met haaknaald 4,5/5 mm.

Ben jij ook zo enthousiast over het Barbante garen en Huisje van Katoen? Laat het me weten in een reactie!!

Groetjes, Marieke

Hier ga je naar de website van Huisje van Katoen
Ben je lid, ga dan naar de Ledenvoordelen, voor de kortingscode van 10% korting bij Huisje van Katoen.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Oke…door je blog ben ik ook om…zag al zoveel mooie kroonluchters en ja ook het vloerkleed….ik zet t met voorrang op mijn to dolijst

  2. Marieke
    Super fijne blog om te lezen. Ik haakte helaas nog geen lampion, kroonluchter. Ik vroeg me ook af of je daar dan een echte lamp kan in bevestigen? Ook je lampjesslinger ziet er heel tof uit!
    Groetjes Sofie

  3. Wat een leuk stuk over Barbante van Huisje van Katoen, ik kan alleen maar beamen dat het garen heerlijk haakt. Zo inspirerend wat je er allemaal mee kan haken, breien en knopen!